FACEBOOK

Magyarország-Olaszország 4:5

Magyarország-Olaszország 4:5
hozzászólás, 2016.01.03.

Az olaszoktól elszenvedett vereséggel kezdtük a Volvo Kupát. Izgalmas, jó kis meccs volt, Benedek Tibor nem elégedetlen.

Volvo Kupa, Győr

1. nap

Szlovákia-Spanyolország 5:10 (0:2, 2:3, 1:4, 2:1)

G.: Zatovics, Hrosik, Tkacs, Kolarik, Bruder, ill. Munariz, Echenique 3-3, Espanol 2, Minguel, Szirányi


vlv-képek a mérkőzésről

A Győrben készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Magyarország-Olaszország 4:5 (0:3, 2:2, 0:0, 2:0)
Győr, v.: Stampalija (horvát), Koryzna (lengyel)
Magyarország: Nagy V., Erdélyi, Hosnyánszky 1, Decker Á., Varga Dániel, Varga Dénes 1, Hárai. Cs.: Gór-Nagy, Vámos, Manhercz K., Bedő, Bátori 1, Tóth M. 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Olaszország: Tempesti, Di Fulvio 1, Giorgetti 1, Bodegas 1, Gallo, Presciutti, Aicardi 1. Cs.: Gitto, Figlioli 1, Giacoppo, S. Luongo, Baraldi, Velotto. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Gól - emberelőnyből: 3/8, ill. 5/12
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Varga Dániel (23. p.), Presciutti (31. p)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Ez az utunk. Összességében rendben volt. Sokat hibáztunk, helyzeteket hagytunk ki, mégis azt mondom: ma ugyan nem sikerült, de így kell majd meccset nyerni.

ALESSANDRO CAMPAGNA az M4-nek:

Az olasz válogatott gólszegény mérkőzésen végül 5:4-re legyőzte a magyar vízilabda-válogatottat. Mellettem pedig az olaszok mestere, Alessandro Campagna, akinek elsőként gratulálok a győzelemhez, majd arról érdeklődnék, hogy hogy érzi, elsősorban a védekezés dönthetett-e, hiszen összesen négy gólt kapott a csapata.

Campagna mester elmondta, hogy természetesen elégedett a védekezéssel, hiszen valóban kevés gólt kaptak, de azért azt is hozzátette, hogy keveset is lőttek a magyar válogatottnak. Elmondta, hogy fontos volt a jó kezdés, és elsősorban az, hogy a mérkőzés elején nagyon jól használták ki az emberelőnyös szituációkat, de hozzátette a mester, hogy azért a mérkőzés végével nem elégedett, hiszen nem értette a csapat hozzáállását, egy picit talán leeresztett az olasz válogatott, de a lényeg, hogy sikerült győzni és látott pozitívumokat.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- Hogyha azzal kezdtem az olasz oldalon, hogy a védekezést dicsértem, ugye kevés gólt kaptak, mi viszont keveset szereztünk. Ennek mi volt az oka? A gólínségnek, hogy látja?


- Elvette még az energiánkat a védekezésre való figyelem, a helyzetkihasználásunk nem volt jó, de azt azért el kell, hogy mondjam, hogy az elején még szándékosan egy könnyebb védekezéssel kezdtünk, amiből aztán kaptunk ugyanúgy három emberhátrányt, tehát azért ezt át fogjuk gondolni még, mert azért látszott, hogy a mérkőzés második felében játszott védekezésünk sokkal jobban fizetett. Sok játékosnak ez volt az első olyan felhozó meccse, ami gyakorlatilag rávezette a nemzetközi vízilabdára, hogy mi várható majd az Európa-bajnokságon, úgyhogy én nem vagyok elégedetlen egyáltalán. Azért itt még lesz egy sokkal jobb állapotban lévő Háraink centerben, és jön Kis Gábor, úgyhogy az emberelőny-kihasználásunk még ennél jobb kell, hogy legyen. Látszik azért, hogy bármennyire is figyelünk a védekezésre, a végén az emberelőny-emberhátrány fogja eldönteni azt a különbséget, amit majd egy mérkőzés hoz. Egy-egy akciógól lehet az a plusz, amit majd tudunk lőni, én azt gondolom, hogy ez most már benne van a játékunkban, úgyhogy fogunk tudni lefordulásgólokat lőni, és fogunk is.

- Fontos lecke lehet ez a mérkőzés akár abból a szempontból is, hogy most ha a Volvo Kupát nézzük, akkor várhatóan a legerősebb ellenfél ellen kezdünk, hasonlóan mint mondjuk az Eb-csoportban, ahol szintén az első meccs lesz a legfontosabb, tehát olyan túl sok idő nem lesz ott sem belerázódni, ha csak magukat a tornákat nézzük.

- Igen, hát itt azért meg kell említenem, hogy a Volvónak van egy felajánlása, minden gólért kap az utánpótlás pénzt, hát ma az utánpótlás nem lehet túl boldog, mert összesen négy gólt lőttünk, de a belerázódás már elkezdődött, tehát nekünk ezekkel a meccsekkel kell belerázódnunk majd az első Európa-bajnoki mérkőzésbe. Így is terveztük. Az biztos, hogy a helyzetkihasználásunkon nagyon sok fog múlni. Az, hogy ha van egy jó kapus az ellenfélnél, az mennyire fogja lebénítani a támadásunkat, mondjuk a lövéseinket. Nem szabad, hogy lebénítsa, mert azért ezek már nem olyan jó kapusok, mint amennyit esetleg néha gondolunk róluk.

- Köszönöm szépen, és sok sikert kívánok majd a folytatásra.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


VARGA DÁNIEL az M4-nek:

- Máris érkezik Varga Dániel, és ha már beszélgettünk itt arról, hogy kevés gólt hozott a mérkőzés, és ugye magyar oldalon is, de azért még a mérkőzés elejére ugranék vissza, hiszen ott az olasz csapat elsősorban emberelőnyből szerzett gólokat, majdnem az összes gólját ebből szerezte, holott orvátországban úgy tűnt, hogy az emberhátrányos védekezésünk összeállt. Mi volt itt a gond?


- Az emberhátrányos védekezés egy olyan dolog ebben a vízilabda sportágban, ami egyik nap megy, a másik nap nem megy. Nem akarok összefüggéseket olyan értelemben mondani, hogy nekünk most rossz lenne a hátrányos védekezésünk. Az olaszok két-három dologgal megleptek minket, ezt bevallom, de nem arról van szó, hogy mi most valamit nem tudunk, vagy le vagyunk maradva ebben a részében a vízilabdának. Jobban oda kell figyelni a kezdésre mindenképpen.

- Ugye az is látható volt, hogy Tempesti nagy napot fogott ki, de tényleg ez is benne van a pakliban, hogy egy-egy ilyen kapusteljesítmény ennyire el tud bizonytalanítani több lövőt is a csapatban?

- Egy jó kapusteljesítmény mindig az alapja a védelemnek, ezért a támadókat persze el tudja bizonytalanítani. Én azt gondolom, hogy nem is a lövések voltak bizonytalanok, mert amikor helyzetbe kerültünk, akkor már beleálltunk a lövésekbe, hanem a helyzetkialakítás nem vált annyira veszélyessé, tehát kevés igazán jó helyzetet tudtunk kialakítani. Ahhoz képest keveset, hogy megnyerjük ezt a meccset. Persze voltak helyzeteink, amit aztán Tempesti kivédett, de több helyzetet kell kialakítani első szándékból, lefordulásból, utána meg majd főleg, amikor Hárai Balázs-Kis Gábor centerpárosunk lesz, akkor meg majd meg kell tanulnunk azt, hogy ők vannak centerben, és be kell adni centerbe a labdát.

- Akkor reméljük, hogy ebből is látunk majd még többet a spanyolok ellen. Köszönöm szépen Varga Dánielnek.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


NAGY VIKTOR  az M4-nek:

- Nagy Viktor érkezik, akit viszont mindenképpen meg kell, hogy dicsérjek, mert azért elhangzott, hogy gólszegény mérkőzés volt ez, és ez többek között a te teljesítményednek is köszönhető, de mennyire bosszantó ez ilyenkor, amikor vannak védett ziccerek, védett labdák, viszont mégsem sikerül a győzelem?

- Minden vereség bosszantó, de abszolút elégedett vagyok mindenki teljesítményével, mert nagyon-nagyon sokat beletettünk ebbe a mai meccsbe. Elképesztően jól védekeztünk, ez minden játékos érdeme, úgyhogy az alap nálunk a védekezés. Arra fektetjük most a legnagyobb hangsúlyt, az jól működött, ebből lehet építkezni. A helyzeteket kialakítottuk, nem lőttük be. Úgyhogy ezen kell még csiszolni, de én úgy gondolom, hogy mindenki, amit tudott, ami ma volt benne, azt kiadta, és ez a lényeg. A forma, az hogy a végén be tudjuk lőni, nagyon jó helyzeteket alakítottunk ki, mondom, amiket én hátulról láttam, úgyhogy én abszolút bizakodó vagyok.

- Akkor nézzünk is előre, hiszen Spanyolország következik, és azért láthattuk itt az előző mérkőzésen, hogy nagyon magabiztosan játszott a spanyol válogatott. Igaz, Szlovákia volt az ellenfél, de ettől függetlenül gondolom, ott is maximálisan kell összpontosítani. Mi az amiben előre kellene ott lépni, hogy érzed?

- Abszolút az első negyedben. Nem engedhetjük meg, hogy az ellenfél három góllal elmenjen. Ez az elmúlt időszakban egy kicsit jellemző ránk, úgyhogy a legnagyobb hangsúlyt arra kell fektetnünk, hogy mi vezessünk, vagy x körül legyen az eredmény az első negyedben, vagy az első félidőben, és akkor nem emészt fel minket az a plusz energia, amit abba kell fektetnünk, hogy egalizálni tudjunk, vagy át tudjuk venni a vezetést. Én ebben látom az első előrelépési lehetőséget. Játszottunk tegnap egy edzőmeccset a spanyolokkal, jó kis csapat, nagyon egyben vannak, és ehhez a meccshez hasonlóan nagyon kemény meccsre számítok. Most, mivel mi száz százalékot beleadtunk, ezért most egy pihenő kell nekünk, mindenki, ahogy láttam, úszott levezetőt, regenerálni kell magunkat, és holnap ugyanígy száz százalékon kell pörögnünk.

- Vagy akár jöhet a száztíz, Nagy Viktornak köszönöm szépen még egyszer.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


VÁMOS MÁRTON az M4-nek:

- A keret egyetlen balkezes játékosát, Vámost Mártont kérdezem arról, hogy hogyan látta ezt a találkozót. Tudom, hogy ez volt az első meccs az évben és a tornán. Mennyire vállalható ez az eredmény szerinted?


- A védekezés része mindenképp, ezt mutatja az öt gól, viszont ez a négy gól, ez nagyon kevéske, ugye ez negyedenként egy. Fel kell javulnunk a támadójátékban és az emberelőnyökben is, mert nem tudom, mi volt a kihasználási arány, de nem hiszem, hogy túl fényes.

- Igen, nem volt túl jó. Min kell javítani szerinted?

- Támadásban mindenképpen a centereinknek közelebb kell menni majd. Ugye sok olyan támadásunk volt, amikor 4-5 méteren kapták meg a labdát.

- Hogy van a sérült ujjad és milyen a szereped így, hogy te vagy az egyetlen balkezes lövő.

- Köszönöm szépen, jól van, jelenleg hűl, mert Tóni bácsi rakott rá fagyasztó spray-t. A szerepem pedig meglehetősen, hogy is fogalmazzak, nehéz, mivel egyedül vagyok. Sokkal több szerep jut mind elöl akár az emberelőnyökben, akár a támadásban rám, és ez több figyelmet, több koncentrációt igényel.

- Nyilván több figyelmet, koncentrációt igényel majd a holnapi mérkőzés. Lehet javítani a spanyolok ellen. Ettől a meccstől mit vársz?

- A védekezést próbáljuk meg így, a spanyolokat is öt gól alatt tartani, viszont a támadójátékra oda fogunk figyelni szerintem, mert a négy gól, az nagyon kevés volt, és mindenképp az emberelőnyöket magabiztosabban és jobban ki szeretnénk használni.

- Sok sikert!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Vereséghez nem szoktak gratulálni, de nagyon jól kitett magáért a csapat, én úgy láttam. Mi az ami hiányzott? Mi az, amiben több kell majd egy nagyon éles meccsen?

- Semmiképpen sem szabad 0:3-mal kezdeni. Szerintem ez a nagy tanulsága ennek is, mint a zágrábinak is. Fogunk változtatni, nagyjából látom, hogy ez miért van. A küzdeni tudás - az jeles, Nagy Viktor teljesítménye is jó volt. A gólszerzéseink, azok nem voltak még jók. A fórjaink-hátrányaink még nem voltak elég jók. A védekezés a második negyed után jó volt, a támadásunk az első negyedben nagyon gyenge volt, aztán már sokkal jobb. Ezeket nagyjából így foglalnám össze. Sok összetevő van, már holnap tudunk javítani, azért nem zsákbamacska, hogy mik is voltak a hibáink. Ki fogjuk őket elemezni, de ez az út, ami szerintem az Eb-ig még van, az ezeken a nehéz meccseken keresztül vezet. A holnapi is biztos, hogy az lesz. És aztán ezek az egy-egy gólok fontosak, hogy hány olyan ember lesz a csapatban, akik ilyen egygólos különbségénél bátor és határozott, nem érdekli, hogy ki van vele szemben a kapuban.

- A mai teljesítményt látva, optimista vagy?

- Bizonyos szempontból igen, mert látom azokat amiket csináltunk, hogy működnek. Még ami fontos, hogy az emberelőny-emberhátrányainkat javítsuk, mert a végén úgyis ez dönt. Egy két akciógóllal többet lövünk, az nem baj, de az emberelőny-emberhátrány mindenképpen meghatározó és ott még van nagyon sok fejlődni valónk.

- Egy rövid kérdés: Kicsi hogy van, mi van vele?

- Holnap délelőtt már jön, hogy este játszik-e azt még nem tudom.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Szervusz Miki! Borzasztóan izgalmas végig, sajnos futottatok az eredmény után és nem sikerült utolérni az eredményt. Hogy értékeled?

- Igen. Rosszul kezdtünk, aztán végül is ez így rányomta a bélyegét a meccsre. Igazából belőttek az elején három fórt, ami kicsit megnyugtatta őket, mi meg elkezdtünk, ha nem is kapkodni, de elől már elvesztettük a magabiztosságunkat. Az viszont mindenképpen pozitív, hogy végig nagyon stabilak maradtunk és egy ilyen rossz kezdés után meccsbe jöttünk, és tényleg egy jó kis izgalmas meccset játszottunk.

- Lehet látni, hogy mik azok, amiket ki kell javítani?

- Igen.

- És ki fogjátok?

- Természetesen!

- Nagyon reméljük. Ilyen meccsre számítottál egyébként?

- Biztos voltam benne, hogy kemény meccs lesz, nem gondolkoztam azon, hogy milyen mérkőzés lesz. Arra figyeltem, illetve figyeltünk, hogy azt csináljuk amit elterveztünk, és ebben igazából végig magabiztosak és elszántak maradjunk. Én szerintem ez sikerült. Van még hova előrelépni, de az ijesztőbb lenne, ha most játszanánk csúcsformában.

- Köszönöm szépen Miki, jó pihenést!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Manhercz Krisztián a vlv-nek


-  Tudom, hogy nem vagy ijedős, ezt tisztáztad már sok újságíróval, de amikor háromgólos olasz vezetésnél a négy gólért támadtak és esélyük is volt, nem ijedtél meg?

- Hát szerintem.. Én nem ijedtem meg legalábbis. De szerintem az nagy probléma lenne, ha egy Európa-bajnokság előtti felkészülési tornán 3:0-nál megijednék, ez egyből az első negyedben volt, ugyebár, ahonnan sikerült is felállnunk. Egy kemény meccs volt, ahol végül is egygólos vereséget szenvedtünk. De kiemelném a védekezést, pozitívum volt, hogy csak öt gólt kaptunk.

- Hogy érezted magad a vízben? Milyen lehetőségeid voltak? Mennyire voltál megelégedve az akcióiddal?

- Nem vagyok maradéktalanul elégedett, mert lett volna talán több olyan helyzet, amit ellőhettem volna meg több olyan támadás, amiben többet mozoghattam volna, de hát ezen még lehet javítani.

- Tibi az első rövid nyilatkozatában dicsért titeket méghozzá megható módon. Azt mondta, hogy ez az az út. Ezt hogy fogadod?

- Nyilván az Európa-bajnokság előtt jól jönnek a dicsérő szavak a csapat számára, főleg egy ilyen mérkőzés után, amikor sajnos hazai közönség előtt szenvedünk vereséget. De én is optimista vagyok, mert általában a védekezést szoktuk kihangsúlyozni és ez ma jól működött.

- Igen, kevés gólt kaptatok. Nagyon szépen köszönöm és jó pihenést kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Decker Ádám a vlv-nek


- Szervusz Ádi! Gratulálok a meccshez, mert bár kikaptatok, de emberfeletti volt ez a teljesítmény. Te is sokat voltál vízben, centert is játszottál gyúrtak téged rendesen. Hogy érzed magad, milyen volt, értékeld egy kicsit kérlek.

- Azt nem mondom, hogy jó volt, mert nagyon elfáradtam, de jó volt, mert jó volt érezni ezt a lendületet és ezt a tartást a csapatban. Nagyon rosszul kezdtünk, szerintem ezen a meccsen az első három hátrányunk és az utolsó három emberelőnyünk döntött. Ugye a hátrányt azt belőtték, mi meg az utolsó emberelőnyeinket nem tudtuk belőni, pedig volt helyzetünk. Fárasztó volt, nem vagyunk csúcsformában, nem is ez volt a cél. A szoros emberfogás nagyon jól működött, nem tudtak belőle gólt lőni és nagyon élveztem a bekkelést, mert maximálisan megbíztam a csapattársaimban és nem hoztak egyszer sem olyan helyzetbe, hogy esetleg bepottyant volna a labda, úgyhogy nagyon jól tudtam bekkelni és nagyon örülök.

- Látod te is a csapatban a jövőt? Tehát ebben a mai teljesítményben benne van az, hogy nem kerülünk majd fontos szituációban, fontos meccsen háromgólos hátrányba?

- Benne. Talán még nagyobb hittel kell elkezdjük. Én azt éreztem, lehet hogy csak nálam, vagy bennem fordult ez meg, hogy nagy lendülettel elkezdtük, és az elején egy kicsit megtorpantunk és elbizonytalanodtunk, és után,a mikor elkaptuk a fonalat, hogy igen ez működik, amiket edzésen jól csinálunk és tényleg edzésen már jól csináljuk, akkor újra visszaszereztük az önbizalmunkat és nagyon magabiztosan tudtunk védekezni. A támadást azt még csiszolni kell, szerintem, főleg az emberelőnyt. Arra eddig szerintem nem is fordítottunk olyan nagy hangsúlyt, úgyhogy én nagyon bizakodó vagyok.  Maga a meccs belülről szerintem nagyon jó volt, én nagyon jól éreztem magamat.

- Kívülről is jó volt. Kicsit izgultunk…

- Én is izgultam, de szerencsére nem most kell őket megverni, hanem esetleg, ha találkozunk velük, majd később.

- Holnap estére ki tudjátok pihenni magatokat? Mert ez baromi fárasztó volt.

- Fárasztó, de tegnap a spanyolokkal ugyanilyen fárasztó edzőmeccset játszottunk, előtte az oroszokkal három nagyon fárasztó edzőmeccset… Rutinból ki fogjuk pihenni, hát ki kell, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy nagyon-nagy erővel fogunk holnap kezdeni.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Bedő Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Krisztián! Újabb meccsen vagy túl és ez nem is akármilyen meccs volt. Foglald össze kérlek, hogy értékeled?

- Jó volt, bár az elejét rosszul kezdtük a mérkőzésnek, nehezen melegedtünk be. Sok buta gólt kaptunk az elején, aztán a végén meg összeállt a védekezésünk szerencsére, úgyhogy akkor már tök jól játszottunk. De tényleg, rengeteg helyzetet kihagytunk, ha azokat belőjük akkor nem lett volna ez a vége. Én sajnos a második negyedtől nem nagyon tudtam vízbe szállni, mert kiment az ujjam, úgyhogy még utána pár percet játszottam, aztán be se mentem. Sajnálom, hogy nem tudtam többet hozzátenni. Szerintem biztos, hogy változtatott volna a végén végeredményen. Ez így alakult. Remélem, holnap jobb eredményt fogunk elérni.

- Az ujjad mennyire súlyos?

- Nem tudom még. Puci bácsi megnézte a meccsen, azt mondta nincs nagy baja, de fáj, majd meglátjuk holnapra.

- Akkor gyors gyógyulást kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Tóth Márton a vlv-nek


- Szervusz, Marci! Hát emberfelettit nyújtottál Te is ma, ahogy mindenki. És nem tudom, volt-e már megbeszélés, de Tibor dicsért titeket. Te hogy értékeled ezt a mérkőzést?

- Alapvetően nagyon sajnálom, hogy kikaptunk, mert mégiscsak hazai pályán játszottunk egy nagyon erős olasz válogatott ellen. S hát azt tudni kell, hogy a világbajnokságon pont ez az olasz csapat ejtett ki minket, úgyhogy volt bennünk extra motiváció ebben a tekintetben. Azt látni kell, hogy új dolgokat csináltunk, ezekben volt hiba. Én azt gondolom, hogy az elején nem elég keményen kezdtük el a mérkőzést, nem voltunk elég agresszívek és emiatt el tudtak menni három nullára. Utána csak tartották az eredményt, mi pedig foggal körömmel küzdöttünk, hogy ezt megfordítsuk. Ez most nem sikerült, de le a kalappal a csapat előtt, mert azért a második félidőben valóban emberfelettit nyújtottunk, legfőképpen védekezésben.

- Nagyon szépen köszönöm, Marci!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


vlv-fotók a mérkőzésről.