FACEBOOK

Benedek 19 tagú Eb-kerete - Madaras és Szivós kimaradt a válogatottból!

Benedek 19 tagú Eb-kerete - Madaras és Szivós kimaradt a válogatottból!
hozzászólás, 2015.12.14.

Ezen a héten 19 játékos kezdi meg az Eb-felkészülést. A fiatalítás folytatódik. Biztosan nem lesz ott Belgrádban Decker Attila, Madaras Norbert és Szivós Márton!

Benedek Tibor hétfőn délután ismertette a vlv-vel 19 tagú Eb-keretének névsorát:

Bisztritsányi Dávid, Lévai Márton, Nagy Viktor - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes és Vámos Márton - mezőnyjátékosok.


A névsor ismertetése a vlv szerkesztőjéből is kiváltott némi meglepődést.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Azért itt vannak hiányzó nevek. Miért döntöttél így, hogy például Madaras és Szivós nem vesz részt az Eb-n?

- Azért döntöttem így, mert azt a fiatalítást folytatjuk, amit elkezdtem ősszel és ha az olimpiát vesszük végcélnak - ahova még ki sem jutottunk és nehéz is kijutni -, akkor mindenképpen fontos, hogy legyen egy olyan harc, amiben aztán nyilván majd Madaras Norbinak és Szivós Marcinak is ott lehet a helye, de nagyon fontosnak tartom, hogy fiatal játékosok is lehetőséget kapjanak.

- Tehát akkor ezt nem azt jelenti, hogy a két játékossal nem számolsz az olimpiai csapatban, csak annyi biztos, hogy a januári Eb-n nem vesznek részt?

- Annyi biztos és ide tartozik még Decker Attila is.

- Feltűnő, hogy egy balkezes van a 19 játékos között, nem számítva a center Mezeit. Ez valamilyen "konstrukciós változást" is eredményez?

- Persze, nyilván.

- Hosi kerül át jobboldalra?

- Hosi most már jó ideje bekkel, neki vannak mind a két oldalon feladatai, de elsősorban bekk.

- Ki fog Vámoson kívül rossz kéz oldalon játszani?

- Ezért vannak az edzések, hogy az ilyen kérdések tisztázódjanak. Amikor majd a csapat meglesz, meg fogom majd tudni mondani neked. Van több lehetőségünk is. Jön a szlovákiai torna, a horvátországi edzőtáborozás, lesz sok olyan lehetőség, amelynek segítségével ez a kérdés tisztázódhat.

- Mi lesz a keretszűkítés menetrendje?

- A kassai torna után 16 játékos marad és a december végi horvátországi edzőtáborozást követően válik meg a csapattól további három játékos. Fontos szempont még, hogy Hárainak meg kell gyógyulnia, arra számítok, hogy megfelelő időben be tud kapcsolódni a munkába.

- Az érintett, kimaradó játékosok hogy fogadták a döntésedet?

- Elfogadták. Nyilván fontos nekik, hogy az olimpiára visszakerüljenek, úgyhogy mindent meg fognak tenni ennek érdekében.

- Tehát akkor így közölted velük is, hogy Eb nincs, de megvan az esély az olimpiára visszajutni?

- Igen. Mindenkinek az a leghőbb vágya, hogy az olimpián részt vegyen, azt gondolom, hogy ez a kimaradó játékosok esetében is így van.

- És van erre esélyük? Mert hát azért egy olimpia előtti Eb nagyon nagy erőpróba... Vagy nekik csak akkor van esélyük, ha sikertelennek bizonyul ez a mostani választás?

- Erről most még nem érdemes beszélni, ha nem sikerülne az Eb, még játszhatunk olimpiai selejtezőt. Nagyon messze vagyunk még az olimpiától.


SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Természetesen számomra ez nem egy jó hír, de játékosként nem tehetek mást, mint hogy elfogadom Tibi döntését, ahogy eddig is tettem minden alkalommal.

- Rió?

- Egy nagyon szép város, de hogy számomra többet jelenthet-e majd egy földrajzi névnél, azt most nem tudom megmondani. Sok mindenen múlik.


DECKER ATTILA a vlv-nek:

- Nem örülök és ezek után más célom nem lehet, mint ugyanilyen elánnal, lelkesedéssel küzdeni az olimpiai keretbe kerülésért, kivívni, hogy mehessek az olimpiára és segíthessem a csapatot.

- Látsz erre esélyt?

- Persze, hogy látok. Ha nem látnék, akkor abbahagynám a vízilabdát.


MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Nyilván nem ma tudtam meg, egy ideje a fejemben van, egyszer így érzek, egyszer úgy. Ezért nehéz is mit mondani, ha holnap kérdeznél, lehet, hogy mást mondanék, mint ma és lehet, hogy öt napja is mást mondtam volna, mint ma...

- Ma mit mondasz? A hír azért most került nyilvánosságra...

- Többé-kevésbé már megemésztettem és természetesen elfogadom, ez Tibi döntése. Valamit a vb-szereplés után változtatnia kellett, s ő a további fiatalítást választotta. Nem kérdés, hogy ő viseli a felelősséget a magyar válogatottért, ezért a döntéseit mindenkinek el kell fogadnia.

- Hogyan tovább, Norbi?

- Meglátjuk...