FACEBOOK

Hosnyánszky: "Jobban kell koncentrálni"

Hosnyánszky:
hozzászólás, 2015.12.03.

Hosnyánszky Norbert szerint nagyon nagy következtetéseket nem kell levonni a magyar csapat erejére vonatkozóan abból, hogy most négy góllal kikaptunk Görögországban. A keddi patraszi csata egyetlen olimpiai bajnokát a csütörtöki Reggeli Startban faggatták.

"Az első negyedben picit a parton maradtunk. Megbeszéltünk egy játékstílust, amit nem tartottunk be. Ennek volt köszönhető a gyengébb kezdés. Hát ez egy tanulság, hogy hogyan kell elkezdeni egy meccset, mennyire kell hinni abban, amit csinálunk. Ezen a meccsen nem sikerült így kezdeni" - mondta Hosi a rossz kezdés okait firtató kérdésre.

A beszélgetés skype-kapcsolaton keresztül zajlott, s erősen feltűnő volt Hosnyánszky közelről mutatott arcán néhány ütésnyom. De több rétegű, szép színekben pompázó monokliját, mint mondta, nem Patraszban, hanem még otthon Egerben, a Barceloneta elleni BL-selejtezőn szerezte.

Rámutatott: a Világliga mindig a felkészülést szolgálta, idén még inkább így van ez, hiszen fontos döntéseket kell meghoznia a kapitánynak az Eb előtt.

Ami a görög vízilabdát illeti, Hosnyánszky elmondta, hogy az egyik kedvence, nagyon tetszik neki az a vízilabda, amit játszanak. Magabiztosak, higgadtak, pontosak, a világbajnokságon elért harmadik helyük szerinte teljesen megérdemelt.

Az egriek BL-csoportjában szereplő Olympiakosz gyakorlatilag ugyanez a csapat, kiegészítve egy horvát válogatott kapussal és egy spanyol balkezessel, úgyhogy ez a klubcsapat valószínűleg erősebb mint a válogatott. Hosnyánszky úgy látja, a görögöknek mindig a kapusposzt volt a gyenge pontjuk, a vb-n a mostani fiatal, új kapusuk jobban védett, mint az elődei, ennek is volt köszönhető a harmadik helyük.

- Eb-ellenfélről van szó, mi az, amiben előttünk járnak? - szólt a műsorvezető, Szombathy Pál következő kérdése.

Hosnyánszky szerint nem csak előttünk, hanem a világ előtt járnak az emberelőnyök megjátszásában, kihasználásában. Ebben elképesztőek, van mit tanulni tőlük. És ennyi, de sajnos ebben a sportban ez eléggé meghatározó.

- Miért sújt minket annyi kiállítás, túl sok feleslegs fault van a játékunkban? - hangzott a következő kérdés.

Hosnyánszky szerint ez nem jellemző, az olaszokéban sincs kevesebb, szerinte a "nemzetközi felfogásban" keresendő az ok. Nem állunk jól ezen a téren, de ez van. Mint mondta, ezt ki kell küszöbölni. 2013-ban ugyanígy sújtott minket a játékvezetés, mégis nyertünk.

A csapat újfajta szoros emberfogást gyakorol és Hosnyánszky Norbert úgy érzi, neki ez a stílus fekszik. Egyébként a görögök elleni meccsen nem érzékelte csapatunk védekezésének agresszívebbé válását, s ezt a játékosok hibájaként értékelte a beszélgetésben. Szerinte elsősorban fejben sokkal jobban kell felkészülni egy ilyen mérkőzésre. Edzéseken, gyengébb meccseken ugyanis "működik a dolog", de egy ilyen találkozón "ugyanúgy működnie kell és működni is fog, csak rendesen koncentrálnunk kell".

Klubcsapatával, az Egerrel kapcsolatban Hosnyánszky elmondta, idén különleges céljuk a Magyar Kupa megnyerése (a négyes tornát a jövő hét végén rendezik meg Egerben - a szerk.), utána pedig a BL kerül előtérbe, jó lenne csoportgyőztesként a final sixbe jutni, mert akkor rögtön az elődöntőben kezdhetne a csapat a jövő májusi budapesti tornán, amelynek házigazdaként már részvevője a ZF-Eger.

A teljes beszélgetés: