FACEBOOK

Kupaszombat: Eger-Barceloneta, Jug-Szolnok, OSC-Pro Recco

Kupaszombat: Eger-Barceloneta, Jug-Szolnok, OSC-Pro Recco
hozzászólás, 2015.11.27.

Mindhárom BL-kupacsapatunk komoly erőpróba előtt áll. Az OSC nehéz helyzetben fogadja a Pro Reccót, a Szolnok Dubronikban "lép fel", s próbálja meg azt, ami tavaly nem sikerült, az Eger pedig első idei BL-győzelmére készül a katalánok ellen. A vlv előzetese a programmal és nyilatkozatokkal:

Bajnokok Ligája, főtábla, 3. forduló (időpontok helyi idő szerint)

A csoport

1. CNA Barceloneta 6,
2. Primorje Rijeka 6,
3. Olympiakosz 2,
4. ZF-Eger 1,
5. Spandau 04 1,
6. Jadran Herceg Novi 0 pont


19.00 Jadran Herceg Novi-Spandau 05

19.30 Olympiakosz-Primorje Rijeka

19.15 Eger-CNA Barceloneta
- DigiSport2, vlv (szöveges élő)

A találkozón a Rijekában piros lappal kiállított Dabrowski Norbert helyett a másodedző, Petrovai Márton irányítja az egrieket. (Ezt a helyzetet modellezték a szerdai miskolci bajnokin.)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Elég jelentősen változott a Barceloneta kerete, de nem tudom azt mondani, hogy nagyon gyengültek. Náluk játszik két szerb a Zvezdából, a két Rasovics, erős, masszív csapat, idén  a szerbek érkeztével még gyorsabban tudják játszani az eddigi játékukat. Nem lesz könnyű meccs.

Cuckovics a szerdai bajnokin nem játszott, mert fáj a válla, Vapenszkinek a hosszúhátizma sérült meg, ez csütörtökön derült ki, de nyilván mindketten szerepet kapnak szombat este. Egyedül a megműtött Zalánki Gergő számára esélytelen, hogy játszani tudjon. Készülünk erősen, fontos meccs, hiszen még nem nyertünk mérkőzést a BL-ben, pedig ez már a harmadik forduló lesz. Ha komolyan gondoljuk a terveinket, akkor ezt a meccset hozni
kell, de tudom, hogy nagyon nehéz lesz.

PETROVAI MÁRTON (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nagyon nehéz és nagyon fontos mérkőzés lesz. Minden BL-meccsünkre úgy megyünk, hogy meg akarjuk nyerni, de ennek most tényleg külön jelentősége van. Norbival természetesen átbeszéljük a taktikát, az alapdolgokat, sőt, váratlan helyzetekre is igyekszünk felkészülni, amennyire lehet.

A játékosok profik és talán én is tudok majd olyan dolgokat majd mondani meccs közben, amikkel nehéz helyzetbe tudjuk hozni az ellenfelet.

Meg akarjuk nyerni a meccset, nem szeretném, ha romlana az eddigi 100 százalékos vezetőedzői mérlegem...

BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a vlv-nek:


- A Fradi elleni két meccs óta mi már a Barcelonetára készültünk, ennek szolgálatába állítottuk a hétközi miskolci bajnokinkat is. Ott meccs előtt közölte velünk Dabrowski Norbi, hogy Petrovai Marci lesz a vezetőedző, s azt is, hogy miért. Tudtuk a feladatunkat, s szerintem jól sikerült ez a megoldás, arra számítok, hogy a szombat esti BL-meccsen sem lesz gond.

A csapatban nagy feszültség volt, zsinórban háromszor kaptunk ki, a Szolnok, a Rijeka és a Fradi ellen, az első kupanegyeddöntő meccsen, s megmondom őszintén, nagyon jól jött az FTC legyőzése a Népligetben, mindenki megkönnyebbült. Úgy látom, azóta jobban is játszunk, mindenki nyugodt. Voltak sérültjeink, betegeink, így a hét során nem is tudtunk egymással rendesen még fór-hátrányt se gyakorolni, de ma este már ez is lehetségessé válik. Sajnos Zalánki Gergőt nélkülöznünk kell, ez mindenképpen gondot okoz.

A Barceloneta összetétele megváltozott, de nehéz meccsre számítok, olyan csapatra készülünk, amely a korábbiakban rendre jól játszott és meglepetéseket okozott a BL főtábláján, sőt, még a final six-ben is. Nyerni szeretnénk.


B csoport

1. Pro Recco 6,
2. Jug Dubrovnik 6,
3. Szolnok 6.
4. OSC 0,

5. Galatasaray 0,
6. Partizan Belgrád 0 pont

18.00 Partizan Belgrád-Galatasaray

20.15 Jug Dubrovnik-Szolnok
- Sport2, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Ellenfelünk az egyik legjobb csapat Európában, a hazai pályájuk különösen nehéz, nagyon kellemetlen az uszodájukban játszani. Mi két megnyert rangadó, az OSC és az Eger elleni találkozók után gyengébb csapatok ellen játszottunk, nem is voltunk mindig kellően koncentráltak, de ez nem befolyásolhatja a szombati mérkőzésen nyújtott teljesítményt. Remélem, hogy szombaton nem szétszórtság lesz bennünk, hanem megfelelő önérzet.

Egyébként a Dubrovniknak sem volt még sok nehéz meccse ebben a szezonban. Az OSC elleni budapesti győzelmüket láthattuk, aztán egy nagyon magabiztos siker következett, 13:7-re verték hazai pályán a Rijekát, majd Belgrádban két góllal a Partizant, ott már nem voltak annyira koncentráltak, mint a másik két meccsen.

Nagyon nagy volt a jövés-menés a Jugnál a szezon előtt, szinte az egész csapat kicserélődött, tehát most még az építkezés elején vannak, ugyanakkor már most nagyon látszik, hogy mit akarnak játszani. Jokovics és Perrone játéka nagyban befolyásolja a teljesítményüket. Két részre osztható a csapatuk. Mindkét oldalon világklasszisok szerepelnek, Xavier Garcia és Jokovics a jobb oldalon, Perrone és Obradovics a baloldalon és van két nagyon erős centerük, Vrlics és Loncsar. Ez a hat ember adja tulajdonképpen a masszív magját a csapatuknak, s van öt olyan "mellékszereplő", akiket Kobescsak edző ott tartott, "felkarolt" és ők fantasztikus mezőnymunkát végeznek. A videózások során is az derült ki, hogy ezek a játékosok amellett, hogy gólokat is lőnek, nagyon komoly védekező munkát végeznek, fontos szerepet játszanak a lefordulásokban is. Így ez a csapat már most "egész", ami a Dubrovnikra az elmúlt években sokszor nem volt jellemző. Már most, az "építkezés" alatt igazi csapatként működnek, nagyon sokat gyorsultak, az ellenfél szinte minden támadásából próbálnak fordulni. Egyértelmű, hogy Perrone irányítja a védekezést és a támadást is.

Ami minket illet, az év vége felé járunk, már előjönnek kisebb sérülések, nagyon remélem, hogy mindenkire fogok tudni számítani. Nagy gondunk nincs és természetesen szeretnénk jó eredményt elérni szombat este.


VARGA DÁNIEL (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Különösebben nem bonyolult a helyzet, nyerni jöttünk Dubrovnikba és bár tudom, hogy az éppen esedékes ellenfelünknél milyen játékosok játszanak, általában rajtunk múlik, hogy nyerünk-e - úgy gondolom, hogy Dubrovnikban is ez lesz a helyzet. Éppen ezért sem szakmai elemzésbe, sem esélylatolgatásba nem mennék bele. A Jug játékát megismerjük, sokat videóztunk, sokat foglalkoztunk velük, de mondom még egyszer: ha a magunk magas szintjét hozni tudjuk, akkor nyerni fogunk Dubrovnikban.

Ebben az őszel indult új szezonban idén négy nagy eseményt tartottunk számon. Ezek közül kettőt (az OSC és az Eger elleni meccset) megnyertünk, hátra van a mostani dubrovniki meccs, majd a négyes kupadöntő. Szeretnénk folytatni az eddigi sorozatot.

PAULO OBRADOVICS (Jug Dubrovnik) a LEN sajtószolgálatának:

- Szeretném bezárni Kis Gábort a hotelszobájába, mert ő a világ egyik legjobb centere, nélküle a Szolnok egy más csapat.


20.15 OSC-Pro Recco - M4, vlv (szöveges élő)

A hazaiaknál most már nemcsak a szezon eleje óta távol lévő center, Joseph Kayes hiányzik, hanem a kéz- és ujjtöréssel kezelt Bundschuh Erik és Német Toni is.

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Mennyiben különleges feladat felkészülni, például videózni a Pro Recco ellen?

- Videózással indítottuk a készülést. Ilyenkor nem csak azt látjuk, hogy mire épül az ellenfél játéka, hanem azt is, hogy az egyes játékosok mit tudnak hozzátenni, tehát egy-egy lóba, egy-egy passz előtti mozgás milyen. A Galatasaray elleni meccsüket tudtuk megnézni, a felkészüléstől függetlenül egyszerűen nagyon tetszett a meccs látványa, a Recco játéka. Azért rögtön hozzáteszem: amikor a saját játékunkból szemezgetünk a videózás során, akkor is gyakran találunk szemet gyönyörködtető jeleneteket...

Az biztos, hogy nagyon fárasztó meccs elé nézünk, az ellenfél a világ legjobbjait fogja "használni" váltott felállásban, nekünk meg ugye az ismert okok miatt nagyon sok feladat hárul majd minden egyes játékosra. Azok, akik maximális figyelemmel kell, hogy védőfeladatot lássanak el, a következő pillanatokban ugyanezt a maximális figyelmet kell nyújtsák támadásban. Biztos, hogy ettől mindenki fejlődni fog, más kérdés, hogy az eredmény és a fejlődés mennyire fog együtt járni. Mármint az egyéni fejlődés és a csapatszintű eredmény.

- Így most, hogy két ember kiesett az utolsó pillanatban, gondolom egy egygólos győzelem már elégedett lennél...

- Igen. Vagy jó lenne a Pécs elleni szerdai bajnoki meccs eredményét megismételni (7:5-re nyert otthon az OSC - a szerk.).

A tisztes helytállást úgy értelmezzük, hogy a felkészülés és a vízben nyújtott teljesítmény is tisztességes, odaadó legyen, de emellett eredményesnek is kell lenni, azt meg ugye a jó döntésekben, befejezésekben, támadásban és védekezésben nyilvánul meg. Az én célom továbbra is az, hogy egy jó meccset játsszunk, amiben nyilván minden benne van, az is, hogy nyerünk, az is, hogy esetleg kikapunk. Abba, hogy melyiknek mekkora esélye van, nincs értelme belemenni. Hasonlóan jó és élvezetes mérkőzést várok, mint a Szolnok ellen, s ha ugyanolyan helyzetben leszünk, mint voltunk ott, másfél negyed után, akkor sokkal taktikusabb és érettebb játékot kell játszanunk. De ahhoz el kell jutnunk oda, hogy a második negyedben akár vezessünk is...

- Fizikailag fogjátok tudni bírni?

- Ez az egyik tényező, a másik, amit mondtam, hogy a száz százalékos védői munka után a támadásokban sem tudunk körbeállni és várni, hogy na, hátha be tudjuk adni valakinek a labdát, mert ebben a helyzetben is olyan játékosnak kell akcióznia, aki pár másodperccel korábban még állóbekkelt. Nyilván a mozgásos támadójátékunkhoz is - ha van ilyen és lesz ilyen - abból az energiából kell gazdálkodnunk, amit folyamatosan emészt majd a remélhetőleg hatékony védekezés. Én bízom abban, hogy ki tudjuk adni magunkból azt, ami bennünk van, a maximumot és akkor nyugodtan nézhetünk tükörbe, akármi is áll az OSC és akármi is áll a Recco neve mellett a táblán a végén.

(Lejegyezete Kerbi)


JUHÁSZ ZSOLT (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Nagyon szép feladat vár ránk holnap! Az elmúlt 10-15 év legdominánsabb klubcsapata érkezik hozzánk. Minden poszton csakis világklasszis van a keretükben. Ők a címvédők és az idei sorozatnak is a legnagyobb esélyesei a Szolnok mellett.

Mindenki tudja, vannak szerkezetbeli nehézségeink a szezon kezdete óta, de mi az aznapi legjobbunkat akarjuk es fogjuk nyújtani. Ki fog derülni, hogy ez mire lesz elég.

Nem kell senkit motiválni egy ilyen csapat ellen, főként, ha valakinek eszébe jut Giorgetti nyáron, a vb-negyeddöntő után tett nyilatkozata. Most tényleg semmi nyomás nincs rajtunk. Küzdeni fogunk!


Német Toni kezét pénteken megműtötték, csavarral rögzítették az eltört ujj elemeit. A játékos várhatóan négy hét múlva kezdhet el úszni...

AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A MÁSODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT