FACEBOOK

Eger-Barceloneta 6:5

Eger-Barceloneta 6:5
hozzászólás, 2015.11.28.

Századik Euroliga/BL-meccsét játszotta szombat este az Eger és megvan az első győzelem a BL idei főtábláján! Nem volt könnyű. Eredmények, nyilatkozatok, fotók, gólok.

Bajnokok Ligája, főtábla, 3. forduló

A csoport


Jadran Herceg Novi-Spandau 04 9:9 (3:2, 2:3, 3:3, 1:1)
G.: Rangyics 3, N. Janovics, Ukropina 2-2, Banicsevics, Pjesivac, ill. M. Stamm 4, Saudadier, Mateo Csuk 2-2, Jüngling

A németek kapuját Baksa László védte.

Olímpiakosz-Primorje Rijeka 7:4 (4:0, 1:2, 2:2, 0:0)
G.: Vlahopulosz, Mallaracz 2-2, Funtulisz, Ntoszkasz, Genniduniasz, ill. Radu, Buljubasics, Enchenique, Setka


Eger-Barceloneta 6:5 (2:0, 0:2, 2:1, 2:2)
G.: Vapenszki, Hosnyánszky, Hárai, Cuckovics, Biros, Erdélyi, ill. Sz. Rasovics 2, Fernandez, Szirányi, Tahull

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A csoport állása három forduló után:

1. Primorje Rijeka 6,
2. CNA Barceloneta 6,
3. Olympiakosz 5,
4. ZF-Eger 4,
5. Spandau 04 2,
6. Jadran Herceg Novi 1 pont



vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Hárai gólja

2:0 - Hosnyánszky gólja

2:1 - Sztrahinja Rasovics első gólja

2:2 - Sztrahinja Rasovics második gólja

2:3 - Fernandez gólja

3:3 - Vapenszki gólja

4:3 - Biros ötméteresgólja

4:4 - Szirányi gólja

5:4 - Cuckovics gólja

6:4 - Erdélyi gólja


6:5 - Tahull gólja


Petrovai Márton a DigiSportnak

- Kommentátoraink gratuláltak, hogy megmaradt a száz százalékos vezetőedzői  mérleged. Szokták azt mondani, hogy mélyvíz, na ez most az volt neked, ez az igazi mélyvíz?

- Igen, mondhatjuk ez nagyon nagy mélyvíz volt számomra, de nagyon-nagyon boldog vagyok. Nem tudom, hogy voltam-e valaha ilyen boldog. Egyik ismerősöm azt mondta, hogy nyerni fogunk és egy góllal, de mondtam neki, nagyon bízom benne hogy több góllal fogunk nyerni, de hát neki lett igaza.

- Lehet hogy többször kell megkérdezni a véleményét és akkor nem kell izgulni, mert mi azért izgultunk rendesen, nagyon jól kezdett az Eger, aztán volt egy kis holtpont. Mi történt itt a negyedik negyedben, hogy ezen így sikerült átlendülni. Mondtál valamit a fiúknak?

- Először is szeretném Biros Peti segítségét megköszönni, mert nem semmi sportoló...  Igen, az volt a probléma, hogy 2:0-nál tudtuk, hogy innen már simán meglesz a mérkőzés, bealudtunk egy kicsit a mérkőzésbe. Hiányzott a megbeszélt mozgás, úgy gondolom, hogy ha több mozgással játszottunk volna abban a periódusban, akkor most nem izzadtunk volna annyira.

- Igen azt mi is láttuk, hogy Biros Péter felugrott mögéd, mint egy másodedző. Mi az, amiben segített neked?

- Mindenben. Nekem példaképem volt mindig is és a mai napig is az.

- Gratulálok a győzelemhez még egyszer.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Braniszlav Mitrovics a DigiSportnak


- Braniszlav Mitrovics lett a mérkőzés legjobbja, ehhez is gratulálok, illetve a győzelemhez. Amikor ma reggel felkeltél, mit éreztél, hogy spanyolverő hangulatban vagy?


- Hát, igazából reggel kicsit fáradtnak éreztem magam, mert este nem jól aludtam, és délután se. De azt tudtam, hogy ma jobban kell koncentrálni és úgy is volt.

- Akkor lehet, hogy neked ez kell, hogy egy kicsit fáradtabban védjél? Mert tényleg kivédted a szemüket!

- Köszönöm, soha nem lehet tudni. Az a fontos, hogy mindig száz százalékot adjunk. Amiért örülök a mai meccsnek, az az, hogy megmutattuk újra, hogy nagy csapat vagyunk. Mert ilyen meccsen, amikor nem megy nagyon sok dolog és végre nyersz, az azt jelenti, hogy együtt vagyunk és hogy egy csapat vagyunk. Szerintem ilyen játékkal, mikor együtt van a csapat, nagyon sok dolgot tudunk megcsinálni.

- És mondhatjuk azt is, hogy egy nagyon érett csapat, hiszen Petrovai Márton is itt azt emelte ki, hogy a játékosok is nagyon sokat segítettek neki most a mérkőzés alatt. Mondhatjuk, hogy tényleg ez a csapatmunka?


- Persze, Én azt hiszem, hogy ezen a szinten a Bajnokok Ligájában csak csapat tud nyerni, ezen a szinten, ahol nagyon sok a jó csapat, nagyon sok a jó játékos, egy-két jó játékos egyedül nem tud megnyerni egy meccset sem. Végül ez nem csak az én eredményem, hanem a csapat eredménye, mert jól védekeztünk, csak öt gólt kaptunk, az azt jelenti hogy jól védekeztünk és amikor jól védekezünk akkor bárkit meg tudunk verni.

- Mit gondolsz, most egy felfelé ívelő sorozat következhet az Egernek? Ugye, kezdtetek egy döntetlennel, aztán volt egy vereség és most végre megvan az első győzelem itt a Bajnokok Ligájában. Milyen folytatást vársz?

- Igen, biztos, hogy szomorúak voltunk az első két forduló után és ezért kellett nagyon ez a győzelem és ezért lehetett látni, hogy egy kicsit feszültek voltunk, de fontos, hogy megnyertük ezt a meccset. Most újra jön a Világliga a válogatottal és azután vár minket a Magyar Kupa, a döntő itt a mi uszodánkban, amit szeretnénk megnyerni.

- Azt mondd még meg nekem, hogy lesz-e most az öltözőben sütizés? Petrovai Mártonnak erre a meccsre kellett-e süteményt hoznia?

- Most biztos nem lesz, mert a meccs után nem jó egyből a sütemény, meg a cukor, de szerintem a következő edzésen, amikor ott lesz az egész csapat, akkor neki nagy süteményt kell hozni, mert ez nagy győzelem volt és az ő eredménye is.

- Akkor jó sütizést kívánok meg jó ünneplést. Gratulálok még egyszer a győzelemhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Milyen érzés volt a körfolyosón nézni?

- Rossz! Olyan volt, mintha nyúztak volna...

- Hogy értékeled a látottakat?

- Dicséret illeti a csapatot a küzdeni tudásáért meg a három pontért, de aztán itt pontot kell tenni. Még pár órával a meccs után is van hiányérzetem.

- A 2:0 utáni fejleményekre gondolsz?

- Igen, 2:0 után és 6:4 után is ki tudtuk volna nyitni a meccset, de nem ment. És azt gondolom, ugyanaz volt ennek az oka, ami az előző két BL-meccsünkön, úgyhogy most örülünk, de aztán kezdünk dolgozni tovább.

- És tudod, hogy mi az a bizonyos ok?

- Nem lőjük be a helyzeteinket a nagyon fontos pillanatokban.

- Hogy tetszett Petrovai Marci?

- Szerintem nagyon jól csinálta. Magabiztos voilt, jól cserélt, jól meccselt.

- Ő is megköszönte és a tévében is lehetett látni, hogy Biros Peti nagyon sokat segített neki...

- Ugye, mellette nem volt másodedző. Kevesen tudják annyira a pólót Magyarországon, mint Peti, ez így jól működött...


ERDÉLYI BALÁZS (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Azt gondolom, hogy egy sima meccset tettünk magunknak nagyon szorossá. Az elején, ugye elmentünk 2:0-ra, aztán ott nem tudom, mi történt a csapattal, de úgy éreztem, kétgólos vezetésnél nagyon könnyedén vettük a meccset, találtak is egy gólt, utána feléledtek és a végén óriási küzdelemben sikerült nyerni, de megint majdnem úgy buktunk meccset, mint az Olympiakosz ellen a utolsó tizenvalahány másodpercben. Ezzel mindenképpen foglalkozni kell, hogy az utolsó két percben ne legyen ilyen, mert semmiképpen nem jó, hogy a végén ilyen veszélyes helyzetbe kerülünk egy olyan meccsen, amelyen szerintem több góllal is nyerhettünk volna.

A védekezés nem volt rossz, persze voltak hibák, de öt gólt kaptunk csak, a támadásokkal, a befejezésekkel voltak óriási problémáink. Ezen mindenképpen változtatni kell!

- Hogy voltál megelégedve a mai vezetőedzői munkával?

- Marc nagyon jól megoldotta a feladatát. Mindenki úgy tekintett rá, hogy akkor most ő a vezetőedző, rá hallgatunk, azt csináljuk, amit ő mond. Azt gondolom, nagyon jól felnőtt a feladathoz, gratulálok neki. Jól végezte a dolgát, s két győzelemmel mutatkozott be. Örülök, nagyon szurkoltam neki, hogy jól sikierüljön a bemutatkozása.