FACEBOOK

Volvo Kupa - Négycsapatos győri torna egy héttel a vízilabda Eb előtt

 Volvo Kupa - Négycsapatos győri torna egy héttel a vízilabda Eb előtt
hozzászólás, 2015.12.09.

Január 3-4-5-én, egy héttel a belgrádi Európa-bajnokság nyitánya előtt rendezik meg a 10. Volvo Kupáért kiírt nemzetközi férfi vízilabdatornát, amelynek az idén Győr ad otthont. Az M4 a torna összes mérkőzését közvetíti.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Kemény Dénes, a hazai sportági szövetség elnöke emlékeztetett rá, annak idején azért találták ki ezt a tornát, hogy a teljes magyar vízilabdát segítse, többek között azzal, hogy évente más-más vidéki színhelyen rendezik meg. A múlt esztendő volt a kivétel, amikor is a fővárosban, a Szőnyi úti vasutas uszodában játszottak a csapatok, az idén viszont megint vidék, nevezetesen Győr városa következik. Hozzátette, hogy a Volvo Kupa az elmúlt évtizedben beépült a válogatott programjába, az elnök szavai szerint a "felkészülés kontrollja lett".

Az Eb-főpróbának is tekinthető jubileumi rendezvényen a magyar válogatott mellett az olasz, a spanyol és a szlovák nemzeti együttes vesz részt.

Benedek Tibor szövetségi kapitány elmondta, hogy az ez évi ellenfelek között kettő is van - az olasz és a spanyol -, amely riválisa lesz a magyar válogatottnak a riói olimpiai kvóta megszerzéséért folyó küzdelemben. Megemlítette, hogy csapata a győri torna rajtja előtt egy nappal a spanyolokkal tart közös edzést. Hozzáfűzte, az a célja, hogy a Volvo Kupán már az a csapat játsszon, amely az Európa-bajnokságon is szerepel.

A névadó szponzor képviseletében Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy változatlanul támogatják a honi vízilabda-utánpótlást is, ennek megfelelően az idei tornán is lesz "gólpénz". Ez azt jelenti, hogy - a gyerekpólót segítendő - minden magyar gól után százezer forintot kap a magyar szövetség az autós cégtől.

A 10. Volvo-kupa programja:

Január 3., vasárnap

17.00 Szlovákia-Spanyolország - M4
19.00 Magyarország-Olaszország - M4, vlv (szöveges élő)

Január 4., hétfő
17.00 Szlovákia-Olaszország - M4
19.00 Magyarország-Spanyolország - M4, vlv (szöveges élő)

Január 5., kedd
18.00 Spanyolország-Olaszország - M4
20.00 Magyarország-Szlovákia - M4, vlv (szöveges élő)

MTI