FACEBOOK

Kupaizgalmak Egerben, Szegeden és Budapesten

Kupaizgalmak Egerben, Szegeden és Budapesten
hozzászólás, 2015.11.21.

Az Eger (a decemberi négyes döntő rendezője...) kikapott otthon a Fraditól, két meccs pedig döntetlennel zárult szombaton, a kupanegyeddöntők első fordulójában. Komoly tétjük van a vasárnapi visszavágóknak.

Benu Magyar Kupa, negyeddöntők, első forduló.

Szeged-Kaposvár 10:10 (1:2, 5:3, 2:2, 2:3)
G.: Sedlmayer, Sánta, Pellei 2-2, Chilkó, Kiss Cs., Kunac, Seman, ill. Kovács O. 3, Polovic, Parezanovics 2-2, Sántavy, Palotás, Nikolov

Eger-FTC 8:9 (2:0, 2:3, 2:4, 2:2)
G.: Hosnyánszky 4, Erdélyi 2, Szivós, Angyal, ill. Tóth M. 3, Dőry, Nyéki, Jansik Sz., Roach, Swift, Avramovics

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) az agriasport.hu-nak:

- Már a meccs közepén világossá vált, hogy ma nem fog eldőlni a továbbjutás. Jóval boldogabb lennék, ha megnyugtató előny birtokában utaznánk a Népligetbe, de mindent elkövetünk, hogy a magunk javára fordítsuk a párharcot.

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a fradi.hu-nak:

- Azt kértem a fiúktól, hogy próbáljunk egy gólra maradni az Egertől. Mivel idegenben játszottunk, inkább arra gondoltam, hogy az ellenfélnél lesz az egy gól. Nagyon örülök, hogy úgy teljesítették a fiúk, hogy a mi irányunkban van az egy gól. Pontosan tudjuk, hogy ez még csak a félidő, vasárnap a Népligetben dől el a párharc, jelenleg lépéselőnyben vagyunk. A védekezésünk kiváló volt és a türelem is, mivel a kiállítási arány nem nekünk kedvezett.

TÓTH MÁRTON (FTC-PQS Waterpolo) a fradi.hu-nak:

- Arról beszéltünk a találkozó előtt, hogy jó lenne egy szoros eredményt elérni Egerben. Gratulálok a csapatnak, mert idén először nagy bravúrt vittünk véghez. A sors fintora, hogy sajnos ez a győzelem nem jár három ponttal. Tulajdonképpen semmit nem ér, ha vasárnap a visszavágón nem fordítjuk a magunk javára a párharcot, de azt gondolom még mindig jobb egygólos előnnyel a Népligetbe menni, mint bármilyen más eredménnyel. Az is számított, hogy most először teljes kerettel állt ki a csapat.


Debrecen-Szolnok 5:13 (0:4, 2:3, 1:3, 2:3)
G.: Halek, Kállay 2-2, Mora, ill. S. Mitrovics 4, Jansik D. 3, Vámos 2, Fülöp, Varga Dénes, Younger, Madaras

Honvéd-OSC 6:6 (3:1, 0:1, 2:2, 1:2)
G.: Fejős 2, Borsós, Kiss G., Fazekas, ill. Bátori 2, Kovács G., Juhász, Salamon, Graham

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Fazekas gólja

Kimaradt OSC-előny

1:1 - Bátori első gólja

2:1 - Fejős első gólja

3:1 - Borsós gólja

Barabás ötméterest véd

3:2 - Kovács Gábor gólja

3:3 - Graham gólja

4:3 - Fejős második gólja

4:4 - Bátori második gólja

5:4 - Kiss Gergely ötméteresgólja

5:5 - Juhász ötméteresgólja

5:6 - Salamon gólja

György Dávid véd

6:6 - Illés ötméteresgólja


VINCZE BALÁZS nyilatkozata:



- A második variáció jött be, hogy szoros meccset csinált a Honvéd. Vagy ti csináltatok szoros meccset? Hogy volt?

- Én úgy gondolom, hogy mind a két csapat tett azért, hogy ez így alakuljon, nem volt ez a mai OSC harcos, elegendően pontos és koncentrált, úgy érzem. Ennek nyilván ez a következménye, hogy akkor az ellenfél közelebb tud kerülni hozzánk.

- Döntetlen a meccs, azért az esélyesek továbbra is ti vagytok, mire kell figyelnetek holnap?

- A védekezésünk nem mondható rossznak, mert hat gólt kaptunk, ennek ellenére három ötméterest összeszedtünk, és ezt meg kell oldanunk, hogy ne tudjanak beficánkolni oda elénk. Teljesen fölöslegesen állunk az ember elé, és adjuk meg a lehetőségét ezekre az ellenfélnek, hogy onnan gólt, vagy ötméterest tudjon szerezni. Mögötte álló pozícióban esélye nem volt a Honvéd centerének, hogy bármit el tudjon érni ellenünk, és nyilván a támadásainkban sokkal harcosabb és férfiasabb pozíciókat kell szerezni. Vártunk nagyon sokszor az ítéletre, hogy faultot kapjunk, és erre, én úgy gondolom, hogy ezeknek a játékosoknak, akik itt vannak az OSC-ben, nincs szükségük, meg kell oldani azt, hogy emberrel a fejükön, a nyakukon is pozícióba tudjanak kerülni és akár emberrel együtt bedobják.

- Köszönöm szépen!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



VAD LAJOS nyilatkozata:

- Szervusz Lajos! Azt hiszem minden dicséretet megérdemel a csapatot. Vagy van benned némi elégedetlenség?

- Nincsen. A csapatommal szemben, meg a mérkőzéssel szemben azt mondom, hogy nincsen, hibáztunk, de azért hibáztunk, mert fiatal a társaság, 3:1-nél, ha a büntetőt belőjük, akkor lehet, hogy más, de én úgy érzem, küzdöttünk hajtottunk, ezek a hibák benne vannak, természetes, hogy ezeket folyamatosan javítjuk. Ami hiányérzetem van...: úgy érzem, az OSC-ben és a Honvédban is megvolt, az alázat. Én nagyon szeretnék kérni mindenkit, próbálja magáévá tenni a két csapat által kitűzött dolgokat.

- Én sejtem, hogy mire gondolsz, kire gondolsz…

- Én is sejtem.

- Szerintem mindenki sejti.

- Igen, sejtjük…

- Holnap döntetlenről megy a meccs, és ez bizonyos szempontból még rosszabb nektek, mert nem fog elaludni az OSC. Pontosan tudják, hogy oda kell tenni magukat. Mire lehet számítani?

- Nézd, mi a végsőkig küzdeni, harcolni fogunk. Az elvitathatatlan tény, hogy OSC-nél van még mindig az előny, azért ne felejtsük el, hogy öt vagy hat válogatott játékosa van. Nekünk meg nulla. Ez elég nagy előny, úgy érzem. De per pillanat nulla, én úgy érzem.

- Köszönöm szépen, jó meccset kívánok holnapra!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Bátori Bence a vlv-nek


- Bence, gratulálok a Kőér utcában szerzett ponthoz! Gratulálok a Kőér utcában szerzett ponthoz?

- Ez nem is pont.

- Dehogynem.

- Nem, ez egy döntetlen. Miután ez egy oda-visszavágó. De nem, nem kell gratulálni. Nem nagyon tudok mit mondani. Nyilván, tőlünk ez egy kifejezetten rossz eredmény, de a legszebb dolog ebben az egészben az, hogy holnap tudunk javítani, és szinte semmissé tudjuk tenni ezt a mait.

- Nagyon-nagyon sok helyzetet, emberelőnyt kihagytatok...

- Így van.

- Ennek mi volt ma az oka?

- Hát, most így közvetlenül a meccs után túl nagy dolgokat nem fogok tudni neked mondani. Az tisztán látszott, hogy a koncentrációnk, az valahol teljesen máshol volt, sajnos. Nem itt, és nem összpontosult a Kőérben. Nem nagyon tudok mit mondani. Egy a lényeg igazából, hogy most fönt beszélünk róla az öltözőben, és utána már mindenki úgy lépjen ki az öltözőből, hogy holnap nulla-nulláról indulunk, új meccs és ott dől el, hogy ki jut be a Magyar Kupa-négybe. Én azt gondolom, hogy holnap ennél jobban fogunk játszani. Mondjuk ezzel nem mondtam nagy dolgot...

- Köszönöm szépen!

- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Fejős Róbert a vlv-nek


- Gratulálok, Robi, egy esélyesebb csapattal szemben döntetlent játszottatok, igaz, hogy itthon. Hogy értékeled ezt a meccset és ezt az eredményt?

- Köszönjük szépen a gratulációt! Aki nézte a meccset, látta, hogy 6:5-ig végig mi vezettünk. Talán picit el is fáradtunk, azért az OSC fizikálisan erősebb és mindenképpen jobb csapat. Amikor itt a Magyar Kupában megkaptuk az OSC-t, kimondva-kimondatlanul a tisztes helytállás volt a cél. Szerettünk volna azért persze meglepetést okozni, de ez nagyon nehéz... Én elégedett vagyok a döntetlennel - hogyha csak az eredményt kellene aláírni. A látottak alapján azt mondom, nekünk ebben több volt...

- Milyen esélyt látsz holnapra, a visszavágóra? Tudom, hogy nagyon nehéz kérdés...

- Igazából az esélyekbe nem szeretnék annyira belemenni, ők fizikálisan mindenképpen erősebbek, mint mi, emiatt jobban fogják szerintem bírni. A tisztes helytállásért megyünk, aztán lehet ott is egy meglepetés.

- Köszönöm szépen.


A visszavágók időrendje:

November 22., vasárnap


16.00 Kaposvár-Szeged (a mérkőzés Pécsen lesz)

16.00 Szolnok-Debrecen

18.00 FTC-Eger

18.30 OSC-Honvéd (A mérkőzés jótékony célú, a jegybevételt a Movember Magyarország Egyesület kapja.)


A továbbjutás a két meccs összesítése alapján dől el, az egyenes kieséses párharcok győztesei bejutnak a december 12-13-i egri négyes döntőbe, amelynek első napján az elődöntőket rendezik meg, másnap pedig csak a döntőt, mert az első nap két vesztese egyaránt bronzérmet kap.

A kupagyőztes jogot szerez a következő évi Eurokupában való indulásra.

A KUPASELEJTEZŐK ÖSSZES EREDMÉNYE