FACEBOOK

Jó kis kupa-final four lesz: Szolnok, Szeged, Eger, OSC

Jó kis kupa-final four lesz: Szolnok, Szeged, Eger, OSC
hozzászólás, 2015.11.22.

Sok izgalom után az eredetileg esélyes csapatok nyerték a párharcokat. Riportunk a Népligetből nyilatkozatokkal, gólokkal, fotókkal.

Benu Magyar Kupa, negyeddöntők, 2. forduló

Kaposvár-Szeged 9:12 (0:1, 3:2, 1:4, 5:5)
G.: Dobos, Berta, Juhász-Szelei 2-2, Kovács O., Parezanovics, Nikolov, ill. Seman 3, Pellei, Chilkó 2-2, Sedlmayer, Sánta, Manhercz K., Manhercz Á., Chilkó, Palotás

A Szeged egy döntetlennel és egy győzelemmel jutott tovább.


Szolnok-Debrecen 14:9 (4:1, 3:4, 4:2, 3:2)
G.: Alekszics 4, Fülöp 3, S Mitrovics 2, Hangay Z., Varga Dániel, Varga Dénes, Younger, Madaras, ill. Halek 3, Hoppál, Kállay 2-2, Szőke Sz., Süveges

A Szolnok két győzelemmel biztosította helyét a legjobb négy között.


OSC-Honvéd 10:5 (1:0, 3:1, 3:2, 3:2)
G.: Bátori, Bundschuh, Hegedüs 2-2, Kovács G., Graham, Gór-Nagy, Drasko Brguljan, ill. Kiss B., Illés, Kalanovics, Kovács G., Fazekas

KISS GERGELY (Racionet Honvéd) a vlv-nek:

- A két meccs alapján gratulálunk az OSC-nek a továbbjutáshoz. Az volt az erős érzésem ma, harmincegy év tapasztalata alapján, hogy megnyerhettük volna ezt a párharcot. Volt három kapufánk ma, kihagytunk egy a nullás helyzeteket, meg hasonlókat, ezáltal önkritikusnak kell lennünk, akkor is, ha nem csak mi voltunk azok, akik gyengébben teljesítettünk, de ez benne van a játékban, hétről-hétre tapasztalom. Nagyon nehéz ezzel élni, de nem is akarok ezzel foglalkozni. Nyert az a csapat, amelyiknek nagyobb esélye volt nyerni, akkor is, ha nem játszott jól. Mi pedig abból tanulunk, hogy fiatal csapatunk nagyon szép dolgokat tud csinálni, de támadásainkban a kapu előtt egy a nullás helyzetekben pontatlanok voltunk, ezért az önkritika szó az első, ami az eszembe jut. A másik az, hogy büszke vagyon a fiúkra, hogy 6:6-ot játszottunk, és most úgy volt 4:1 az OSC-nek, hogy volt három vagy négy ziccerünk, tehát nem voltunk esélytelenek. A lehetőségeink, a játékosállománybeli és egyéb körülményekben meglévő kölönbség nem látszott a két meccs alapján. Sok sikert kívánunk a továbbiakban az OSC-nek a bajnokságban és a Magyar Kupában is!

- Köszönöm szépen!


(Lejegyezte: Kerbi)

KOVÁCS GÁBOR (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Parázs hangulatú meccs volt, mindkét csapat nagyon akart, a Honvéd se úgy jött ide, hogy ez nekik már "lefőtt". Kemény küzdelemben a végére kijött a két csapat közötti különbség, ami tegnap sajnos a mi hibánkból nem történt meg.

- Mennyire játszottak szerepet a fizikai szempontok, azért két nap alatt két ilyen meccset játszani elég fárasztó...

- Nem hiszem, hogy ez döntött volna, szerintem az első meccsen voltak mentális problémáink, amiken mára sikerült túllépni. Fejben sikerült összeszedni magunkat és úgy gondolom, a mai végeredmény tükrözi a két csapat közötti különbséget.

- Milyen lesz Egerben játszani?

- Amikor legutóbb ott volt a Magyar Kupa négyes döntője, és az Eger meg is nyerte én éppen abban az egy évben Pécsen játszottam. Nagyon örülök, mindig jó Egerbe hazatérni, szeretem az uszodát, szeretem az ottani hangulkatot, biztosan jó meccsek lesznek.


FTC-Eger 9:13 (1:3, 3:3, 1:5, 4:2)
G.: Dőry 4, Marnitz G., Tóth M., Roach Swift, Marko Csuk, ill. Hárai 4, Szivós, Cuckovics, Vapenszki 2-2, Erdélyi, Bedő, Hosnyánszky

VLV-VIDEÓK:

Gárdonyi véd

0:1 - Hosnyánszky gólja

1:1 - Marko Csuk ötméteresgólja

1:2 - Vapenszki első gólja

1:3 - Szivós első gólja

1:4 - Hárai első gólja

2:4 - Marnitz Gergő ötméteresgólja

2:5 - Hárai második gólja

3:5 - Dőry első gólja

3:6 - Vapenszki második gólja

4:6 - Dőry második gólja

4:7 - Cuckovics első gólja

4:8 - Bedő Krisztián gólja

5:8 - Dőry harmadik gólja

5:9 - Erdélyi ejtésgólja

5:10 - Szivós második gólja

5:11 - Cuckovics második gólja

5:12 - Hárai harmadik gólja

6:12 - Tóth Márton gólja

7:12 - Swift gólja

8:12 - Dőry negyedik gólja

8:13 - Hárai negyedik gólja

Mitrovics véd

9:13 - Roach ötméteresgólja



DABROWSKI NORBERT nyilatkozata:

- Gratulálok Norbi. Nem tudom, milyen éjszakád volt. Így a vége sima, de azért ez furcsa volt.

- Azért ez a simától messze volt. Nagyon-nagyon megerősödött a Fradi, ezt mondtam neked a meccs előtt és ezt be is bizonyították. Egy olyan párharc volt, amire számítottam, tudtam, hogy nagyon nehéz lesz. Azt gondolom, hogy az én csapatom kívül nekik is gratulálnom kell, mert főleg az első meccsen, de azért itt is nagyon jól játszottak.

- Szóval, milyen éjszakád volt? Mit találtál ki?

- Semmit, nem csináltam semmit. Fél egy-egy körül sikerült elaludnom. Másnap reggel korán keltem. Ez most már megfordult. Amikor játékos voltam, akkor nem tudtam aludni a meccs után. Most viszonylag hamar elalszom, de nagyon korán kelek.

- Felszabadultál?

- Nem.

- Mikor fogsz?

- Azt gondolom, ha megnyerjük a Magyar Kupát...

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



VARGA ZSOLT nyilatkozata:

- Szervusz Zsolt. Annak ellenére, gratulálok, hogy nem sikerült, mert nagyon jól játszottatok. Lehet, hogy fizikailag nem bírtátok?

- Igen, én is azt láttam, hogy tegnap még jól bírtuk, ma kevésbé bírtuk jól fizikálisan. Szerintem a fáradtság miatt kaptunk olyan gólokat, amiből nem tudtunk utána visszajönni. 6:4-nél volt egy olyan szituáció, amit Aidan Roach kihagyott. Abból lett volna 6:5, ehelyett lett 7:4. Szerintem az ott egy döntő szituáció volt.

- Mennyire vagytok csalódottak? Gondolom, azért egy picit beleéltétek magatokat.

- Én azért elég józan vagyok, és azt gondolom, hogy a tegnap esti meccs egy nagy bravúr volt. Annak tudtunk örülni huszonnégy órát. Azért az biztos volt, hogy az egriek azután, hogy otthon megvertük őket, nagyon fel fogják magukat szívni. Nyilvánvalóan nekik blamázs lett volna, ha kétszer kikapnak és ugye ott lesz a négyes döntő. Biztos voltam benne, hogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő) 



Hárai Balázs a vlv-nek


- Hogy élted meg ezt a két napot? Mondd el!

- Nehezen. Nehezen. Az volt a baj, hogy ahhoz, hogy így tudjunk játszani, kellett a tegnapi mérkőzés, hogy kikapjunk, hogy legyen bennünk egy egészséges düh, egy rossz érzés, hogy minket otthon megvert a Fradi. Ezért tudtunk így játszani. Ezt legközelebb jobb lenne elkerülni, és így kezdeni, alapból minden meccset.

- Nagy szerencsétek van, hogy nem egy meccsen dőlt el.

- Igen.

- Az egri négyes döntőben minden egy meccsen dől el.

- Igen, ott mindig csak egy mérkőzés van nem tudom, hogy előny-e a hazai pálya, de ha így kezdjük el a mérkőzést, és így is játszunk, az elejétől a végéig, akkor mindegy, hogy kivel fogunk játszani, meg fogjuk nyerni.

- Nem csak szándékon múlik, gondolom. Mivel jöttetek ide? Mi volt a nagy elhatározás?

- Amint említettem, volt bennünk egy düh, egy rossz érzés, hogy minket otthon megvertek. Sajnos tényleg ez kellett ahhoz, hogy így tudjunk játszani. Legközelebb ezt megpróbáljuk elkerülni és alapból így kezdeni a mérkőzést.

- Van benned egy felszabadultság most?

- Van.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Dőry Farkas a vlv-nek


- Szervusz Farkas!

- Szia!

- Azt nézem, hogy melyik szemed sír és melyik nevet.

- Igazából mind a kettő sír, és sajnálom, hogy nem sikerült kétszer végrehajtani ugyanazt a bravúrt, de lehet, most jött ki, hogy az Eger jobb csapat nálunk, és elfáradtunk, vagy még bennünk volt a tegnapi győzelem. Jobban odafigyeltek a mai meccsre, tegnap egy kicsit jobban elengedték, de... ,nem örülök igazából.

- Nem örülsz, de azért lőttél négy gólt az Egernek...

- De kevés volt. Kevés volt a győzelemhez, és az a legfontosabb, hogy továbbjussunk, vagy eredményt érjünk el a csapattal. Ez négy gól, de a többiek nélkül nem ért volna semmit. Kívánom, bár más is lőtt volna még négy gólt, és meg tudtuk volna verni ezt az Egert.

- Mennyire élted bele magad a továbbjutásba a tegnapi győzelem után?

- Őszintén? Én már éreztem a bronzérmet a nyakamban. Nem, de jó lett volna úgy odaérni. Talán még a második hely is meglehetett volna, de ez már csak jövőre derül ki, hogy mennyire férünk oda a Magyar Kupában a harmadik helyhez.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


A december 12-13-i egri négyes döntő sorsolása feltehetően hétfőn lesz. A final four első napján az elődöntőket rendezik meg, másnap pedig csak a döntőt, mert az első nap két vesztese egyaránt bronzérmet kap.

A kupagyőztes jogot szerez a következő évi Eurokupában való indulásra.

A KUPASELEJTEZŐK ÖSSZES EREDMÉNYE

EZ TÖRTÉNT A NEGYEDDÖNTŐK ELSŐ FORDULÓJÁBAN



vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei