FACEBOOK

Magyarország-Románia 16:8

Magyarország-Románia 16:8
hozzászólás, 2015.11.17.

Nagyon motivált, magabiztos magyar csapat győzte le a románokat Kecskeméten. Helyszíni riportunk a Világliga-selejtezőről még mindig folyamatosan bővül nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.

Világliga európai csoportselejtezők, 2. forduló

B csoport

Szerbia-Spanyolország 13:12 (3:1, 4:3, 2:4, 4:4)
G.: S. Rasovics, Prlainovics 3-3, Mandics, Pijetlovics 2, Jaksics, F. Filipovics, V. Rasovics, ill. Molina 5, Espanol, Mallarach 2-2, Szirányi, Gutierrez, Echenique


A Franciaország-Montenegró mérkőzést az ismert okok miatt elhalasztották.


C csoport

Olaszország-Törökország 14:4 (2:0, 5:0, 4:2, 3:2)
G.: Fondelli, Bodegas 3-3, di Fulvio, C. Presciutti, Aicardi 2-2, Alesiani, Gallo, ill. Akszentijevics 2, Biyik, Beskardesler


Horvátország- Oroszország 17:9 (3:2, 5:2, 3:1, 6:4)
G.: Muslim, Buslje, Setka 3-3, Loncsar, S. Sukno 2-2, Burics, Petkovics, Jokovics, Obradovics, ill. Lazarjev, Bicskov, Bugajcsuk, Latipov 2-2, Nagajev


A csoport

A Világliga-selejtezőn készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Görögország-Grúzia 18:10 (7:2, 5:3, 3:3, 3:2)
G.: Funtulisz 4, Vlahopulosz, Geniduniasz, Kolomvosz, Murikisz 3-3, Tigkasz, Milonakisz

Magyarország-Románia
16:8 (6:2, 2:3, 4:2, 4:1)
Kecskemét, v.: Colominas (spanyol), Ivanovszki (montenegrói)
Magyarország: Nagy V., Decker Á. 2, Bátori 1, Erdélyi 1, Salamon 4, Vámos 4, Mezei 1. Cs.: Bisztritsányi (kapus), Bedő, Jansik D., Kovács G. 1, Tóth M. 1, Manhercz K. 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Románia: Stonescu, Gheorghe 1, Chioveanu 1, Popoviciu 2, Negrean 4, Ghiban. Cs.: Georgescu, Goanta, Popescu, Damie, Cretu, Szabó R.. Szövetségi kapitány: Dejan Sztanojevics
Gól - emberelőnyből: 5/9, illetve 1/10
Gól - ötméteresből: 3/3, illetve 2/2
Kipontozódott: Decker Á. (30.), Jansik D. (32.), illetve Szabó R. (29.)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A magyar csapat végig vezetve és egy pillanatra sem lazítva győzte le ellenfelét.

Csapatunk a Világligában legközelebb december 1-jén szerepel Athénban, legnagyobb csoportriválisunk, a görögök ellen.


vlv-képek I., Monoki Nikolett felvételei



vlv-képek II.


VLV-VIDEÓK (M4 és vlv):

1:0 - Salamon első gólja

2:0 - Decker Ádám első gólja

3:0 - Vámos első gólja

3:1 - Popoviciu első gólja

3:2 - Popoviciu második gólja

4:2 - Decker Ádám második gólja

5:2 - Kovács Gábor gólja

6:2 - Tóth Márton gólja

7:2 - Bátori gólja

7:3 - Negrean első gólja

8:3 - Vámos második gólja, ötméteres

8:4 - Gheorghe gólja

8:5 - Chioveanu ötméteresgólja

9:5 - Vámos harmadik gólja

10:5 - Manhercz Krisztián ötméteresgólja

10:6 - Negrean második gólja, ötméteres


10:7 - Negrean harmadik gólja

11:7 - Mezei csavargólja

12:7 - Salamon második gólja

13:7 - Salamon harmadik gólja

13:8 - Negrean negyedik gólja

14:8 - Salamon negyedik gólja, ötmétres

15:8 - Vámos negyedik gólja

16:8 - Erdélyi gólja



Benedek Tibor az M4-nek


- 16:8-ra nyert tehát a magyar férfi vízilabda válogatott Románia ellenében. Itt áll már mellettem Benedek Tibor szövetségi kapitány. Hogy értékeli ezt a mérkőzést, az eredmény az rendben van, vegyük külön a védekezést illetve a támadást, amit szeretett volna látni a kapitány ma?

- A szoros emberfogás részével nagyon elégedett vagyok, nagyon harciasak voltunk, mivel hogy a két bekkünk nagyon hamar megkapta a két-két kiállítását ezért folyamatosan játszanunk kellett azzal, hogy Erdélyi Balázs, illetve a Kovács Gábor bekkeljen, akiknek nem ez a fő posztjuk, de nagyon jól megoldották mindketten, úgyhogy át tudtuk vészelni ezt a harmadik negyedet szinte fix bekk nélkül, illetve a támadásainkban ötletdúsak voltunk és hát azért 14-ből 9 emberelőnyt lőttünk be, amiből azt hiszem, nem lehet mérkőzést veszíteni.

- Kilenc emberelőnyt használtunk ki...

- 14-ből 9 gólt lőttünk igen...

- Mást számoltam, én mást számoltam bevallom őszintén 10/3 ha szigorúan fogalmazok.

- Hát nagyon szigorú vagy, mert az én statisztikámban 14-ből 9...

- Nem fogunk összeveszni, de ez a mutató, hiszen az emberelőnyös játék, és nem is csak a gólok. Az emberelőnyös játék hogy tetszett?


- Jó volt, a szolnoki kétkapukon ez az, ami nem ment, úgyhogy a tegnapi napot szinte erre szántuk és én azt gondolom, majd megnézem akkor a videón, de nekem jónak tűnt.

- Az ötmétereseket nem számoltam bele. Köszönöm szépen Benedek Tibornak az értékelést.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Salamon Ferenc az M4-nek

- Gratulálok Salamon Ferencnek, aki szintén négy gólt lőtt és hát talán neked ami még más, amit még említettél is, hogy más pozícióban játszol itt a válogatottban, mint a klubcsapatodban és így is sikerült, azt hiszem előnyből, pont onnan lőttél, ugye azokból a helyzetekből? Szóval mennyire volt ez így még inkább fontos számodra?

- Hát fontos, persze fontos minden egyes meccs, igazából már a nyáron, meg az azt megelőző idényben én már ezen a rossz kéz oldalon, tehát a balkezesek oldalán kaptam szerepet itt a válogatottban, úgyhogy annyira nem volt új, nyilván kellett egy-két edzés, hogy megszokjam, mert a klubban teljesen máshol játszom, de meg kell tudni oldani, mindenkinek szinte univerzálisnak kell lennie ahhoz, hogy biztos kerettag lehessen.

- Hogy látod az esélyeidet?

- Ezt még így korai megmondani, ugye lesz még egy Világliga-meccsünk, utána lesznek, gondolom felkészülési meccsek, úgyhogy mindent meg fogok tenni azért, hogy az EB-re utazhassak.

- Köszönöm szépen és gratulálok Neked is és az egész magyar válogatottnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Benedek Tibor a vlv-nek


- Gratulálok, Tibor, egy egész cikluson vagytok túl...

- Makrocikluson :-)

- ...és egy győztes meccsel zártátok ezt az összetartást. Rövid értékelést kérnék a meccsről.

- A meccs ennek a három napnak volt a befejezése. Nagyon jól láttam azt, amit a három szolnoki kétkapu alatt csináltunk, illetve a tegnapi emberhátrány-emberelőny-gyakorlás nagyon sokat lendített az emberelőnyünkön, ami pont nem nagyon működött a Szolnok ellen. Sokkal jobb volt a képe az egész játékunknak, nagyon dinamikusan kezdtünk, gyorsak voltunk, a harmadik negyedben még nekem kellett kicsit visszafogni a csapatot, mert a nagy lelkesedésben sok olyan centerpasszunk volt, amit a védelem nagyon könnyen el tudott vinni a sok mozgásunk miatt, ott elvesztettünk hátom-négy labdát. Kaptunk a meccsen hat kontrafaultot, ennek ellenére nagyon elégedett vagyok, jó alap volt ez arra, hogy a következő mérkőzésen Athénban már a görög válogatottal is meg tudjunk küzdeni és le tudjuk őket győzni.

- Anélkül, hogy neveket kérdeznék, tisztázódott benned egy picit, tisztább lett a kép, hogy kik azok, akik arra ez egy-két helyre, ahol még esetleg verseny folyik, beférhetnek?

- Hát..., lassan tisztázódnia kell, mert Athénba már csak 13-an megyünk, illetve utána már kerethirdetés lesz az Eb-felkészülésre. És hát olyan nagy kerettel nem is tudok készülni, hiszen összesen két és fél hét lesz az Eb előtt együtt töltött idő, amiben lesz majd egy zágrábi edzőtábor, játszunk a horvátokkal, igazából ez lesz a kiválasztás érdemi része, mert aztán a januári Volvo Kupán már szeretnék maximum 14 emberrel játszani, nem többel.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!



Bátori Bence a vlv-nek

- Gratulálok, Bence! Ez a meccs olyan volt, mint amilyennek gondoltuk, hogy lesz, nem?

- Köszönjük szépen a gratulációt. Olyan volt, igen. Nagyon-nagyon jól kezdtünk, öt és fél perc alatt lőttünk öt gólt, akkor kicsit visszazárkóztak, de én azt gondolom, hogy végig nagyon határozott, jó volt a védekezésünk, ez a szoros emberfogás, amit játszottunk ebben a négy napban, nagyon jól működött.

- Hogy érzed, hogy sikerült az egyéni bizonyítás?

- Mindent megtettem, de ez az alap... Úgy éreztem, voltak nagyon jó dolgok. A védekezés végig nagyon jó volt, támadásban főleg amiatt a kettős fór miatt fáj a szívem, de hát ilyen egy meccs... Jó volt. Megyek doppingvizsgálatra, úgyhogy most még egy szép órának nézek elébe...

- Jó pisilést kívánok, és gratulálok!



Manhercz Krisztián a vlv-nek

- Szia Manó!
Megvártam, amíg kiosztod az autogramot a veled azonos korú kecskeméti játékosoknak... Gratulálok a győzelemhez, a játékodhoz és kérlek, hogy értékelj egy kicsit.

- Köszönöm a gratulációt. Elég fárasztó három-négy napon vagyunk túl, ugye kezdődött a szolnoki kétkapukkal, amelyek igen komoly intenzitással zajlottak. Örülök hogy most a román meccsen sikerült azokat a védekezési elemeket alkalmaznunk, amikkel készültünk, a szoros emberfogásunk szerintem ezen a meccsen volt az egyik legjobb. Örülök, hogy az elején sikerült szétnyitnunk a meccset, ami kitartott a végéig.

- Neked hogy ment?

- Nem vagyok maradéktalanul elégedett magammal, szerintem lehetett volna jobb is, bízom benne, hogy sikerül kijutnom Athánba, a következő Világliga-meccsre és bizonyíthatok ott is.

- Köszönöm szépen, gratulálok!



Tóth Márton a vlv-nek

- Na, Marci, vannak rajtad kisebb sérülések. Mi történt?


- Miért, mi történt?

- Hát a füled vérzik...

- Ja? Elképzelhető, hogy az utolsó egy percben, mikor Tibi beküldött és kétcenteres játékot játszottunk, megsérült, van ilyen, ennyi legyen a legnagyobb bajom.

- Nem is éreztél semmit?

- Nem.

- Hogy értékeled a meccset?

- Elsősorban gratulálok a csapatnak, mert magabiztos győzelmet arattunk. Nyilván négy nap kemény munka van mögöttünk, emiatt a kelleténél kicsit több gólt kaptunk, de úgy gondolom, azokban a dolgokban, amiket Tibi kért, mind a szoros emberfogás, mind az emberelőnyök megjátszása terén, előreléptünk, ezen az úton kell továbbmenni. Egy harcos román válogatottat győztünk le magabiztosan, úgyhogy még egyszer gratulálok a csapatnak.

- Nagyon nagy vehemencia volt bennetek végig, lehetett érezni, gondolom, hogy meg akartátok mutatni, meghajtottátok...

- Közeledik a 2016-os év...

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok neked!



Kovács Gábor a vlv-nek

- Gratulálok, Cirmi! Ezt nagyon meghajtottátok, lehetett érezni még az utolsó negyedben is, hogy piszkosul akarjátok, hogy jó legyen. Hogy értékeled, jó lett?


- Köszönjük szépen a gratulációt. Igen, mindenképp. Nyertünk, tehát a vége az jó. Nagyon hajtós, küzdős meccs volt, kicsit brusztos, erőszakos, de hát, a mostani játékstílus, amit Tibi kért tőlünk - az ilyen, kicsit erőszakosabb, mint amilyennek kellene lennie.

- Elégedett vagy?

- Abszolút elégedett vagyok.

- Neked is sikerült minden, amit akartál?

- Úgy érzem, igen. Lehet, hogy ha visszanézem, akkor találok egy-két apró hibát, de szerintem jól sikerült, elégedett vagyok.

- Köszönöm szépen, gratulálok.

- Köszönöm.



Vámos Márton a vlv-nek


- Szervusz, Marcika! Gratulálok és egy profi nyilatkozatot kérek tőled erről a meccsről!

- Hát..., a 16 lőtt gól magáért beszél, a nyolcon lehet majd javítani. Négy nap felkészülés után, úgy gondolom, hogy ez egy - ha nem is tökéletes, de egy egész jó mérkőzés volt.

- A saját teljesítményeddel elégedett vagy?

- Nem, mert én maximalista vagyok, biztos, hogy ha megnézzük a meccset, tudok találni olyat, ami nem tetszik, de ez már hasonlított a játékomhoz...

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!



Nagy Viktor a vlv-nek

- Szép volt, Viktor, gratulálok! Iletve pont olyan volt, amilyennek gondoltuk, hogy lesz. Te is így vagy vele?


- Abszolút. Úgy érzem, mindenki elégedett lehet ezzel a mai teljesítménnyel. Nagyon kemény négy nap áll a hátunk mögött, rengeteget kétkapuzttunk, volt felmérő, kondiedzés, minden, úgyhogy abszolút úgy érzem, hogy eleget tettünk mindennek és úgy megyünk haza, hogy megcsináltuk a melót.

- Kicsit talán sok volt a kapott gól, nem?

- Hát, te milyen rendes ember vagy :-). Figyelj..., igen. Most azt várod, hogy azt mondjam, hogy igen? Igen! De ugyanakkor azt mondom, hogy kisebb a pálya, többet tudnak támadni... Nyolcat kaptunk? Benne van a nyolc. Nyolcat túl kell lőnie egy magyar csapatnak... Részemről..., két gólban benne éreztem magam, úgyhogy..., ha erre akartál, kilyukadni, akkor kimondom :-).

- Nem, nem, csak a végeredmény miatt kérdeztem... Gratulálok, köszönöm szépen. Jó pihenést kívánok!



Bisztritsányi Dávid a vlv-nek

-  Gratulálok, Bisztro, egy újabb válogatott meccsen vagy túl, rövid értékelést kérek.

- Nyertünk 16:8-ra.

- Köszönöm szépen. Szervusz. Jó pihenést kívánok...

- Köszönöm szépen :-)

- Még két mondatot?

- Amit ki szeretnék emelni, az az, hogy szerintem nagyon nagy a fejlődés az előző, grúz mérkőzéshez képest és ez nagyon jó dolog. Ezért edzettünk most négy napig, ugye három nagyon jó edzőmeccsünk volt a Szolnokkal, utána itt, Kecskeméten, egymás között, s végül a román mérkőzés. Úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk. Hibák mindig vannak, de a teljesítmény nagyon jó volt, tényleg nagyon örülök annak, hogy látszik a fejlődés és a következő mérkőzésen még jobb lesz, ebben biztos vagyok.

- Köszönöm szépen, gratulálok!



Decker Ádám a vlv-nek


- Na, Ádi, gratulálok! Kipontozódtál, de azt hiszem, hogy jó teljesítményt nyújtottál, nagyon kemény voltál. Hogy értékeled a meccset?

- Ezt az egyet leszámítva, amivel kezdted, hogy hamar összeszedtem a két hibát, ráadásul a másodikat nem is bekk pozícióból. Az boszantott, de igyekeztem nagyon erősen kezdeni és mindent beleadni ebbe a mérkőzésbe. Jó meccset játszottunk, úgy érzem, hogy kaphattunk volna kevesebb gólt, párszor félresiklott, "nem megértés" volt, hogy a kétfajta védekezés közül melyiket kell játszani, de összességében elégedett vagyok. Úgy érzem, hogy ezzel is előbbre lépett a magyar válogatott, sikerült azokat a dolgokat gyakorolni, amiket a Szolnok ellen már kipróbáltunk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!