FACEBOOK

Kupanegyeddöntők: szombat és vasárnap

Kupanegyeddöntők: szombat és vasárnap
hozzászólás, 2015.11.20.

Vasárnap estére kialakul a magyarkupa-final four mezőnye. A szombati és vasárnapi negyeddöntők előtt a nyolc érintett edző nyilatkozott a vlv-nek:

Benu Magyar Kupa, negyeddöntők

November 21., szombat

18.00 Szeged-Kaposvár


VARGA PÉTER (Tiszavirág Szeged Diapolo) a vlv-nek:

- Mindenképpen tovább szeretnénk jutni. Nehéz lesz, mert a Kaposvár nem rossz csapat, bár az eredményei most nem ezt mutatják. Nagyon kemény két meccsre számítok, de bízom magunkban és a továbbjutásunkban.

SZÉCSI ZOLTÁN (Kaposvári VK) a vlv-nek:

- Nyilván nem mi vagyunk az esélyesek, amiben az is szerepet játszik, hogy az otthoni meccsünket Pécsre kell átvigyük, tehát lényegében elveszítjük a visszavágóval járó hazai pályát. Természetesen a tisztes helytállás alapvető cél, de emellett azért megpróbálunk túljutni a Szegeden, hátha sikerül...


19.00 Eger-FTC

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:


- Nagyon nehéz párharcra számítok, a Fradi az idén sokat erősödött. Hét nap után csütörtökön edzettünk először együtt, három edzésünk van, hogy felkészüljünk a párharcra.

A legnagyobb kockázatot abban látom, hogy mivel Eger rendezi a négyes döntőt, mindenki biztosra veszi a továbbjutásunkat, éppen ezért a Ferencvárosnak semmilyen veszíteni valója nincs. Csapatunkból Zalánki hiányozni fog, aki megsérült a válogatottnál, a legfrissebb diagnózis szerint a vállát meg kell műteni.

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Ez lesz az első olyan mérkőzésünk, amelyre komplett csapattal tudunk kiállni, sérültünk nincs és Avramovics magyar állampolgárságával nem kell kihagynom idegenlégióst. Bízom abban, hogy ennek hatására stabil játékkal tudunk nekimenni az Egernek. Nyilvánvaló, hogy egy nagyon jó európai klubcsapat az ellenfelünk, Egerben különösen nehéz lesz. Nagyon készülünk, már ma leutaztunk, hogy akklimatizálódjunk, szokjuk az uszodát. Bízom abban, hogy szoros eredményt érünk el szombaton, másnap pedig itthon megpróbáljuk legyőzni az Egert. Háromesélyesnek érzem a párharcot, benne van az is, hogy holnap ők rögtön elkapják a fonalat, mi nem úgy játszunk és szétcsúszik a meccs, de az sem kizárt, hogy szoros mérkőzést játszunk, sok múlik majd a pillanatnyi formán.


18.30 Honvéd-OSC

VAD LAJOS (Racionet Honvéd) a vlv-nek:


- Nagyon nagy dolog, hogy eljutottunk idáig - ne felejtsük el, hogy a legerősebb csoportból sikerült továbbjutnunk. Tudjuk a helyünket, reálisan nézzük a dolgokat, egyértelmű, hogy az OSC jelenleg nagyobb játékerőt képvisel. Ráadásul két meccsről  van szó, ha csak egy mérkőzés döntene a továbbjutásról, akkor szerintem nagyobbak lennének az esélyeink. Két meccsen az OSC jelenleg jobb, de nem adjuk fel, nem feltartott kézzel megyünk neki a negyeddöntőnek...

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Mindenképpen továbbjutást várok a hétvégi Magyar Kupa-negyeddöntőtől. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy nehéz dolgunk lesz. A Honvéd képes olyan teljesítményre is, mint amit a bajnoki első mérkőzésünkön produkált és olyanra is, amellyel adott esetben ellenünk is szoros, esetleg döntetlen közeli eredményt tud elérni. (Ez a kettősség persze az én csapatomra is igaz.)

Német Toni elkezdett edzeni, a kispadon már ott fog ülni, de nagy valószínűség szerint még nem játszik. A válogatottól visszatért játékosaim arcán örömöt láttam, bízom benne, hogy ez nekünk is jót jelent...


20.30 Debrecen-Szolnok

VARGA TAMÁS (Debreceni VSE) a vlv-nek:

- Mi már az UVSE elleni mérkőzésre készülünk, a héten alapoztunk, a hétvége célja a tisztességes helytállás - mi mást is mondhatnék két ilyen csapat párharca előtt... A hétvégét igyekszünk a saját céljainkra felhasználni, majd meglátjuk, hogy ar eredményt tekintve mi jön ki ebből. Tegnap voltak felmérőink, azok eredménye szerint nagyon jó állapotban vannak a játékosok. A Szolnok elleni két meccset mi két nagyon komoly edzőmérkőzésnek fogjuk fel, így is építettem be a programunkba: "két edzés"... Szombat délelőtt még kondizunk és edzünk, este pedig kétkapu követkeik a Szolnokkal...

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Csak csütörtökön lettünk megint mindannyian együtt, hiszen voltak, akik Szolnokon töltötték az elmúlt napokat, mások a szerb, megint mások a magyar válogatottal. A legnagyobb feladatunk így most az, hogy megint csapatként kezdjünk el a hátköznapokon és a meccseken is működni.

Azt várom, hogy bejutunk a legjobb négybe és szeretném, ha már szombaton, Debrecenben olyan eredményt érnénk el, mint ha ezen az egy meccsen dőlne el a továbbjutás.


A visszavágók időrendje:

November 22., vasárnap


16.00 Kaposvár-Szeged (a mérkőzés Pécsen lesz)

16.00 Szolnok-Debrecen

18.00 FTC-Eger

18.30 OSC-Honvéd (A mérkőzés jótékony célú, a jegybevételt a Movember Magyarország Egyesület kapja.)


A továbbjutás a két meccs összesítése alapján dől el, az egyenes kieséses párharcok győztesei bejutnak a december 12-13-i egri négyes döntőbe, amelynek első napján az elődöntőket rendezik meg, másnap pedig csak a döntőt, mert az első nap két vesztese egyaránt bronzérmet kap.

A kupagyőztes jogot szerez a következő évi Eurokupában való indulásra.

A KUPASELEJTEZŐK ÖSSZES EREDMÉNYE