FACEBOOK

Itt a belgrádi tizenhárom!

Itt a belgrádi tizenhárom!
hozzászólás, 2015.12.31.

Benedek Tibor szilveszter délutánján kihirdette a januári belgrádi Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott névsorát.

A fiúk az év utolsó napján is találkoztak, de ezúttal tényleg laza program várta őket, a budapesti Sunrise Beach-en strandröplabdáztak egyet, rendes homokon, ahogy Brazíliában szokták ilyen idő tájt...


Az összejövetel végén ismertette döntését a fiúkkal a szövetségi kapitány.

Bisztritsányi Dávid, Nagy Viktor kapusok,
Bátori Bence, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Varga Dániel, Varga Dénes és Vámos Márton - mezőnyjátékosok.


A fenti játékosokból álló csapat feladata az, hogy a január 10-23-i belgrádi Európa-bajnokságot megnyerje, de legalábbis olyan helyen végezzen, hogy Szerbián, Horvátországon és Görögországon kívül más válogatott ne előzze meg, ez ugyanis olimpiai kvalifikációt jelent.

A szövetségi kapitányt szilveszter este arról kérdeztük, hogy voltak-e posztok, amelyek esetében nagyon nehéz volt meghoznia a döntést.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Nagyjából minden tisztázódott Zágrábban, talán a második számú kapus kilétének kérdése volt nehezen eldönthető. Mindenképpen az elmúlt két hét tapasztalatai alapján akartam döntést hozni, hiszen Dávid korábban nem volt a keretben, s nem abból akartam kiindulni, amit az OSC meccsein láttam. Még egy nehéz pont volt: még kicsit bizonytalan a vállműtét után gyógyuló Hárai Balázs helyzete, ezért a Volvo Kupára a csapattal marad és játszani fog Tóth Márton és Bedő Krisztián is. De természetesen Hárai is vízbe száll, ha egyelőre nem is túl sokat lesz vízben.

- Meg lehet tudni, hogy rosszkéz oldalon Vámos Marcin kívül kit láthatunk majd?

- Varga Danit mindenképpen, de Erdélyi is gyakrabban lesz ott, meg Hosnyánszky, sőt, van olyan mozgásunk, amelynek során sokan megfordulnak ott.

- Ilyenkor, csapathirdetés után mindig van egy fellélegzés, új korszak kezdődik. Adhat-e ez a megváltozott légkör egy újabb lökést a csapatnak?

- Persze, hát azért, amikor csomó mindent nem azért kell csinálni, hogy az ember benne legyen a csapatban - az egy teljesen más helyzet. A három Volvo Kupa-meccs ezért mindenképpen nagyon fontos, még akkor is, ha Hárai Balázs sérülése miatt bizonyos dolgok nem fognak tudni automatizálódni.

- Mely területeken, játékelemekben számítasz ezeken a meccseken nagyobb előrelépésre?

- Sok minden van. Az emberelőny-megjátszásainkat eddig alig tudtuk gyakorolni, főleg a védekezéssel, az emberhátrányos játékkal foglalkoztunk. Ehhez az is hozzá tartozik, hogy olyan sok emberelőnyt Zágrábban nem kaptunk :-). Az emberelőny-emberhátrány arányok ki kell, hogy egyenlítődjenek, Horvátországban az ellenfélnek sokkal több lehetősége volt fórban játszani.

- Ez azt jelenti esetleg, hogy kicsit vissza kell venni az agresszivitásból?

- Nem, semmiképpen. Egy pár dolgot máshogy kell csinálni, de már ezt játsszuk, tehát nem kell taktikát változtatni, csak finomítani szükséges egyes dolgokon.


A magyar válogatott a fenti összetételben (belgrádi 13 + Bedő Krisztián és Tóth Márton) szerepel a január-3-4-5-i győri Volvo Kupán, amelynek programja:

Január 3., vasárnap
17.00 Szlovákia-Spanyolország - M4
19.00 Magyarország-Olaszország - M4, vlv (szöveges élő)

Január 4., hétfő
17.00 Szlovákia-Olaszország - M4
19.00 Magyarország-Spanyolország - M4, vlv (szöveges élő)

Január 5., kedd
18.00 Spanyolország-Olaszország - M4
20.00 Magyarország-Szlovákia - M4, vlv (szöveges élő)


Ezzel az M4 közvetítéséből készített, saját szerkesztésű videóval kíván sikerekben gazdag, boldog új esztendőt valamennyi vízilabda-kedvelőnek a vlv szerkesztősége!