FACEBOOK

Vigyél Haza - kutyák és vízilabdázók egy falinaptáron

Vigyél Haza - kutyák és vízilabdázók egy falinaptáron
hozzászólás, 2015.11.19.

Itt a sokak által évek óta hiányolt vízilabdás naptár! Megvásárlói nem csak maguknak szereznek örömöt, hanem segítik néhány kutya megmentését is.

A 2016-os naptárt a Vigyél Haza alapítvány jelenteti meg. Ez az alapítvány évről évre színvonalas falinaptárral buzdítja a jóérzésű állatbarátokat árva kutyák örökbe fogadására, az alapítvány munkájának támogatására.

A FÖRI (Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság) Állategészségügyi Szolgálat – ismert nevén Illatos út - telepére évente több mint kétezer, közterületen befogott, vagy leadott kutya kerül. A Vigyél Haza alapítvány küldetése, hogy önkéntes munkájukkal javítsák az állatok életkörülményeit, elősegítsék gyógyulásukat és növeljék örökbe fogadásuk esélyeit.

Az igényes kivitelű naptár oldalain minden évben a maguk területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, hiteles emberek mutatnak be egy-egy árva kutyát. A képek célja annak tudatosítása, hogy hűséges, szeretni való állatok várnak gazdára az Illatos úton, vagyis a kedvcsinálás az örökbe fogadáshoz.

A most elkészült, december elején megjelenő 2016-os falinaptáron a magyar női és férfi vízilabda-válogatott játékosai szerepelnek.

Óvári András, a Vigyél Haza alapítója a vlv-nek elmondta, hogy a naptárt mintegy ezer példányban jelentetik meg, ára 3.500.- Ft. A hagyományos terjesztés rendkívül magas jutalékkal jár, ezért közvetlen értékesítést csak néhány speciális helyen (állateledel-bolt, virágbolt, ajándéküzlet) terveznek, ott, ahol lemondanak a jutalékról és az eladott naptárak ellenértékét teljes egészében az alapítványnak adják át. Mivel a fővárosban csak három-négy ilyen kapcsolatuk van, természetesen interneten keresztül is meg lehet rendelni a kiváló karácsonyi ajándéknak tűnő naptárt. (Három darab megrendelése esetén postázzák a megadott címre, s így az ár összesen 10 ezer forint.)

Az alapítvány internetes elérhetőségei:

Honlap

Facebook-oldal

A naptárt egyébként évek óta az alapítvány kiemelt támogatói vásárolják meg viszonylag nagyobb, több százas példányszámban és ezt ajándékozzák partnereiknek az év végén. (A vízilabdát támogató cégek még nem mutattak érdeklődést, de a naptár kiadói nagyon várják az ő megrendeléseiket is...)

Figyelemre méltó, hogy bár a 2016-os kiadvány még nem jelent meg, s képanyaga nemrég, októberben készült, a fotókon szereplő 13 kutya közül 11 mostanra gazdára talált. Már csak a Hosnyánszky Norbert ölében látható Bodza, valamint a Keszthelyi Ritával fényképezett Liza fogadható örökbe, de természetesen az Illatos úton még nagyon sok kutya vár gazdira.

(Érdekességként említjük, hogy sok híresség is elhagyott kutyát fogad örökbe, a naptáron szereplő állatok közül például a Gór-Nagy Miklóssal látható Bundit, az egyik budapesti utcán talált hároméves kutyafiút Som-Balogh Edina, a Barátok közt sorozat jól ismert szereplője vitte haza.)

Jó volt hallani, ahogy Óvári András a fotózás részleteiről beszélt. Szavaiból érződött, hogy meglepte őt, mennyire készségesek, segítőkészek, pontosak voltak a vízilabdázók, akik természetesen ingyen vállalták az akcióban való részvételt, de a fotózáson való viselkedésük, az ügyhöz való hozzáállásuk egészen példamutató volt. "Nem a szó mindenki által ismert tartalma szerinti celebek ők, pedig valamennyien letettek már valamit az asztalra sportágukban, nem is akármit - nagy élmény volt együtt dolgozni velük" - fogalmazott az alapítvány vezetője.

A fotózásról werkvideó is készült:



És hát a naptár, amelyben - a címlappal együtt - 13 vízilabdázó látható 13 kutyával, Miki Bemer és Victor Sabo fotóin. Az adott oldalon a sportolót és az ebet is bemutatják néhány mondatban.

A FALINAPTÁR OLDALAI (klikk):