FACEBOOK

Hárman itthon maradnak, de nincs keretszűkítés!

Hárman itthon maradnak, de nincs keretszűkítés!
hozzászólás, 2015.12.27.

Még mindig 19-en reménykedhetnek abban, hogy ott lesznek a belgrádi Eb-n, noha ma este 16-an utaznak a horvátországi edzőtáborozásra.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A vasárnap délelőtti edzést követően Benedek Tibor kihirdette a horvátokkal közös zágrábi edzőtáborozásra utazók listáját.

A 19-es bő keretből ők utaznak:

Bisztritsányi Dávid, Lévai Márton, Nagy Viktor - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Varga Dániel, Varga Dénes és Vámos Márton - mezőnyjátékosok.


A vállsérülésből lábadozó Hárai Balázs, Jansik Dávid és Tóth Márton itthon marad, de ők is tovább edzenek, nem kerülnek ki a tág keretből.

Benedek Tibor a vlv-nek elmondta, hogy elégedett az eddig végzett munkával és sokat vár a horvátországi edzőtáborozástól, amelynek során négyszer is kétkapuznak a fiúk a horvát válogatottal.

Értékelése szerint a keretben lévők mindegyike jól teljesített eddig, sőt, számos meglepetés is érte őt, olyan teljesítmény, amire nem is számított. (Egyébként ez ad biztatást Tóth Mártonnak és Jansik Dávidnak, ugyanis a kapitány nem titkolta, hogy róluk is beszélt, amikor a fenti dicséretet megfogalmazta.)

A "keretszűkítésre" most már csak a horvátországi edzőtáborozást követően kerül sor és s január-3-4-5-i Volvo Kupán már az Eb-csapat vesz majd részt.

VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Véget ért a felkészülés ezen része, most egy új szakasz kezdődik. Arra kérlek, egyrészt mondd el, kik utaznak Zágrábba ma délután, és hát..., hogy értékeled az eddigi munkát?

- Akik itthon maradnak, és itthon készülnek tovább: Hárai Balázs, Jansik Dávid és Tóth Márton. A többi tizenhat játékos utazik Zágrábba. Az itthon maradók sem hagyják abba a munkát. Ahogy én értékelem ezt: annyira készültünk fel, hogy most Horvátország ellen tudjuk, hogy mit akarunk játszani, ezen a négy edzőmérkőzésen, de ott nagyon sok mindent várok, hogy kiderüljön. Akár a pillanatnyi formát, akár a taktikai hibákat, vagy a javítási lehetőségeket, akár fizikális hibákat, javítási lehetőségeket, úgyhogy nagyon várom ezt a négy közös edzést Horvátországgal.

- Azok az új elemek, amiket itt gyakoroltatok végig, azok hogy mennek? Mennyire haladtatok előre ebben?

- Haladunk, de hát ez még mindig csak ilyen "álló helyzetből" gyakorlás, azért amikor jön egy nehéz ellenfél, aki gyorsan reagál a megoldásainkra, ott látszanak az előrelépési lehetőségek.

- Mivel lennél elégedett a négy horvát kétkapu után? Most nyilván nem az eredményre gondolok. Tehát mekkorát kell még előrelépni?

- Leginkább azzal lennék elégedett, ha nyugodt szívvel hirdetném ki a Belgrádba utazó tizenhármat.

- Most akkor csak technikailag… Ez nem keretszűkítés volt, mert a három itthon maradó is tovább készül. Marad a 19-es keret, Érzel feszültséget a versenyben maradásért? Nagy a harc?

- Azt gondolom, hogy igen, nagy a harc és sok meglepetés is ért. Sokan sokkal jobb teljesítményt nyújtanak, mint amire számítottam. Azok is, akiket itthon hagytam. Hárai kivesszük, mert ő sérült, de Tóth Marcit és Jansik Dávid is nagyon jó teljesítményt nyújtott. Tehát ezért nem is tudom azt mondani, hogy ők kikerülnek, mert ők is nagyon jól játszottak ez alatt a tíz nap alatt.

- Tibor, jó utat kívánok!

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga Dániel a vlv-nek


- Szervusz, Dani! Ennek a budapesti felkészülési résznek most így vége szakad, de délután utaztok Zágrábba, úgyhogy sok pihenésre nincs idő, arra kérlek, hogy értékeld. Annak ellenére, hogy te ugye, Kassán nem voltál, azért mégis: hogy látod, hogy fejlődik a csapat?

- Szia. Valóban, öten nem voltunk Kassán, mi most csatlakoztunk, pár nappal ezelőtt a csapathoz. A dolog nehézsége most az, hogy nagyon kevés idő van az Európa-bajnokságig - ez a rossz hír. A jó hír az, hogy másnak sincs több. Viszont ez alatt a kevés idő alatt mindent kell csinálnunk egy kicsit. És ebbe beletartozik, sőt, túlnyomórészt az tartozik bele, hogy új taktikai elemeket gyakorlunk, azért ez egy kicsit más csapat. De egyébként is más csapat, mint a korábbiak, egyébként is kellett volna változtatnunk, emiatt egyébként is sok mindent kellene gyakorolnunk. Tehát amellett, hogy sokat edzünk,erősen edzünk szárazföldön és a vízben is, elsősorban azért az új taktikai elemek gyakorlása a cél.

- Na és ez hogy megy? Hogy alakul a csapat?

- Alakul, napról napra látványosan jobb. Azért a négy horvátországi kétkapu nagyon sokat fog lendíteni a játékunkon, mert bármennyit gyakorlunk mágnestáblán, edzésen, egymás közötti kétkapun, ez mind csak egy kis visszajelzés, az igazi visszajelzés az lesz majd, amikor élesben, jó ellenfél ellen gyakoruljuk és látjuk, hogy hogy működik.

- Van már egy kis Eb-lázad? Várod? Nagyon közel van... vagy ez még a felkészülés?

- Azért még a mindennapok feladatai foglalják le a gondolataimat, illetve veszik el az energiát, egyelőre inkább azzal foglalkozom, hogy nekem mi a dolgom, illetve hogy a csapat hogy alakjuljon. Talán majd a Volvo Kupát megelőző egy-két napban, amikor már van egy végleges 13-as keret, amikor már tényleg arra gyakorlunk majd az olasz, a spanyol, a szlovák meccsen, hogy sikerüljön a nyitány az Eb-n, akkor már persze sokkal többet fogok gondolni én is az Eb-re.

- Köszönöm szépen, Dani, jó utat Zágrábba!



Hárai Balázs a vlv-nek


- Szervusz, Pufi, véget ért a felkészülés budapesti része, érdeklődöm, hogy vagy, mi van veled?

- Szervusz, Geyza. Köszönöm szépen, egyre jobban vagyok, javul a vállam, egyre jobban, egyre erősebben tudok edzeni.

- Igen, de azt láttam, hogy az összjátékban, a taktikai elemek gyakorlásában még nem vettél részt.

- Igen, "figyelőt" játszom egyelőre. Nézem őket, mert a birkózásos részével még várunk egy kicsit.

- Mennyi idő kell még?

- Úgy gondolom, hogy a Volvo Kupán már megpróbálok játszani.

- Jó, hát ennek, gondolom, most azért vannak következményei, mármint annak, hogy most még nem tudsz birkózni... Mi a legsúlyosabb?

- Mi?

- Hát, hogy nem utazol Zágrábba...

- Nem utazom. Itthon maradok, mert járok kezelésekre, oxigénterápiára, gyógytornára, s edzek az itthon maradókkal.

- Te leszel a meglepetésember...

- Igen, én leszek a Jolly-Joker...

- Na, jó munkát kívánok neked! Szia!

- Köszönöm!


vlv-képek az edzésről