FACEBOOK

Villámigazolás! Egy hétre szerződtetett brazil centert az OSC!

Villámigazolás! Egy hétre szerződtetett brazil centert az OSC!
hozzászólás, 2015.12.07.

Igazi zsákbamacskáról van szó, de az OSC jelenlegi helyzetében mindenképpen segítséget jelent Antonio Inserra Neto volt  brazil válogatott center, aki hétfőn este csatlakozott a budapesti csapathoz és - ha a papírmunka sikeres - kedden este már vízbe száll a Honvéd elleni bajnokin. FRISSÍTÉS A CIKK VÉGÉN!

VINCZE BALÁZS vezetőedző (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Egy hétre szerződtettük a játékost, azt várom, hogy segítségünkre legyen a soron következő mérkőzéseinken, jó esetben (ha megnyerjük a szombati kupaelődöntőt) három találkozón. (A Bajnokok Ligájában nem szerepelhet, mert nincs nevezve, így a keddi bajnokiról és a hétvégi négyes kupadöntőről van szó.)

- Mit lehet tudni róla?

- Nem sokat! Teljes mértékben zsákbamacska... Talán annyiból nem az, hogy aki ajánlotta, tekintélyes szakember, tisztában van azzal, hogy nekünk mire van szükségünk, nyilván nem egy "jöttment játékost" ajánlott, hanem olyan valakit, aki a hasznunkra válhat - legalábbis én ebben bízom. (Az ajánló  egyébként nem más, mint Mirko Blazsevics egykori brazil szövetségi kapitány, aki annak idején edzője volt Vincze Balázsnak a Becsej csapatánál - a szerk.)

- Mégis, mennyiben adhat segítséget a Kayes távollétében és Német Toni sérülése miatt center nélkül maradt csapatodnak egy "ismeretlen"?

- A hétfő esti edzésen részt vett, jó benyomást keltett. Nem azt várjuk el tőle, hogy minden meccsen öt gólt lőjön, már azzal is segít, ha mentesíti azokat a játékosokat, akik most fel kell, hogy vállalják a centerezést.

Ahogy a kérdésben is jelezted, az a helyzet kényszerítette ki ezt a lépést, amibe kerültünk, vagyis hogy teljes mértékben center nélkül maradtunk, s természetesen eleve azok száma is csökkent, akiket harcba lehet küldeni. Régebb óta próbálkoztunk, a korábbi elképzelés nem jött össze, de muszáj volt lépni, hiszen látható volt, hogy ha a kupában szeretnénk jó eredményt elérni, akkor Kayes helyére valakit meg kell próbálni legalább ideiglenesen idehozni. Ugyanis ennek az ősznek - amellett, hogy a bajnoki eredményeket természetesen hozni kell - a legütősebb hétvégéje a most következő lesz.

- Valakiről nyilván kell majd a bajnokság utolsó szakaszára is gondoskodni...

- Később sincs nagyon más lehetőségünk, csak ilyen tengerentúli villámigazolás, vagyis olyan játékos átmeneti szerződtetése, akit az ember igazából nem ismer. Az is elképzelhető, hogy őt próbáljuk majd visszahívni, ez sok mindentől függ. Egyébként a brazil fiúnak egy-másfél hónapos kisbabája van, ennek ellenére örömmel jött, nyilván nagy élmény lesz neki ez a hét, hiszen ilyen bajnokságban, ilyen játékosok között játszani - ez még nem adatott meg neki, akkor sem, ha korábban szerepelt a brazil válogatottban.


Az OSC szakvezetése kedden délelőtt juttatja el a hivatalos papírokat a szövetségbe és számításuk szerint Antonio Inserra Neto már játszani fog az este 19.30-kor kezdődő OSC-Honvéd bajnoki mérkőzésen.


Antonio Inserra Neto 31 éves, Olaszországban született, de brazil állampolgár,
a Sesi csapatának centere


FRISSÍTÉS!

"...ha a papírmunka sikeres..." írtuk cikkünk bevezetőjében. De nem volt sikeres. A versenyszabályzat nem teszi lehetővé ezt az igazolást, ezért a brazil fiú hiába utazott hozzánk, nem szerepelhet sem a mai bajnokin, sem a hétvégi kupafinálén.

A szövetség oldalán ezt a hivatalos tájékoztatást tették közzé:

„A Versenyszabályzat világos fogalmaz a játékosok igazolásával kapcsolatban. A szabályzat 75. és 76- pontja foglalkozik ezzel a kérdéssel. Ennek alapján a szezon első bajnoki mérkőzésének napjáig kell leadni a csapatok névjegyzékét, ezt követően az engedély díjának befizetése után adjuk ki a versenyengedélyt” – mondta Kőnig Kis Judit, a Versenyiroda vezetője.

„Ezt követően csak egyetlen alkalommal van lehetőség új játékos szerepeltetésére: a bajnokság második szakasza előtt legkorábban 14 nappal lehet pótlólagos versenyengedélyt kérni. Ez az időszak viszont csak februárban jön el, amikor lezárul a bajnokság első fele és különválik a felső- és alsóház. Jelenleg tehát nem áll módunkban elfogadni a versenyengedélyre vonatkozó kérelmet” – szól a tájékoztatás.