FACEBOOK

Máris ledolgozták a bejglit

Máris ledolgozták a bejglit
hozzászólás, 2015.12.26.

A parton lezajlott bemelegítés után rosszat sejtve álltak  be szép sorban a medence oldalához a vízben a fiúk. Ajjaj, lehetett hallani, amikor Benedek Tibor "szólásra emelkedett". Pár másodperccel később azonban kis híján üdvrivalgás tört ki, de legalábbis konkrétan megéljenezték, hogy a szövetségi kapitány a labdás zsák után nyúlt, s labdákat kezdett dobni a vízbe.

Az edzőmeccsen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Karácsony utolsó napján ilyen kis gesztus is elég arra, hogy az öröm érzelmei túláradó mértékben uralkodjanak el a jelenlévők között, hiszen mindenki azonnal lefordította a gesztust saját nyelvére: NINCS ÚSZÁS!!!

Passzolás közben ilyen örömteli arcokat még nem láttam!

Na, azért természetesen az ünnepi edzés sem csak szabad játékkal telt. Benedek Tibor csaknem két órán át gyakoroltatott meghatározott szituációkat a fiúkkal. Szoros védekezés, blokkolás, konkrét taktikai elemek - újra és újra. Közben a sapkák néha cserélődtek, de mindenki hihetetlenül fegyelmezetten, nagyon nagy koncentrációval végezte a munkát. (Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a gyúró, Illés Roli ezeket a helyzetgyakorlatokat is videóra rögfzítette a lelátóról, az emberben felvetődik a kérdés, a stábnak vajon mikor van ideje az edzésen újra és újra elvégzett gyakorlatok felvételét...)

A nap krónikájához tartozik, hogy a reggeli tornatermi edzésen még ott volt Hosnyánszky Norbert, de a víz előtt hazaküldte őt Benedek Tibor, hogy a játékos gyors kúrával próbálja megelőzni a benne bujkáló betegség kiteljesedését.

Már csak egyet kell aludni/még egyet kell aludni, hogy megtudjuk, kik reménykedhetnek tovább a belgrádi Eb-részvételben, holnap este ugyanis zágrábi edzőtáborozásra utazik a csapat, s oda már szűkített keret indul útnak, bár még nem a konkrét Eb-csapat.

A jelenlegi bő keret:

Bisztritsányi Dávid, Lévai Márton, Nagy Viktor - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes és Vámos Márton - mezőnyjátékosok.


VLV-VIDEÓ:


Kis Gábor a vlv-nek


- Szervusz, Kicsi, hogy telik a karácsony, mesélj!

- Sziasztok! Sűrű a karácsonyi program, igazából másfél nap volt, aminek több mint a fele nekem rohangálással telt családról családra! Így volt egy kicsit erősebb fél napom pihenésre, ma reggel meg Szolnokról jöttem, úgy, hogy 5:30-kor kellett kelni. Egy kicsit nyúzott vagyok ma reggel.

- Visszatértél a csapatba, és most már játszottál több meccset is. igaz, hogy ezek jórészt edzőmeccsek voltak, de volt azért kettő tétmeccsed is a kassai tornán. Hogy érzed magad, ért-e valami váratlanul a visszailleszkedésben?

- Köszönöm szépen, jól érzem magam nagyon. Most kicsit fáradt vagyok emiatt a karácsonyi összevisszaság miatt, de minden úgy alakul, ahogy előre elterveztem magamban, ahogy arra számítottam. Az tény, hogy még sokat kell edzeni és sokat kell gyakorolni, hogy felvegyem teljesen a ritmust, meg ezt a fajta védekezést és támadást, amit a válogatottal gyakorlunk. Igazából nem tudom semmi extrát mondani, tényleg minden rendben van, jól érzem magam, de még van sok munka előttem.

- A terhelést, gondolom, bírod, hiszen az Szolnokon is megvan…

- Persze, semmi probléma sincs, ott sem bírom, meg itt sem... :-)

- A taktikák mennyire újak?

- A Szolnok és a válogatott között voltak kétkapuk, ott már lehetett látni, hogy a válogatott milyen taktikával játszik. Így nem ért váratlanul, de azért ezt az ütemet fel kell venni. Nem hiszem, hogy ezzel gond lenne.

- Neked ezek az újdonságok kedvezőek vagy inkább megterhelőek? Például a szoros védekezés!

- Én nagyobb, "darabosabb" ember vagyok. :-) Sok volt a visszaugrálás, nem árulok el titkot azzal, hogy nekem ezt nehezebb volt felvennem, mint egy nálam harminc kilóval könnyebb játékosnak. De nem érzem, hogy gond lenne ezzel, mert azért egyik center sem olyan, hogy gyorsan ugrál egyik helyről a másikra.Nem vagyok a leggyorsabb, az tény, de igyekszem.

- Mennyire van benned várakozás? Már nagyon gyorsan itt lesz az Eb…

- Megmondom őszintén, annyira még nem várom. Azért nem, mert érzem, hogy még rengeteg munka és edzés kéne ahhoz, hogy késznek érezzem magamat és a csapatot. Lehet, hogy ez egy hét múlva már teljesen máshogy lesz. Most egyelőre tényleg az van, hogy hirtelen elkezdtünk edzeni, rengeteg a munka, kevés pihenő, még nincs bennem az, hogy alig várom, hogy induljunk az EB-re. És nem azért, mert nem akarok oda menni, hanem mert érzem, hogy kell az edzés és a taktikai felkészülés.

- Elég lesz az idő?

- Elégnek kell lennie! Úgy vagyok vele, hogy nem kell száz százalékosan készen megérkeznünk, akkor sem, ha az első meccsünk mindjárt nagyon kemény lesz. Eddig is tapasztaltam saját magamon is a világversenyeken, hogy folyamatosan lehet fejlődni. Hosszú lesz az Eb, kétnaponta vannak meccsek, ezért úgy gondolom, hogy az Eb közepén is már magasabb színvonalon fogunk tudni játszani, mint amikor megérkezünk. De az első meccs tényleg nagyon fontos!

- Köszönöm Kicsi, jó pihenést a hátralevő fél napra!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


vlv-fotók a december 26-i edzésről

Címkék:
Kis Gábor edzés