FACEBOOK

A ,,négyek,, edzésén jártunk

A ,,négyek,, edzésén jártunk
hozzászólás, 2015.12.19.

Amíg a többiek Kassán, a Duna Kupa nemzetközi felkészülési tornán meccselnek, három olimpiai bajnok társuk és világbajnok kapusunk Budapesten gyakorol - Horkai György irányításával. Elmentünk a szombati edzésükre.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A fiúk jókedvéhez kétség sem fért, annak ellenére, hogy az edzés legnagyobb részét úszás tette ki. Meg úszás. És úszás. Ezért azonban nem Horkai György volt a felelős, aki "hozott anyagból dolgozott", a Benedek Tibor által írásban elkészített edzéstervet hajtatta végre a négyekkel.

Mivel ezt a fiúk is tudták (és persze Horkai György tekintélye sem akármilyen) egyetlen zokszó sem hangzott el a mintegy egyórás úszáspenzum közben. Na jó, Nagy Viktor egyszer "bepróbálkozott", az aktuális etap ismertetésekor félénken visszakérdezett: "Ugye, ez csak a játékosokra vonatkozik?!" (Értsd: a kapusra nem...) A válaszba természetesen azonnal beletörődött.

Volt egy kis labdázás is a végén, majd mindenki fáradtan kászálodott  ki a medencéből. Most másfél nap pihenőjük lesz!!!

VLV-VIDEÓK:


Horkai György a vlv-nek


- Szervusz, Gyuri! A Komjádi uszodában vagyunk. Az első kérdés az, hogy milyenek ezek a fiúk? Tehetséget látsz bennük?

- Jó, kérdés, igen. :-) Jó velük dolgozni, mert amellett, hogy jó játékosok, nagyon helyes srácok is, öröm velük dolgozni. Tibi megkért, hogy tartsam meg nekik az edzéseket, adott egy programot, tehát az ő programját csinálom velük. Nagyon komolyan veszik, látszik, hogy profi sportolókról van szó, tudják, hogy mire készülnek, úgy is csinálják.

- Tudom, hogy reggel tornateremben kezdtek és azt is, hogy már tegnap is te irányítottad az edzéseiket. Hogy kell elképzelni, egy ilyen másfél órás vizes edzés miből áll, amit például most csinálnak?

- A tegnap délelőtt, délután után ma délelőtt tartok nekik edzést. Tornateremben kezdtek tegnap délelőtt is meg ma is, tegnap kétszázakat úsztak, ma meg százak voltak a programban, 3x6x100 volt és minden 100 után egy hossz erős, teljes erővel, ez volt a program. Utána passzolás, egykapu, különböző feladatok, lövés blokkal, blokk nélkül, csinálják.

- Mi lesz az összefoglalód Tibornak? Hogy értékeled a munkát?

- Szerintem Tibi is tudja, hogy őket nem kell noszogatni... Ezek a fiúk tudják, hogy milyen feladat áll előttük, csinálják, nagyon fontos, hogy tudják fejben, hogy mit kell tenniük. Nem azért csinálják, mert az edző ott áll, hanem azért, mert tudják, hogy nekik ez kell.

- Jó. Beszéljünk egy másik meccsről. A te saját csapatod, a 97-es születésűek válogatottja tegnap döntetlent játszott az orosz felnőtt válogatottal. Erről mesélj valamit!

- Az orosz válogatott itt edzőtáborozik Budapesten, azt hiszem, három hétig, kerestek partnereket, megkértek, hogy játsszunk velük egy mérkőzést. A 97-es válogatottat hívtam le. Pihenőből jöttek, de nagyon jó volt, lelkesen játszottak a gyerekek. Én a döntetlennek nem tulajdonítok semmiféle jelentőséget, de az, hogy pariban tudtunk játszani az orosz válogatottal, csináltunk szép dolgokat, ez mindenfélkeképpen előremutató. Sajnos Vogel Soma megsérült és  az edzésen itt lévő Nagy Viktor segített be - azért ez meglátszott, az eredményben része volt Viktornak is, volt egy pár fantasztikus védése. Mindenesetre jó játék volt. Fizikailag erősek, kemények, én minden olyan edzőmérkőzést nagyon szeretek, ahol az ellenfél fizikailag erősebb, mert ez segíti a fejlődést. Ezért is megyünk januárban edzőtáborba Miskolcra, ahol délutánonként a Miskolc OB1-es csapatával fogunk kétkapus mérkőzéseket játszani. Ugyanez a helyzet: fizikailag erősek, jó OB1-es csapat, jó edzőjük van. Ugye, a fiatalok általában többet úsznak, a másik csapat fizikailag erős, mindenféleképpen jó felkészülés lesz.

- Köszönöm szépen a tájékoztatást!

- Én is köszönöm.



Nagy Viktor a vlv-nek


- Szervusz Viktor. Egy furcsa szombat délelőtti edzésen vagy túl. Ez az egész helyzet nagyon fura most. Te hogyan éled meg, hogy a
csapat Kassán játszik meccseket, te meg néhány társaddal itt vagy, és edzel rendesen? Milyen ez?


- Érdekes. Nem tudom eldönteni jelen pillanatban, hogy melyik a jobb :). Úgy értem, hogy a fáradtság vagy a pihenés szempontjából melyik a jobb. Én nagyon elfáradtam ez alatt a három edzés alatt, úgyhogy most úgy érzem, rám fér ez a másfél nap szabadság vagy pihenés. Élveztem az edzéseket, de elfáradtam nagyon.

- Ilyenkor, hogy csak négyen vagytok, nehezebb? Tehát például ha tíz-tizennégy ember áll a falnál és indul el úszni, akkor könnyebb egy kicsit - egyrészt, mert húznak, másrészt pedig, mert nem figyelnek annyira rád?

- Nyilván más, amikor teljes csapattal edz az ember, meg más, amikor külön van. De például nekem a tegnap esti edzés nagyon jó volt, mert beállhattam az utánpótlás válogatottak kétkapus meccsén a kapuba, és az oroszok ellen játszottunk. Nagyon élveztem. Elfáradtam, élveztem, jó volt, különös volt, ennyi.

- Az oroszok, amikor meglátták, hogy beállsz, nem lepődtek meg? Felismertek? Tudták, hogy ki vagy?

- Olyannyira nem lepődtek meg, hogy az első lövés után, amit kivédtem, lejött a csuklószorítóm, és míg fogtam a labdát, elkezdtem megigazítani, mindeközben pedig a víz alól megtámadott az egyik orosz játékos. Ötméteres lett belőle, amit be is lőttek. Edzőmeccsen azért nem szoktak ilyet csinálni, de megmutatta az orosz játékos, hogy mit tud. Igazából azt tudom mondani az orosz csapatról, hogy nagyon gyengék voltak tegnap este. Kíváncsi leszek, hogy ellenünk milyen csapattal állnak majd fel. Elég nagy létszámban voltak jelen, de várnak még játékosokat külföldről. A jövő héten játszunk ellenük a válogatottal. Meglátjuk. Valószínűleg nem ezzel a tegnapi csapattal fogunk találkozni.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést kívánok neked erre a másfél napra.

- Köszönöm. Ha addig nem találkozunk, akkor mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!

(Lejegyezte: Szita Mónika)


vlv-képek az edzésről