FACEBOOK

Győri búcsú - győzelemmel

Győri búcsú - győzelemmel
hozzászólás, 2016.01.05.

Szlovákia magabiztos legyőzésével zártuk a Volvo Kupát. A játékosok most egy teljes nap(!) pihenőt kapnak. Anyagunk az éjszaka során is folyamatosan frissül.


A Győrben készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Volvo Kupa, 3. nap

Magyarország-Szlovákia 13:9 (5:3, 2:1, 3:3, 3:2)
Győr, v.: Stampalija (horvát), Kuretasz (görög)
Magyarország: Bisztritsányi, Bátori 1, Erdélyi, Vámos 1, Decker Á., Varga Dániel, Hárai 4. Cs.: Gór-Nagy 1, Hosnyánszky 4, Manhercz K. 1, Tóth M., Kis G. 1, Varga Dénes. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Szlovákia: Gogola, Famera 3, Zatovics 1, Balázs, Seman 2, Tkacs, Koralik. Cs.: Hrosik, Gyurik 1, Bielik 1, Polovic, Bruder 1, Martanovics, Kozmer (kapus). Szövetségi kapitány: Antonio Esteller
Gól - emberelőnyből: 7/11, ill. 2/9
Gól - ötméteresből: 1/3, ill. –
Kipontozódott: Decker Á. (27. p.), ill. Famera (28. p.)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

Benedek Tibor közvetlenül lefújás után a vlv-nek:


- Megvan az első győzelmünk a Volvo Kupán. Voltak benne jó részek és rosszabbak, összességében fejlődtünk azért, nyilván az ellenfél is könnyebb volt.

A torna döntőjében:

Spanyolország–Olaszország 4:14 (1:4, 1:5, 1:3, 1:2)
G.: Mallarach, Espanol, Echenique, Minguell, ill. Aicardi, Luongo 3-3, Giorgetti, Gallo, Presciutti 2-2, Gitto, Baraldi


vlv-képek


A torna végeredménye:

1. Olaszország 9,
2. Spanyolország 6,
3. Magyarország 3,
4. Szlovákia 0 pont

A legjobb kapus: Nagy Viktor
A torna legértékesebb játékosa: Matteo Aicardi (Olaszország)
A legjobb utánpótlás-játékos: Alberto Munariz (Spanyolország)



vlv-képek


VLV-VIDEÓK (M4 és vlv):


Benedek Tibor az M4-nek

- Benedek Tibor szövetségi kapitány áll itt már mellettem. Azt nem mondom, hogy világverő volt ez a győzelem, de azért fontos volt, nem? Elsősorban a csapat számára. Mennyire elégedett?


- Az vagyok. Azért lássuk egy picit pozitívan ezt az egész Volvo Kupát. Nyilván mindenki nagyon csalódott, én azért annyira nem. Ma három hete kezdtünk el edzeni. Van öt új játékosunk, kell egy kis idő ahhoz, hogy ebből csapat legyen. Én ma már láttam ennek a nyomait, mindenben egy picit javultunk. Átlőtték a zónánkat háromszor, illetve kaptunk egy fölösleges akciógólt a végén, de a hátrányunk jó volt. Volt már emberelőnyünk, volt már szoros emberfogásunk, volt támadásunk, voltak centerakcióink. Tehát hiába ez a szlovák csapat, én már sok mindent láttam, amit szeretnék.

- Ha már csiszolásról annyit beszélgettünk, azt hiszem ezt a szót én is sokszor használtam. Mekkora smirglipapír kell még most a kapitánynak, hogy ez azért az EB-re egy szépen kikristályosodott dolog legyen?

- Most elsősorban szerintem itt fizikai edzésről szó se volt. Tehát a játékosok hozták magukkal a fizikai állóképességüket a klubból. Három hét alatt leginkább a taktikával tudtunk foglalkozni. Meccseket játszottunk Horvátországban, itt a Volvo Kupán. Itt most szerintem leginkább pihenniük kell, ezt a három mérkőzést, ráadásul két nehéz meccs egymásután volt. Látható volt a spanyolok mai teljesítményén, hogy azért jól elfáradtak tegnap ellenünk. Nekünk ma, az utolsó nap volt a legkönnyebb meccsünk, úgyhogy most ki kell hogy pihenjék magukat. Én azt gondolom, hogy a fiúk tudnak mindent. Ahogy tegnap is mondtam, ha egy mondatban meg kell fogalmaznom: el kell találni a kaput. Ma is az volt, ami kapura megy, abból gólt tudunk lőni.

- Akkor jó munkát és jó pihenést kívánok, és jó utat majd az Európa-bajnokságra. Benedek Tibornak köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Hárai Balázs az M4-nek


- Hárai Balázs érkezik ide mellém, aki négy gólt lőtt ezen a mérkőzésen, és végre láthattuk és végre nagyjából kezd összeállni például az a centerjáték, amire hatalmas nagy szükségünk lesz az Európa-bajnokságon. Ez az egész Volvo Kupa, az Eb-tükrében, hogy tetszett?

- Hát ez abszolút nem a magyar válogatottnak az igazi arca. Úgyhogy, aminek örülök, hogy tudtuk nyerni végre egy mérkőzést, talán a nézőknek egy kicsit tudtunk adni valamit. Annak is örülök, hogy ennél csak jobban fogunk tudni játszani. Ennél rosszabbul biztos, hogy nem lehet, amit ezalatt a három nap alatt produkáltunk. Van bőven fejlődési lehetőség, de tényleg úgy gondolom, hogy ez volt az utolsó, hogy rosszul játszottunk.

- Az Európa-bajnokságig mennyi idő van még és mire szerinted?

- A jövő héten kezdődik. Maximum csiszolni lehet még egy-két dolgot, vagy gyakorolni, de tényleg úgy gondolom, hogy ennél csak jobban fogunk tudni játszani. Nem tudok mást mondani erre.

- Akkor jó pihenést, jó utat, aztán sok sikert kívánok az Európa-bajnokságra Hárai Balázsnak és az egész férfi vízilabda-válogatottnak, amely végül így tehát a harmadik helyen zárta a Volvo Kupát.

(Lejegyezte: Danna)



Benedek Tibor a vlv-nek

- Véget ért a torna, Tibor, egy kis értékelést szeretnék kérni.

- Nem voltak elvárásaim eredményben a Volvo Kupa előtt, szerettem volna az egyik csapatot megverni az olasz és a spanyol közül, illetve szerettem volna többet látni már a nehéz meccseken abból, amit csinálunk. Ma többet láttam, ma azért sokkal jobb teljesítmények voltak. Nyilván, tudom, hogy ez a szlovák válogatott, de akkor is. Jobb volt a centerjátékunk, jobb volt az emberelőnyünk, emberhátrányunk, minden jobban működött. A feladat az, hogy ugyanezt tudjuk nehéz ellenféllel szenben is. Ott a legfontosabb a koncentráció és a tudatosság.

- Mi a programotok mostantól?

- Visszamegyünk most Budapestre, kapnak a játékosok egy nap pihenőt, 7-én, 8-án még vannak edzéseink és 9-én indulunk Belgrádba.


BISZTRITSÁNYI DÁVID a vlv-nek:

- Nem éreztem terhet az első két mérkőzés miatt. Azok nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna, de azért van különbség a magyar és a szlovák válogatott között. Ezt muttata az eredmény is. A lényeg az volt, hogy nyerjünk, és gyakoroljunk még, hiszen ez volt az Eb-t megelőző utolsó mérkőzésünk, ráadásul Belgrádban egy nehéz ellenféllel kezdünk. Szerintem, ha nem is száz százalékosan, de azért elégedettek lehetünk. Úgy is fogalmazhatnék, hogy hoztuk a minimumot.

- Milyen volt a mai meccs?

- Szerintem attól kezdve, hogy az elején megszereztük a vezetést, sima volt. Kicsit több koncentrációval és szerencsével jóval kevesebb gólt kaphattunk volna, de ez egy ilyen meccs volt. A helyzeteinket sikerült jól belőni, s ez a mérkőzés mindenképpen más volt, mint a két héttel ezelőtti kassai, amikor közülünk többen az életükért küzdöttek, vagyis azért, hogy bekerüljenek az Eb-csapatba.

- Neked hogy ment, hogy érzed?

- Mehetett volna jobban is, de nem vagyok elégedetlen. Nyilván a 9 kapott gól a szlovák válogatottól sok, van még fejlődni való, de pozitív vagyok és örülök a mai játéknak.

- Mire számítasz az Eb-n?

- Azt gondolom, hogy jók leszünk. Most egy kicsit fel kell pörögni, gyorsulni, de pihenésre is szükség van. Jó a csapat "kémiája", szerintem nagyon egyben vagyunk. Jó a taktikánk is, de szerintem ennél is fontosabb, hogy hogyan tudunk csapatként reagálni mindenre és ez a képesség ebben a csapatban nagyon jó.


vlv-képek