FACEBOOK

Kupahétvége - a vlv előzetese

Kupahétvége - a vlv előzetese
hozzászólás, 2015.12.11.

Szombaton kupaelődöntők Egerben - a négy érintett csapat vezetőedzője nyilatkozott a vlv-nek arról, hogy miként készültek, mire számítanak, mit szeretnének elérni a hétvégi final fouron.

Benu Magyar Kupa, elődöntők, Eger, Bitskey Aladár Sportuszoda

December 12., szombat


12.00 Szolnok-Szeged - M4

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Azt gondolom, hogy nagyon jó lesz ez a program, mert az egri uszoda az elmúlt években a vízilabda egyik központjává vált Magyarországon, mindenkinek nagy dolog egy kupa-final fouron részt venni. Természetesen az Egernek ez egy óriási lehetőség, több ezer ember előtt játszhat elődöntőt és akár döntőt is, persze az OSC is úgy érkezik Egerbe, hogy szeretné megnyerni a kupát és a Szegedet sem szabad lebecsülni.

A Szeged elleni meccsünk tanulságait levonva készülünk, természetesen úgy szállunk szombaton vízbe, hogy nyerni szeretnénk. Ha ez sikerül, vasárnap döntő, az ottani ellenfelet még nem tudjuk, bár azért valamennyire sejtjük. Biztos vagyok abban, hogy nagyon kemény hétvége lesz.

- Mindenki úgy gondolja, hogy a tornának ti vagytok az esélyesei. Ez rak-e rátok egy pici terhet?

- Rajtunk mindig van nyomás, az esetek nagy részében azért ezt jól tudjuk kezelni. Hogy mindenki úgy gondolja, hogy mi nyerünk? Azt hiszem, ez az egri játékosokra és vezetőkre nem igaz. Azt is látni kell: hogy mi az elmúlt másfél évben Magyarországon nem kaptunk ki, az egy dolog. De azért a Bajnokok Ligájában Egerben Európa színe-java megfordult már és a Reccón kívül senki nem tudott győzni. Az Eger nagyon jó csapat, főleg hazai pályán.

- Ezzel azért azt is elárultad, hogy ha ti nyertek a szombati elődöntőben, akkor valószínűsíted, hogy a hazaiakkal játsszátok a döntőt vasárnap...

- Az Egert esélyesebbnek tartom a másik elődöntőben, igen.


VARGA PÉTER (Tiszavirág Szeged Diapolo) a vlv-nek:

- Videózással készültünk, megnéztük, elemeztük a keddi mérkőzést és annak hibáit igyekszünk minimálisra csökkenteni. Különösen védekezésben kell sokat fejlődnünk, rengeteget... Az biztos, hogy megpróbálunk a keddinél jóval erősebb ellenállást tanúsítani.

- Ha az ember az eddigi eredményeket nézi, azt kell megállapítania, hogy nem sok esélyetek van. Ez felszabadít vagy inkább elkedvetlenít titeket, rosszkedvűséget okoz?

- Nem vagyunk rosszkedvűek, nagyon remélem, hogy felszabadít minket ez a helyzet, teher nélkül tudunk vízbe szállni, a saját magunk becsületéért, bízom abban, hogy sokkal bátrabban fogunk játszani és főleg a védekezésben sokat javulunk.

- Ha szombaton sikerülne továbbjutnotok, az az egész év legnagyobb meglepetése lenne...

- Egy meccsről van szó és egy kupameccs mindig más, mint egy bajnoki, mondom, bízom abban, hogy előre tudunk lépni a keddi mérkőzéshez képest, aztán, hogy ez mire lesz elég - majd kiderül.

- Hogy álltok "emberanyaggal"?

- Szerencsére Zsolt és Aljosa (Varga II. Zsolt és Aljosa Kunac - a szerk.) is felépült, teljes csapattal játszhatunk.


13.30 OSC-Eger - M4

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Magam sem tudom, hogy melyik arcunkat fogjuk mutatni. A keddi vereségünket hasonló szintű pofonnak értékelem, mint amit Debrecenben kaptunk. Abból viszonylag jól kijöttünk, az azt követő feladatainkat megoldottuk. Most szűk egy hét van hátra a szezonból, két, adott esetben három mérkőzéssel, ezeken a legjobb formánkat kell hozni, olyan teljesítményt kell nyújtanunk, amit ebben az őszi szezonban talán még egyszer sem produkáltunk.

- Lelkileg milyen állapotban vannak a játékosaid? Viszonylag rövid idő telt el a Honvéd elleni vereség óta, össze tudják szedni magukat?

- Majd meglátjuk. Beszélhetünk bármit, az dönt majd, hogy a meccsen milyen teljesítményt nyújtunk. nyilván nem egyszerű a dolgunk, ettől függetlenül még lehet jól játszani.

- Azok, akik eddig egészségesek voltak, nem lettek közben betegek sérültek?

- Nem ők rendben vannak.


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Készülünk az OSC-re és nem fog becsapni minket az, hogy otthon kikaptak a Honvédtól. Tudjuk, hogy minden meccs más, sőt így még egy jobban harapó OSC-re számítok, mint hogyha nyertek volna a Honvéd ellen... Igazi kupaelődöntő lesz és természetesen az az elvárás, hogy nyerjünk.

- Azért úgy gondolom, nem "becsapásból" kaptak ki, az meg fizikailag ténykérdés, hogy hány játékossal tudnak vízbe szállni...

- Azt tudod, hogy most a ZF-Eger vezetőedzőjével beszélsz, ahol Hárai Balázsnak és Zalánki Gergőnek nemrég műtötték a vállát...? :-)

- Milyen hangulatban vagytok, nagy rajtatok a nyomás?

- Nincsen. Bár Cseh Sanyi szerint nagyon nagy előny, hogy otthon játszunk, de ha jól emlékszem, ők sem nyerték meg Szolnokon a Magyar Kupát, amikor az uszodaavató volt. Úgyhogy...

Ugyanúgy van nyomás, mint egy BL-meccs előtt vagy egy bajnoki elődöntő előtt, amikor itthon játszunk, vagy ahogy volt, amikor nemrég a Fraditól itthon kikaptunk. Az én csapatomnak minden meccsen úgy kell vízbe szállnia, hogy nyerjen. És kész.

Az egri final fourról készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Az egri final fourról az M4 közvetít, a vlv is helyszíni tudósításokra készül.

A vasárnapi döntő tervezett időpontja 16.30.

Kisdöntőt nem játszanak, az elődöntők mindkét vesztese bronzérmet kap.

A kupagyőztes jogot szerez a következő évi Eurokupában való indulásra.

EZ TÖRTÉNT A NEGYEDDÖNTŐK MÁSODIK FORDULÓJÁBAN

EZ TÖRTÉNT A NEGYEDDÖNTŐK ELSŐ FORDULÓJÁBAN

A KUPASELEJTEZŐK ÖSSZES EREDMÉNYE


A Szolnok és az OSC már pénteken elutazott Egerbe, a szegediek az otthon való készülést és a saját ágyban alvást választották és az elődöntőt közvetlenül megelőzően utaznak a hevesi fővárosba.


vlv-képek az Eger, a Szolnok és az OSC péntek esti edzéséről