FACEBOOK

Szécsi Zoltán a Reggeli Startban

Szécsi Zoltán a Reggeli Startban
hozzászólás, 2015.11.23.

A háromszoros olimpiai bajnokok nemzetközi elismeréséről, csapatának gondjairól, a játékos-edzői munka részleteiről beszélt Szécsi Zoltán a hétfői Reggeli Startban.

A Hírességek Csarokába kerülés kapcsán úgy reagált, hogy csak azt ismerték el, amit eddig is tudtunk: nyertek három olimpiát, ráadásul zsinórban, ami azért elég ritka. Hatan voltak részesei mindhárom győzelemnek, de ahhoz, hogy ez a siker bekövetkezzék, 15 másik olimpiaibajnok-társ "bőségesen besegített', de ők csak egyszer vagy kétszer állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára.

- Amit a test enged - válaszolta azzal kapcsolatban, hogy játékosként meddig folytathatja még. Elmondta, hogy mivel edzője is saját csapatának, sokkal többet edz, mint korábban, úgy érzi, példát kell mutatnia.

Csapatában sok a fiatal, gyorsan fejlődnek, s ez az év a szó szoros értelmében az uszodaépítés és a csapatépítés jegyében telik Kaposváron. Uszodájuk fölé sátor került, amely a lelátót is befedi, egyelőre emiatt sem játszani, sem komolyan edzeni nem tudnak otthon, ami érződik a teljesítményükön, elvesztették esélyüket a bajnoki felsőházba kerülésre.

Az egyelőre ideiglenesként meghirdetett új rendszerű bajnokság kapcsán Szécsi Zoltán azt a véleményt fogalmazta meg, hogy a válogatott érdeke mindenek felett áll. A mostani rendszerrel, a két csoportra osztott alapszakasszal nyolc meccsel kevesebb terhelést kapnak a nemzeti csapat tagjai, s ez a magyar vízilabda érdeke.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy ez a fajta lebonyolítási rendszer, amikor a második szakaszban a legjobb nyolcba kerültek és az alattuk lévők külön folytatják, "egy kicsit kalandvágyóbb elnököket" arra inspirálhat, hogy ígérgetéssel sokkal erősebb csapatot szedjenek össze annál, mint amilyenre valójában pénzük van. A felsőházba jutás elérésével ugyanis nagyot nem bukhatnak, viszont "benne vannak akár két-három-négy hónapi csúszásban is játékosokkal, holott mondjuk 10-12 ponttal többjük van, mint nekünk".

A Kaposvár jövőre egy igazolással (centert szeretnének) a vezetőedző szerint hatba tud kerülni.

A teljes beszélgetés: