FACEBOOK

Team Hungary - háromszoros olimpiai bajnokaink a halhatatlanok között

Team Hungary - háromszoros olimpiai bajnokaink a halhatatlanok között
hozzászólás, 2015.11.19.

Kemény Dénes kezdeményezésére az International Swimming Hall of Fame, azaz a nemzetközi sportági halhatatlanokat tömörítő szervezet Team Hungary néven tagjai közé választotta a 2000-es, a 2004-es és a 2008-as olimpián aranyérmes magyar csapatban szerepelt Benedek Tibort, Biros Pétert, Kásás Tamást, Kiss Gergelyt, Molnár Tamást és Szécsi Zoltánt.

A hírt a magyar szövetség hivatalos honlapja tette közzé.

A hat vízilabdázó közül három (Biros Péter, Kiss Gergely és Szécsi Zoltán) ma is aktív OB1-es játékos, Benedek Tibor a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya, Molnár Tamás a szövetség játékvezetői bizottságának elnöke, szegedi klubelnök, nemzetközi sportdiplomáciai karrier előtt álló sportvezető, egyedül a már visszavonult Kásás Tamásnak nincs formális kapcsolata a sportággal, bár a 2014-es budapesti Európa-bajnokság arcaként még tavaly is jelen volt a vízilabdaéletben.

A szövetség honlapjának Kemény Dénes (szintén Hall of Fame-tag, valamint a jelölő bizottság és a döntő bizottságban is tag) így nyilatkozott:

„Megérdemelték ezek a srácok, ez így helyes. Elmondtam az érintetteknek, hogy nem feltétlen nézne ki jól, hogy minden évben az egyiküket választjuk be, és abc-sorrendben teszünk különbséget, sokkal elegánsabb a hat páratlan eredménysorral rendelkező játékos mellett egyszerre letenni a voksot. Örülök, hogy így történt!

A most beválasztott hat sportolót jövő júliusban, az amerikai Santa Clarában iktatják be hivatalosan a tagok közé.

Címlapfotó: a Sydeyben aranyérmet nyert magyar válogatott.