FACEBOOK

Magyar-orosz: tumultuózus jelenetek, majd süteményezés

Magyar-orosz: tumultuózus jelenetek, majd süteményezés
hozzászólás, 2015.12.23.

Meggyőző játékkal nagy gólkülönbségű győzelmet ért el a válogatott keret az oroszok ellen a szerda esti edzőmeccsen. Jó hír, hogy a találkozó a végén nem fordult tömegverekedésbe. Győzött a karácsonyi hangulat, sütiztek a fiúk. Szenteste délelőttjén újabb edzés. Riportunk a Komjádiból, Benedek Tibor és Bátori Bence nyilatkozata.

Az edzőmeccsen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Több játékostól már közvetlenül az edzőmeccs után kaptunk címjavaslatot ehhez a tudósításhoz, de nem élünk a felkínált lehetőséggel, mert nem szeretnénk diplomáciai bonyodalmakat.

Az önkéntes "szerkesztői hullám" oka az, hogy a szerda esti magyar-orosz edzőmeccs végén volt egy kis összetűzés a két csapat között. Fogalmazzunk úgy, hogy egy személyes összecsapás keretei meghaladták a megszokottat, s a "vita elfajulását" látva mindkét csapatból egyre többen a konfliktus helyére úsztak. A parton lévők is "szolgálatba helyezték magukat", a medence szélére állva, ugrásra készen nézték, hogy tovább éleződik-e a konfliktus. Szerencsére nem így történt, a kedélyek lecsillapodtak, s a meccs ezzel a kapu előtti tumultuózus jelenettel - pár másodperccel a hivatalos befejezés előtt - véget is ért.

Az az igazság, hogy már a keddi kétkapu során elég nagy volt a feszültség a két csapat játékosai között, aminek természetesen nem politikai, hanem szakmai okai voltak. Egyrészt mindkét oldalon óriási volt a bizonyítási vágy a játékosokban - hiszen az oroszok vízilabdázók számára is ezek a meccsek jelentették gyakorlatilag az utolsó lehetőséget arra, hogy bekerüljenek az Eb-csapatba. Másrészt a szoros emberfogás, ugye, elég nehéz testi kontaktus nélkül, a sorozatos egyéni összecsapások miatt pedig a meccs vége felé néha már kedden "elszakadt a cérna".

Erről a feszültségről is kérdeztük az esti edzés után Benedek Tibort, akitől persze először a nap történéseinek összefoglalását kértük.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Reggel inkább gyakorlás volt, készültünk az esti kétkapura. Jártak a fiúk tornateremben is, hosszú nap volt. Igazából nem nagyon szoktam ilyet, hogy három napon keresztül dupla edzés (négyszeres, hiszen naponta kétszer tornaterem is volt - a szerk.), mivel azonban a hét második "fele furcsa programokkal van tele", hiszen éppen most van Karácsony, ez most így alakult. :-)

- Hogy értékeled az esti kétkaput? Nagyon kevés gólt kaptatok.

- Nagyon tetszett a mai, ez már azért hasonlított ahhoz, ahogy szeretném, hogy játsszunk.

- Voltak konkrét elképzeléseid, amiket próbáltattál a csapattal?

- Sok konkrét elképzelésem volt, de most még azért keverednek a dolgok, egyszerre kell gyakorolni a taktikát és forgatni az embereket, hiszen a keretszűkítés is egy fontos feladat.

- Már tegnap is volt egy kis feszültség a vízben, ma pedig kicsit robbant is a dolog. Ez normális, a feszült idegállapot miatt volt?

- Szerintem normális. Nagyon feszült volt végig a kétkapu, és bár csak négy negyedet játszottunk, nem is szerettem volna többet, csak a negyedik negyed végén alakult ki verekedés közeli helyzet tegnap is és ma is.

- Ezzel a három nappal azért most lezárult a felkészülésnek az a szakasza, amit nagyon fontosnak tartottál. Ezt hogy értékeled? Hol tartotok?

- Szerintem előrébb tartunk, mint ahogy öt nap felkészülés után kellene. Ez annak köszönhető, hogy minden sokkal intenzívebb, gyorsabb, mert nem hat hetünk van, hanem három. Nagyjából mindent kétszer gyorsabban kell csinálni, és ez szerintem eddig sikerült is nekünk. 

- A keretet még nem szűkítetted, gondolom, most sem mondasz még neveket, de azért a fejedben már körvonalazódik vagy még mindenki bizonyíthat?

- Igazából nehéz már bizonyítani, Kassa és ez a két kétkapu volt a felmérő Zágráb (a horvátokkal közös december végi edzőtáborozás - a szerk.) előtt, természetesen mostantól alakulnia kell a fejemben, hiszen Zágrábba indulás előtt még meglesz a keretszűkítés.

- Köszönöm, jó pihenést!


VLV-VIDEÓ:


Bátori Bence a vlv-nek

- Szervusz Bence! Megint túl vagytok egy napon, ez az edzőmeccs elég kemény volt.


- Szia Geyza, üdvözlöm a VLV olvasóit! Megnyugtatlak, nem csak a kétkapunak a vége volt kemény, hanem az egész nap.

- Meséld el, hogy volt reggeltől?

- Reggel konditerem, utána két óra víz és délután is volt egy konditermi edzésünk, egy megbeszélésünk és utána jöttünk át ide kétkapuzni az oroszokkal.

- Hogy látod? Alakulnak a dolgok?

- Alakulnak, a mai egy nagyon jól sikerült kétkapu volt. Nyertünk 14:5-re. Erre mi mást mondhatnék…

- Kevés gólt kaptatok.

- Keveset, tegnap sokat kaptunk, de tegnap is nyertünk azért néggyel vagy öttel, de ma nagyon keveset kaptunk és kilenccel nyertünk, úgyhogy persze, alakulnak a dolgok. Ez most nagyon jó volt, meg is dicsért minket Tibi.

- Hogy érzed magad? Hogy megy neked?

- Jól érzem magam. Jól megy, jól ment kint Kassán és most a kétkapunál is. Ugye ez a játék, amit most játszunk, ez a szoros védekezés és abból a lefordulás, ez nekünk, kapásoldali játékosoknak magában rejti a lehetőségét, hogy leforduljunk.

- Mi vár rátok még a hátralévő napokban?

- Holnap reggel, - most tudtuk meg -, hogy vár ránk egy úszó adag, igen, és után pedig gyakorlás, tehát 24-e reggel is jövünk, 25-e szabad és 26-án pedig a tornateremben folytatjuk a munkát.

- Hát akkor kellemes karácsonyt!

- Kellemes karácsonyt kívánok minden olvasónak!

(Lejegyezte: Kerbi)


A szövetség versenyirodájának vezetője, Kőnig Kiss Judit, valamint az edzőmeccs két játékvezetője, Székely Balázs és Molnár Péter ezekkel a karácsonyi süteményekkel várta a vízből kikászálódó játékosokat.


vlv-fotók a magyar-orosz edzőmeccsről