FACEBOOK

Fárasztó nap Zágrábban

Fárasztó nap Zágrábban
hozzászólás, 2015.12.29.

Ennél zsúfoltabb programot nem is teljesíthetett volna a horvátokkal Zágrábban együtt edzőtáborozó Eb-keret. A kedd délelőtti kétkapu jól sikerült, az esti kevésbé.

Reggel videózással kezdték a napot a fiúk, a hétfő esti első edzőmeccs felvételét elemezték. Késő délelőtt következett a második kétkapu, amelyet különleges szabályokkal játszottak a felek. Emberelőny esetén, ha sikerült azt értékesíteni, újra fórban támadhatott a góllövő csapat, és ha megint sikerrel járt, ismét próbálkozhatott, összesen háromszor. Ez módot adott mindkét félnek az előny, illetve a hátrány intenzív gyakorlására - mondjuk, kicsit egyenetlenül, mert a horvát bírók valamiért sokkal több támadásgyakorlást "intéztek" saját nemzeti csapoatuknak - biztos így kérte Ivica Tucak... :-) (Meccs közben volt olyan, hogy 7:1 volt a fórarány és nem a mi javunkra, aztán a végére valamelyest kiegyenlítődött a számarány.) A találkozó végén mi álltunk jobban a "képzeletbeli eredményjelző táblán", aminek alapján igencsak jó teljesítményt feltételezhetünk mindenkitől.

Ezen a délelőtti kétkapun két-két negyedet védett Lévai Márton és Bisztritsányi Dávid. Decker Ádám kisebb megfázás miatt kihagyta az edzőmeccset, de este már ő is vízbe szállt. (Ekkor pedig végig Nagy Viktor védett.)

Délután a csendes pihenő mellett arra is jutott idő, hogy frissiben kielemezzék a stábtagok és a fiúk a délelőtti kétkapun történteket, este pedig újabb edzőmeccs következett. Ennek elég nagy feneket kerítettek a házigazdák, nézők is voltak, kamerák, sajtó. Itt már hagyományos szabályok szerint játszottak, s horvát részről nem szemérmeskedtek az eredményt illetőleg, úgy kirakták a szövetségük oldalára, mint a pinty - igaz, nem hivatalos edzőmeccsnek titulálva a gyakorlást.

Horvátország-Magyarország 14:11 (4:1, 6:3, 1:3, 3:4)

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:


- Rosszul kezdtünk, az első két negyedben nagyon elhúztak. Sukno bombaformában játszott, az első két játékrészben öt gólt lőtt. Ezt követően már csak kapaszkodtunk az eredmény után. Nemcsak az eredmény volt kedvezőtlen, nem volt számunkra sikeres ez az esti meccs a játék szempontjából sem, nagyon könnyen lőtték át a zónánkat, a mi lefordulásaink pedig nem működtek, hiába voltak meg a lehetőségeink.

A csapat szerdán délelőtt még egy kétkapura száll vízbe a horvátokkal, ekkor ismét az előnyök "sokszorozhatóságával" zajlik majd a meccs. Ezt követően indul haza a zágrábi edzőtáborozáson részt vett magyar válogatott keret, amely a következő:

Bisztritsányi Dávid, Lévai Márton, Nagy Viktor - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Varga Dániel, Varga Dénes és Vámos Márton - mezőnyjátékosok.

Fotók: Horvát Vízilabda Szövetség



Mint korábban jeleztük, a horvát válogatott karácsony előtt Kaliforniában edzőtáborozott, együtt az USA csapatával. (Ezért nem vettek részt a kassai Duna Kupán, ahol eredetileg számoltak a részvételükkel.)

A házigazdákkal két meccset is játszottak.

USA-Horvátország 10:13 (3:3, 2:4, 1:2, 4:4)
USA: Moses, Vavics, Obert 1, Kimbell, Roelese 1, Carniglia, Samuels 1, Azevedo 1, Bowen 4, Bonanni 1, Smith, Dunstan 1, Holland (kapus)
Horvátország: Pavics, Burics 1, Petkovics 2, Loncsar 2, Jokovics 2, Bukics 1, Muslim 2, Buslje, S. Sukno 3, Pavlovics, Setka, Macan, Bijac (kapus), Vikucsevics

USA-Horvátország 9:14 (4:3, 3:4, 1:6, 1:1)
USA: Moses, Vavics 1, Overt, Kimbell, Roelese, Cupido 2, Samuels, Azevedo 1, Bowen, Bonanni 3, Smith 1, Dunstan, Baron, Carniglia 1.
Horvátország: Pavics, Burics 2, Petkovics 3, Loncsar, Jokovics 2, Bukics, Muslim 1, Buslje, S. Sukno 2, Pavlovoics 1, Setka 2, Macen, Bijac (kapus), Vukicsevics 1.

Mint látható, a horvátoknál nem szerepel a volt csapatkapitány, Obradovics, aki térdsérülés miatt mondta le a válogatottságot.