FACEBOOK

Szolnok-Szeged 18:9

Szolnok-Szeged 18:9
hozzászólás, 2015.12.08.

Emléket hagytak a szolnokiak szombati kupaellenfelükben: simán nyerték hazai pályán a bajnokit. Nyilatkozatok, gólok.

Bajnoki

Szolnok-Szeged 18:9 (5:3, 3:0, 7:3, 3:3)
G.: Alekszics 5, S. Mitrovics, Madaras, Gocics, Varga Dániel, Vámos 2-2, Younger, Fülöp B., Varga Dénes, ill. Manhercz K. 4, Seman 2, Sedlmayer, Kiss Cs., Chilkó

VLV-VIDEÓK (M4 Sport):

1:0 - Mitrovics első gólja

2:0 - Madaras első gólja

2:1 - Seman első gólja

2:2 - Sedlmayer gólja

3:2 - Mitrovics második gólja

3:3 - Manhercz Krisztián első gólja

4:3 - Alekszics első gólja, ötméteres

5:3 - Alekszics második gólja

6:3 - Gocics első gólja

7:3 - Madaras második gólja

8:3 - Varga Dániel első gólja

9:3 - Alekszics harmadik gólja, ötméteres

10:3 - Younger gólja


11:3 - Varga Dániel második gólja

11:4 - Kiss Csaba gólja

12:4 - Alekszics negyedik gólja

13:4 - Fülöp Bence gólja

13:5 - Manhercz Krisztián második gólja

14:5 - Varga Dénes gólja

15:5 - Vámos első gólja

15:6 - Seman második gólja

16:6 - Gocics második gólja, ötméteres

16:7 - Manhercz Krisztián harmadik gólja, ötméteres

17:7 - Alekszics ötödik gólja

17:8 - Chilkó gólja

18:8 - Vámos második gólja

18:9 - Manhercz Krisztián negyedik gólja, ötméteres



Varga Péter az M4-nek


- Vereséget szenvedett a Szeged a Szolnok otthonában itt a szolnoki Vízilabda Arénában, bajnoki mérkőzésen. Az első negyedben még tartotta magát a csapat, aztán mi történt, milyen tanulságokat lehet levonni?

- Mindenképpen tanulság, hogy ilyen sok gólt nem lehet kapni, hátul egy kicsit bizonytalanok, pontatlanok voltunk, nem voltunk kellően agresszívek. Nyilván ezt a Szolnok kegyetlenül kihasználta. Én azt gondolom, hogy a nyolc dobott gólunkkal nincsen probléma, a védekezést kellene kicsit jobban összerakni, küzdöttünk, hajtottunk, ma ez így sikerült.

- Mi várható a hétvégén, Egerben, a Magyar Kupa-négyes döntőben ezek után?

- Nyilván az egy új mérkőzés, megpróbáljuk azokat a hibákat, amiket ma elkövettünk, kijavítani vagy legalábbis minimálisra csökkenteni és igyekszünk egy jó mérkőzést játszani.

- Vesztes mérkőzés után nagyon nehéz megítélni, hogy esetleg kivel, melyik játékos játékával elégedett az edző?

- Nyilván, ezt ugye mérkőzés után nagyon nehéz megmondani, én azt gondolom, hogy amit az előbb is mondtam, védekezésben nem nyújtottunk kimagaslót semmilyen szinten, támadásban voltak villanásaink, volt egy-egy jó megoldás, de nem szeretnék kiemelni senkit.

- Varga Péternek köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Cseh Sándor az M4-nek


- 18:9-re győzött a csapat, ehhez gratulálunk. Nagyon szépségdíjas gólokat lőttek a játékosok. Nagy iram is volt a mérkőzésen és már a harmadik negyed vége felé, ilyen "végeredményszagú" volt a mérkőzés. Mennyire elégedett az edző ezek után?

- Elégedett vagyok a győzelemmel, nyilván mi voltunk az esélyesek, elégedett vagyok azzal is, hogy nagy iramot mentünk és sok gólt lőttünk. A kapu előtti védekezéssel is elégedett vagyok, azzal viszont nem vagyok elégedett, ahogy a nem belőtt helyzeteink után visszazártunk, az volt talán a leggyengébb pontja ma a Szolnoknak.

- Mi várható a hétvégén? Most mindenki erre kíváncsi, a Magyar Kupa-fordulóra illetve a négyes döntőre.

- Hát..., ha tudnám, akkor el se mennék. Gondolom az OSC, az Eger, a Szolnok, mindenki úgy utazik oda, hogy meg szeretné nyerni a Magyar Kupát és nem szabad lebecsülni a Szegedet sem, mert az egy teljesen más mérkőzés lesz. Nyilván ez nagyon nagy lehetőség az Egernek, hogy hazai pályán játszhat. Többet nem tudok mondani, mi is úgy fogunk odautazni, hogy szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát, attól függetlenül, hogy Egerben van.

- A Szolnok csapatából nagyon sokan jó teljesítményt nyújtottak. Kikkel elégedett igazán?

- Sok gól volt ezen a mérkőzésen, meg ahogy te is mondtad a felétől már nem annyira mérkőzés-, inkább egy picit edzésjellege volt, ezért nem is emelnék ki külön játékosokat. Az tetszett, ahogyan játszottunk, ahogy hozzáálltunk a mérkőzéshez, amilyen tempóban játszottunk, de mondom, sajnos ez a gyors játék sok hibát is okozott, ez látszik, sok gólt kaptunk.

- Cseh Sándornak gratulálok a győzelemhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Kis Gábor az M4-nek


- Négyszázadik bajnoki mérkőzéseden szálltál vízbe. Milyen volt? Nagyarányú győzelem, szépségdíjas gólok, jó hangulat. Hogy értékeled?

- Szép négyszáz mérkőzés van mögöttem. Ez azt jelenti, hogy már nem vagyok fiatal. Ettől függetlenül ugyanolyan volt, mint a többi mérkőzésem, most ez a következő mérkőzésre való felkészülés volt. Ami hamarosan itt lesz, a kupaelődöntő, úgyhogy úgy értékelem, hogy hoztuk azt, amit kell hoznunk, azt a különbséget is. A Szegednek hiányzott két nagyon jó játékosa, úgy készülünk, hogy ezek a játékosok ott lesznek a következő mérkőzésen és teljesen más eredmény születhet ennek köszönhetően.

- Érzésben különleges volt ez a négyszázadik mérkőzés? Mi játszódott le benned?

- Semmi, megmondom őszintén. Szerintem még lesz egy jó pár.

- Jó pár! És még a válogatottban is, hiszen Benedek Tibor számít rád! Hogy ért ez a felkérés?

- Ez már egy hosszabb folyamat volt, sokszor beszéltünk Tibivel a jövőről meg az álláspontjainkról. Annyit tudok mondani erről, hogy egy évvel ezelőtt még nem hittem abban, hogy a válogatottban fogok újra játszani. Viszont most, hogy úgy alakult az életem meg az egész csapat, hogy ott lehetek a válogatottban, ez nagyon motivál és nagyon nagyon jó érzés, úgyhogy már alig várom a mérkőzéseket.

- Sok sikert kívánok és köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Varga Dániel az M4-nek


- Gratulálok a győzelemhez. Milyen volt ezt belülről megélni, ezt a nagy arányú sikert?

- Hogy mondjam... a kötelező győzelmek mindig mások, mint egy esetlegesen kivívott bravúr. Nekünk ebben a szezonban nagyon sok kötelező győzelmünk volt, ez is ilyen volt. De ez a mai meccs mégis más, hiszen szombaton megint találkozunk a szegediekkel, ezért olyan meccset akartunk játszani, ami egyrészt bennük nyomot hagy, másrészt nekünk pluszt ad, illetve azokat a dolgokat meg akartuk csinálni, amik erre a hétre - remélhetőleg vasárnapi döntőre - még össze kell, hogy álljanak.

- Esetlegesen érezhető volt, hogy a Szeged valahol feladta, ott a harmadik negyed környékén? Ott már nagy arányú volt a különbség.

- Igen.

- És ilyenkor belülről mit lehet tenni, illetve hajtani előre?

- Én szerintem azt tettük, amit ilyenkor tenni kell, mi tiszta erőből játszottunk tovább, úgy érzem, hogy végighajtottuk a négy negyedet, nagyon sok lefordulásunk volt, nem is fejeztük be őket, mindegyiket nem is tudtunk egyáltalán kapura lövésig is eljuttatni, de tettük azt, amit nekünk kellett és hát emiatt is alakult ki a nagy különbség.

- Varga Dánielnek köszönöm szépen, sok sikert a továbbiakban is.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:



- Két meccset játszunk a Szolnokkal rövid időn belül. Ezen az első találkozón meccsen az ő akaratunk érvényesült, sikerült lefordulniuk minket. Több olyan védekezésbeli hibát is elkövettünk, amit megbosszultak. Érződött azért Varga Zsolt és Aljosa Kunac hiánya, leginkább a védekezésben. Mindenesetre van miből építkeznünk a szombati Magyar Kupa-fordulóra.

- Ekkora hátránynál miben tudtok reménykedni szombatra vonatkozóan? El tudsz képzelni akkora fordulatot, mint amekkorára itt szükség van?

- 0:0 lesz az eredményjelzőn Egerben, amikor legközelebb találkozunk, szóval ha a hibákat sikerül kijavítani, akármi lehet.


A FORDULÓ TOVÁBBI EREDMÉNYEI