FACEBOOK

Újra együtt a csapat - hétfőn utazás Görögországba

Újra együtt a csapat - hétfőn utazás Görögországba
hozzászólás, 2015.11.29.

Az együtt töltött rövid idő miatt sűrített programot teljesített vasárnap a válogatott. A görögök elleni csapatban kényszerű változás van. Riportunk a Margitszigetről.

Tornatermezést, kondizást, videózást és vizes edzést is belezsúfolt a kurta vasárnapi programba Benedek Tibor.

Rendkívüli behívót kapott Bedő Krisztián, mivel Hárai Balázs megsérült. Az esti edzésre Nagy Ádám is hivatalos volt, hogy segítse a taktikai elemek gyakorlását.

A csapat hétfő reggel indul Athénba, ahonnan Patraszba buszozik. Este edzés, kedden, magyar idő szerint 19 órakor pedig Világliga-meccs a vb-bronzérmes görögökkel.

Az utazók:

Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok),
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek

- Szervusz, Tibor. Véget ért az egyetlen edzésetek ezen az összetartáson, itt Budapesten. Arra kérlek, mondd el, milyen új fejlemények történtek ma a csapat háza táján.


- A legrosszabb része Hárai Balázs kiesése volt, sajnálom, hogy ő nincs, mert nagyon fontos része a csapatnak, de valahogy megoldjuk.  A lényeg az, hogy ne legyen ez hosszabb ideig tartó sérülés, ami esetleg az Eb-részvételét is veszélyeztetheti. Ezért drukkolunk leginkább, reméljük, hogy holnapra már kiderül. Az edzés nagyjából ugyanolyan volt, mint eddig, csak sokkal rövidebb, egy edzés volt, nem öt meg hat. Tudtuk, hogy ez lesz a legrövidebb időszak, most gyorsan felpörgettük, megcsináltunk mindent, egy nap alatt videóztunk, tornatermeztünk, gyakoroltunk, versenyeztünk egymással - ami lehet, benne volt. Nem ez alapján fogunk jól játszani vagy nyerni, hanem annak alapján, hogy játszottunk hatszor a Szolnokkal, tudtunk játszani két Világliga-meccset, ősszel összesen hat vagy hét napot együtt voltunk és mindennek összes részlete benne kell, hogy legyen a keddi mérkőzésben. És azt gondolom, hogy benne is lesz, mert ezek a játékosok tudják, hogy milyen fontos nekik, az ő évük szempontjából ez a mérkőzés. Egy jó játékkal esetleg be lehet kerülni az Európa-bajnoki csapatba, aki itt játszik, mind a 13 embernek ez a legfőbb vágya.

- A "hivatalosat" is mondd el, Krisztián lett behívva?

- Bedő Krisztián lett Hárai helyett behívva, igen.

- A görögöktől mire számítasz? Mindent egy lapra feltesznek? Nekik most ez egy nagy lehetőség...

- Igen, hát a vb-bronz után valószínűleg tele vannak önbizalommal, most az Olympiakosz nyert a Rijeka ellen, tehát ők most nyilván a csúcson vannak. Mi azért annyira nem, de az biztos, hogy mi kedden lelkesebbek leszünk, mint a görögök.

- Milyen eredményre számítasz?

- Egy góllal nyerni szeretnénk. Ezt jeleztem pár héttel ezelőtt is, továbbra is tartom :-).

- Sikerüljön, ezt kívánjuk! Köszönöm szépen, jó utat!

- Köszönjük.



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek

- Tiszteletem, csapatkapitány úr! Eljött egy újabb megmérettetés ideje, nem tartasz egy kicsit a görögöktől?


- Nincs mitől tartani. Úgy gondolom, hogy nagyon jó időszakon vagyunk túl, ami a felkészülést illeti. Leginkább erre a meccsre készültünk az utóbbi két mérkőzésen és az edzéseken is, hiszen most fog eldőlni, hogy mindazt, amit gyakoroltunk, élesben hogy fogjuk tudni játszani. Szerintem nagyon-nagyon jó irányba indultunk el, nagyon motivált ez a csapat. Iszonyatosan sok mindent gyakoroltunk, ami az egymás közötti kétkapukon nagyon-nagyon jól megy, biztos vagyok abban, hogy ezt kint, Görögországban is meg fogjuk tudni mutatni.

- Milyen meccsre számítasz? A görögök nagyon jók most...

- Az tény, hogy nagyon jó formát mutattak a világbajnokságon, illetve nagyon stabil az emberhátrányos védekezésük, de én úgy érzem, hogy mi is nagyon jók vagyunk. Sok mindenben megújultunk, kíváncsian várom, hogy erre hogy fognak reagálni.

- Mlyen a csapatban a légkör, a hangulat?

- Most jöttünk össze, nagyon éhes szerintem a hangulat, úgyhogy én mennék is vacsorázni...

- Jó, hát akkor jó étvágyat kívánok!



Decker Ádám a vlv-nek

- Na, szervusz, Ádám! Itt van egy újabb nagy lehetőség. Gondolom, végiggondoltál mindent, mire készülsz, hogy próbálod ezt a lehetőséget felhasználni a céljaid érdekében?


- Egyrészt nagy lehetőség, ami a személyemet illeti, másrészt meg egy kötelező feladat, ami a csapatot illeti, úgyhogy..., eléggé tudatosan készültem, átgondoltam, hogy mi lesz. Ide kell átváltania a fejét az embernek, ha ide kerül, a válogatottba, nem a klubsémákat kell használni. Most a gyakorlás jól sikerült, jó állapotban érzem magam. Kicsit csalódott vagyok a tegnapi Recco-meccs miatt, mert azért "ki lettünk mosva", de ettől függetlenül nagy várakozásokkal utazom Görögországba.

- Ez egy egész más történet, ott az Olympiakosz játszik...

- Igen...

- Mire számítasz, milyen eredménnyel tértek vissza?

- Számomra csak a győzelem elfogadható annak ismeretében, hogy nagyon jól játsszuk ezt az újfajta védekezést, amit gyakoroltunk a Szolnok ellen is és a románok ellen is. Ha meglepni nem is tudjuk a görögöket, mert felkészülhettek ebből, már látták, de mindenképpen új lesz számukra és a bőrükön fogják érezni ezt a fajta játékstílust. Bízom benne, hogy simán, végig uralva a mérkőzést, győzelmet tudunk aratni.

- Úgy legyen! Jó utat kívánok!

- Köszönöm.



Bedő Krisztián a vlv-nek


- Szervusz, Krisztián! Azt hiszem, ezt hívják váratlan lehetőségnek... Mi a helyzet?

- Minden oké! Ma reggel tudtam meg, hogy jönnöm kell. Amikor láttam, hogy Tibi hív, rögtön tudtam, hogy miért, attól függetlenül, hogy Pufin tegnap még semmi nem látszódott, gondoltam, hogy mi lehet a probléma. Nem mondom, hogy sajnálom, sőt, örülök neki, hogy itt lehetek, az a lényeg, hogy Egerben legyen egészséges, ott azért nehezebb lesz pótolni, itt szerencsére meg tudjuk oldani. :-)

- Mire készülsz? Mit szeretnél?

- Nyerni, természetesen! Örülök, hogy itt letek, főleg egy ilyen jó csapat elleni mérkőzésen, hiszen ugye világbajnoki harmadikokhoz megyünk, egy fiatal csapattal, de szerintem egész jól összeszoktunk, hiszen már nyolc kétkapun tudtunk együtt játszani, remélem, hogy ez a meccsen is látszódni fog.

- Jó kedved van...

- Jó -). Nyilván. Itt mindig az van.

- Jól van, Krisztián, akkor jó utat kívánok és sok sikert!

- Köszönöm szépen.


vlv-fotók az edzésről