FACEBOOK

OSC-Pro Recco 7:12, Jug Dubrovnik-Szolnok 10:9

OSC-Pro Recco 7:12, Jug Dubrovnik-Szolnok 10:9
hozzászólás, 2015.11.28.

A BL-főtábla B csoportjának két magyar meccsén ma nem termett babér. Főleg az újabb dubrovniki kudarc fájó, nem sok hiányzott a pontszerzéshez. Eredmények, nyilatkozatok, gólok folyamatosan.

Bajnokok Ligája főtábla, 3. forduló

B csoport

Partizan Belgrád-Galatasaray 9:8 1:2, 4:2, 3:1, 1:3)

G.: Szubotics 3, Jaksics, Radojevics 2-2, Drasovics, Lazics, Ill. M. Janovics, Nikics, Raskovics 2-2, Simsek, Vukicsevics 


OSC-Pro Recco 7:12 (2:3, 0:1, 2:4, 3:4)
G.: Salamon 3, Decker Á., Bátori, Graham, Gór-Nagy, ill. Ivovics 3, Pijetlovics, Prlainovics, Aicardi 2-2, Mandics, S. Sukno, Bodegas

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Címlapfotó: MTI/Szigetváry Zsolt

VLV-VIDEÓK (M4):

1:0 - Salamon első gólja

1:1 - Pijetlovics első gólja

2:1 - Salamon második gólja

2:2 - Prlainovics első gólja

2:3 - Pijetlovics második gólja

2:4 - Aicardi első gólja

3:4 - Graham gólja

3:5 - Sukno gólja

3:6 - Bodegas gólja

3:7 - Ivovics első gólja

4:7 - Gór-Nagy gólja

4:8 - Mandics gólja

4:9 - Aicardi második gólja

5:9 - Salamon harmadik gólja

5:10 - Ivovics második gólja

6:10 - Bátori gólja

6:11 - Ivovics harmadik gólja

7:11 - Decker Ádám gólja

7:12 - Prlainovics második gólja



Vincze Balázs az M4-nek


- Itt áll már mellettem a hazaiak vezetőedzője, Vincze Balázs. Nem tudom, lehet gratulálni egy ilyen mérkőzés után? Akkor válasszuk szét a védekezést és a támadást, mert azt hiszem, hogy ez volt az, amit a meccs előtt is beszéltünk, hiszen nagyon sok energiát őrölt föl a védekezés, de hát azt gondolom, hogy ez a 13/4-es emberelőny amit a Recco mutatott azt bizonyította, hogy ebbe sokat beletettetek. Mindent?

- Hát, úgy néz ki, hogy mindent, mert a mi mutatónk talán még ennél is gyengébb, és egy ilyen csapat ellen csak akkor tudunk partiban maradni, és ez nem csak a Reccóra vonatkozik, hanem mondjuk a Szolnokra, vagy a Jug Dubrovnikra, ha azokkal a lehetőségeinkkel, amik adódnak, azokkal jobban tudunk gazdálkodni. A védekezés valóban emberfelettinek nevezhető, egy bizonyos szintig, a második negyed végégig 2:3 volt, az eredmény. Ott egy emberelőnyünkből kaptunk gólt és a harmadik negyedben gyakorlatilag eldöntötték a meccs sorsát. Várható is volt, hogy addigra elfáradunk és az ötperces szünetből ugyanúgy tudunk visszajönni. Hiába beszéltünk róla a szünetben, ezt nem tudtuk megvalósítani. Akkor is voltak lehetőségeink, a végén egy kicsit jobban tudtunk élni ezekkel, de hát akkor tudunk igazán előrelépni, még akkor is, ha egy ilyen csökkentett sereggel tudunk nekivágni minden egyes csatának, ha az adódó alkalmakkor tudunk élni a lehetőségekkel, és nem akkor, mikor már a meccs elment és csak kozmetikázunk az eredményen. Az öt gólról én úgy gondolom, hogy ezen a mai meccsen reálisnak értékelhető.

- Támadásban érezhettünk tanácstalanságot az OSC-nél, ez mennyire lepett meg? Illetve tudtatok-e mást húzni? Hiszen ők készültek azért arra, hogy más lesz most akár a centerjátéka az OSC-nek, amit amire számíthattak volna, ha nincsenek a sérültek.

- Ez nem tanácstalanság volt, hanem tudatosan próbáltunk energiát, - nem az, hogy gyűjteni, mert a vízben a meccs közben nem lehet gyűjteni energiát-, hanem tartalékolni arra, hogy majd úgyis lesz egy hátrány, egy zónavédekezés, amibe mindent bele kell adni, és ütemekben próbáltuk a támadásokat megcsinálni. Az volt a gond, így utólag átgondolva, de amit az előbb is elmondtam, hogy megszereztük azokat a lehetőségeket, hogy emberelőnyben támadhassunk, csak azokból nem sikerült gólokat szerezni, és ezért tudott a harmadik negyedben már eldőlni a mérkőzés.

- Röviden, három mérkőzés, három vereség. Milyen esélyei vannak az OSC-nek?

- Kevés esély van, de ha valaki látta a sorsolásunkat, akkor tudhatta, hogy a csoport három legnehezebbjével játszunk. Most azt kell, hogy mondjam, hogy jelenlegi helyzetünkben..., Belgrádban lesz a következő mérkőzésünk két hét múlva. Addigra gipsz nem kerül le kézről, új játékost nem biztos hogy tudunk igazolni, sőt biztos hogy nem, mert a BL-be nem neveztük azokat. Most is, ugye a harmadik számú kapusunkat küldtem a vízbe azért, hogy mások levegőhöz jussanak. Amit kértem tőle, azt megcsinálta, ráugrott az ellenfél fejére. Jelenleg ezzel tudunk gazdálkodni. Ha valaki látta a meccset a helyszínen, vagy a táván keresztül, azt mondhatja amit én. Úgy gondolom, hogy mindent megtett ez a csapat azért, hogy nyerjen, és nem azért, hogy csak tisztes helytállás legyen ennek a meccsnek a vége.

- Köszönöm szépen az értékelést Vincze Balázsnak!

(Lejegyezte: Kerbi)



Amadeo Pomilio az M4-nek


- Érkezik ide a Recco vezetőedzője. Azt mondta nekem a mérkőzés előtt Amedeo Pomelio, hogy egy jó mérkőzést szeretne látni. Ez az álma mennyire valósult meg?

- Ez a mérkőzés igen jó volt, de nem csak a Reccónak, hanem az OSC-nek köszönhetően is. Elsősorban a védekező játékukat emelem ki és azt gondolom, hogy az volt a siker egyik kulcsa, ezzel tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést.

- A játékkal magával mennyire volt elégedett?

- Igen, kiemem a védekezést, aztán a támadásban is szépen lassan fel tudott fejlődni a csapat, s jó egyéni teljesítmények is kellettek ahhoz, hogy ezt a mérkőzést a meg tudjuk nyerni. Kifejezetten jó, különleges atmoszféra is volt, ez különösen tetszett.

(Lejegyezte: Kerbi)



Salamon Ferenc az M4-nek


- Salamon Ferenc, aki három gólt lőtt és a legeredményesebb OSC-játékos ezzel. Ehhez gratulálok, a vereséghez nem, viszont a játék bizonyos elemei miatt lehet gratulálni? Hogy jöttetek ki a medencéből? És egyáltalán, hogy ugrottatok be, ha őszinték akartok lenni?

- Úgy ugrottunk be, hogy három játékossal kevesebben vagyunk.

- Kevesen ugrottatok...

- Igen kevesen, de nagyon motiváltan, és akartunk játszani egy olyan meccset, hogy ha kijövünk a medencéből, akkor egymás szemébe tudjunk nézni, és ne maradjon bennünk hiányérzet. Ezt többé-kevésbé sikerült véghezvinni. Nem volt könnyű dolgunk, mert ez a csapat nem arról híres, hogy kegyelmeznek az ellenfélnek, és az elejétől a végégig száz százalékosan dolgoznak. De voltak ennek ellenére olyan szituációk, amelyekben tudtunk érvényesülni, sajnos ebbe a nagy akarásba belecsúszott egy-egy hiba, és így alakult ki az ötgólos különbség.

- Az első két negyedben jól tartottátok magatokat. Utána felőrölt titeket az ellenfél? Vagy ez a védekezés, amibe nagy energiát öltetek, és nem maradt elég szufla elöl? Azt mondta Balázs, hogy tudatos volt az is, amit elöl játszottatok, nem feltétlenül csak a Recco akarta így.

- Igen, tudatos volt, de azért a tudatosságban is el lehet fáradni, és tényleg látszott rajtuk, hogy ők ötöt-hatot tudnak cserélni, akár kétpercenként is. A végére ez kiütközött és tényleg elfáradtunk, és mint mondtam, ebből a fáradtságból jött egy-két hiba. Ha holnap visszagondolunk, jobb érzés lesz, most azért persze csalódottak vagyunk. de úgy gondolom, hogy mindenki kihozta a maximumot, amit tudott.

- Köszönöm szépen az értékelést Salamon Ferencnek.

(Lejegyezte: Kerbi)



Bisztritsányi Dávid az M4-nek


- Bisztritsányi Dávid érkezik, az OSC kapusa, aki szintén mosolygós tudott lenni, hiszen azt mondta Feri, hogy a legfontosabb az volt, hogy úgy jöjjetek ki a medencéből, hogy egymás szemébe tudjatok nézni. Én úgy látom, hogy itt bárki farkasszemet tud nézni a másikkal, hiszen tartása volt a csapatnak.

- Ezt jól látod! Igazából a mérkőzés után mást nem is tudunk mondani, csak azt, hogy most egymás szemébe tudunk nézni. Azért öt góllal kikapni nem jó érzés.

- Mennyivel lehetett volna ez szorosabb? És volt-e ebben bármi más, ha reálisan nézzük ezt az összecsapást?

- Szorosabb mindenféleképpen lehetett volna. Az, hogy mennyivel, hogy tudtunk volna-e pontot vagy pontokat szerezni, azt már így nem tudom megmondani. Ha saját magammal foglalkozom, akkor azt tudom, mondani, hogy egy-két bravúr azért belefért volna, és akkor talán lett volna sanszunk.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok a továbbiakban az OSC-nek.

(Lejegyezte: Kerbi)


Jug Dubrovnik-Szolnok 10:9 (1:1, 6:2, 2:2, 1:4)
G.: Perrone 3, Markovics 2, Loncsar, Ivankovics, Benics, Obradovics, Jokovics, ill. Vámos, Varga Dénes 3-3, Younger 2, Jansik D.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Markovics első gólja

1:1 - Vámos első gólja

2:1 - Markovics második gólja

2:2 - Jansik Dávid gólja

3:2 - Obradovics gólja


4:2 - Perrone első gólja, ötméteres

4:3 - Vámos második gólja

5:3 - Ivankovics gólja

6:3 - Perrone második gólja

7:3 - Perrone harmadik gólja

8:3 - Perrone negyedik gólja

8:4 - Younger első gólja

8:5 - Varga Dénes első gólja

9:5 - Benics gólja

9:6 - Varga Dénes második gólja

9:7 - Vámos harmadik gólja

9:8 - Varga Dénes harmadik gólja

9:9 - Younger második gólja

10:9 - Jokovics gólja

Az utolsó lehetőség


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Ez után a meccs után igazság szerint legszívesebben napokig nem szólalnék meg. Olyan hullámvölgyek és hegyek voltak ezen a mérkőzésen, amik azért megviselik gondolom a csapatot is, engem mindenképpen, és egy picikével több volt a völgy ebben...

Kettéválasztanám a meccset: 9:9-ig, az utolsó percig. Nyilván egy edző számára semmi nem lehet érthetetlen, mert mindenben benne van az ő keze, ettől függetlenül most hirtelen nem tudom megmondani, miért volt a második negyedben egy olyan lejtmenetünk, amikor úgy nézett ki, hogy ez el is dönti a mérkőzést. Utána viszont óriásit küzdött a csapat, ahhoz a részhez természetesen mindenkinek gratulálok, visszajöttünk 9:9-re. Az viszont teljesen egyértelmű, hogy azt gondolom, Dubrovnikban egy idegenbeli mérkőzésen, 9:9 után után az utolsó percben nem lehet úgy elveszteni a mérkőzést, hogy az ellenfél kap egy labda nélküli kiállítást, mi pedig tulajdonképpen a nyakunkban a bekkel elakciózzuk a helyzetet. Persze természetesen abszolút nem Kis Gábor nyakába szeretném ezt varrni, mert ő mindig óriásit küzd, és az egyik legfontosabb játékosunk. Azért mindenképpen egy tapasztalat, hogy az utolsó percben hogyan kell egy ilyen mérkőzéshez állni. Összegezve: nyilván egy nagyon erős Dubrovnik otthonában játszottunk, de hát ez után a meccs után értékelni is kell, s nagyon csalódottak leszünk.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


VARGA DÉNES (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Ez a dubrovniki találkozó minden vízilabdázónak a legfőbb vizsgája, szerintem. Mi sajnos most elbuktunk. Főleg a második negyedben voltunk leblokkolva. Utána azért nagy fáradság árán kiegyenlítettünk, ami szép teljesítmény volt, de úgy jött ki az ütem, hogy ők még a végén támadhattak egyet emberelőnyben és azt kihasználták, így végül nyertek.

- Nagyon csalódott vagy?

- Igen, mert végül is nem sok igazán kemény meccsünk van ebben az őszi szakaszban, szám szerint eddig kettő volt, ez a harmadik és tartom magunkat olyan jó csapatnak, hogy ezt a meccset meg kellett volna nyernünk.

- A második negyedben nagy volt a különbség, kicsit ijesztő is... 

- Erre utaltam,igen, ott nagyon elrontottuk.

- Mi most a recept, elfelejteni ezt gyorsan?

- Innentől kezdve nekünk a Szeged elleni bajnoki meccs és a Magyar Kupa-elődöntő lebeg a szemünk előtt és az arra való felkészülés részeként kell elemeznünk ezt a meccset is. Olyan nagyon gyorsan nem kell túllépnünk a történteken, de természetesen az egész szezont tekintve túl kell lennünk ezen a meccsen.


KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Sok mindent nem tudok mondani. Hozta a szokásos hangulatát a dubrovniki uszoda, de ettől függetlenül nem volt rossz az első negyed, viszont a második az annál inkább, ott ment el a meccs. De hihetetlen módon sikerült visszajönnünk a meccsbe, még pontot is szerezhettünk volna, de sajnos elrontottam az utolsó támadást.


A csoport állása három forduló után:

1. Pro Recco 9,
2. Jug CO Dubrovnik 9,
3. Szolnok 6,
4. Partizan Belgrád 3,
5. OSC 0,
6. Galatasaray 0 pont