FACEBOOK

Sokan bizonyíthatnak kedden este Románia ellen

Sokan bizonyíthatnak kedden este Románia ellen
hozzászólás, 2015.11.16.

Második Világliga-selejtezőjén is olimpiai bajnok nélkül, sőt, mindössze öt világbajnokkal száll medencébe a magyar válogatott. Semmilyen kétség nincs senkiben, hogy kedden este biztosan verjük majd a románokat Kecskeméten.

A válogatott összetartásán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Mindenekelőtt a legfontosabb információ: Benedek Tibor hétfőn este, az edzés után közölte, hogy kik kapnak szerepet a Románia elleni keddi Világliga-selejtezőn.

A csapat:

Bisztritsányi Dávid, Nagy Viktor (kapusok),
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Kovács Gábor, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).


A csapatkapitány: Nagy Viktor.

Fontos információ, hogy a románok legjobbja, a center Radu nincs itt, nem játszik.

A meccs kedden 20.15-kor kezdődik.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Délelőtt felmérő úszást tartottunk. Az eredményeket ki kell elemezni, de most már van összehasonlítási alapunk, mert ugyanezt a felmérést már többször megcsináltuk. Egyébként nem nagyon szeretik ezt a programpontot a játékosok, mert elég fárasztó. Gyakoroltunk is a délelőtti vizes edzésen és ezt folytattuk most este.

- Fontos meccs lesz a holnap esti, kell a három pont... Mire számíthatunk?

- Nagyon fiatal csapat játszik, mindenkinek az a célja, hogy harcoljon azért az egy-két helyért, ahova esetleg be lehet kerülni. Szerintem ezért is óriási a meccs tétje. Természetesen a győzelem alapvető elvárás, ezen felül kell mindenkinek bizonyítania, hogy egyéni teljesítményével alkalmas a csapattagságra.

- Meghatározott taktikai megoldásokat is gyakorolnak majd a fiúk a meccsen vagy elég, ha csak "simán megnyerik"...?

- Azokat az elemeket, amiket már három napja gyakorolunk, azokat fogjuk játszani, külön a román csapatra nem készítettünk taktikát. Jól ismerjük őket, egyébként.

- Mit szólsz a labdarúgó válogatott vasárnap esti sikeréhez, az Eb-re jutáshoz?

- Nagyön örültem, miként az egész csapat is, együtt néztük és hatalmas üdvrivalgás volt a magyar góloknál. Szerintem ez nagyon jól jött, kellett, hogy a miénk legyen ez a siker. Figyeltem, annyira óvatosan nyilatkoztak a játékosok az első mérkőzés után, örültek volna, de féltek, hogy elkiabálják, jó volt most látni őket meccs után feloldódva, sok-sok év "megpróbáltatásai" után. Jó dolog, hogy lesz kinek drukkolni az olimpia előtt, az Eb alatt!


Az esti gyakorlást sok kecskeméti gyerek végignézte, edzés után pedig az egész csapat "állt rendelkezésükre", aláírások, közös fénykézezkedések következtek.

VLV-VIDEÓK:


Nagy Viktor a vlv-nek


- Viktor! Holnap egy új szerepkörben mutatkozol be, hogy fogadtad, mit szóltál ehhez a hírhez? Te leszel a csapatkapitány!

- Örömmel fogadtam.

- Régóta vársz erre, mondd azt...

- Gyerekkorom óta. :-)

- Elérkezett ez a pillanat. Nem beszéltünk még azóta, először is légy szíves a szolnoki munkát egy kicsit értékeld, ott hogy érezted magad, milyen volt az a két nap?

- Három meccset játszottuk, egyen védtem. Közepesre értékelem a teljesítményemet. Élveztem a kétkaput, nagyon szoros meccs volt, azt hiszem, eggyel nyertünk, a Szolnok színeiben játszottam. Izgalmas meccs volt, küzdős, brusztos, volt kis verekedés is, de nem volt vészes, abszolút parázs hangulatban teltek ezek a kétkapuk. Mind a két fél meg akarta mutatni, hogy jobb a másiknál, és így van értelme.

- Aztán csatlakoztál a válogatotthoz, mi volt itt délelőtt? Állítólag elég fárasztó volt.

- Nagyon jó kis napunk volt, nyolckor keltünk, reggeliztünk, aztán onnantól kezdve be volt táblázva a napunk, délután aludni tudtunk egy órát, másfelet, aztán újabb programok. Volt felmérő, két darab kétszázat úsztunk, nagyon sikeres volt számomra, mert állítólag jobbat úsztam, mint nyáron, úgyhogy ennek nagyon örültem. Jól elfáradtam, de ez a jól eső elfáradás. Délután gyakoroltunk, fóroztunk, úgyhogy én saját részről nagyon várom a holnapi találkozót.

- Mire számíthatnak a nézők? Milyen meccs lesz ez? Valahogy nem nagyon beszélünk a románokról.

- A románok közül azt néztem, hogy azért egy jó stabil hat játékos van az idősebb generációból, akik adják az alapot, a gerincét a román válogatottnak, vannak fiatalok. Úgy jöttek ide, hogy megverjenek minket, mi meg úgy megyünk a vízbe, hogy megverjük őket. Arra számítok, hogy egy jó parázs, kemény, nagyon brusztos meccs lesz. Kis pályán játszunk, nyilván ez is különleges része a dolognak, régen játszottam kis pályán. Arra számítok, hogy győzünk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Tóth Márton a vlv-nek


- Most már biztos, hogy egy újabb válogatott-mérkőzés előtt állsz. Hogy érzed magad?

- Köszönöm szépen jól érzem magam, szerintem nagyon hasznos pár napon vagyunk túl, itt elsősorban a Szolnok elleni kétkapukra gondolok. Nyilvánvaló volt, hogy voltak hibák, és ezeket a hibákat most itt a kecskeméti edzőtáborban javítgatjuk. Nagyon készülünk a holnapi mérkőzésre. Személy szerint is nagyon várom, mondtad egy újabb válogatottság, ami megköveteli, hogy maximális intenzitással és maximális koncentrációval tegyük oda magunkat.

- Ahogy így most végignéztem a játékosokon, akik játszanak holnap, hatalmas nagy lehetőség bizonyításra mindenkinek, ugye Gór-Nagy Miki nem is lesz, gondolom, hogy neked is lesz hátul szereped. Mire készülsz? Van-e valami elhatározásod? Van-e valami, amit meg akarsz mutatni azon kívül, hogy te vagy a legjobb?

- A csapatot most, ebben a pillanatban tudtuk meg mi is. Azt gondolom, hogy annyira kevés lehetőség van arra, hogy bizonyítsunk a szövetségi kapitánynak az Eb-ig, hogy minden ilyen lehetőséget meg kell ragadni, és nem csak a hivatalos mérkőzéseket, hanem minden edzést, ide értem a szolnoki kétkapukat is. Úgyhogy személy szerint én is azt várom magamtól, hogy magabiztos, jó játékot produkáljak, de elsősorban a győzelem számít, a csapat érdekei vannak előtérben. Az egyes pozícióban igyekszem azt a játékot nyújtani, amit legutóbb a grúzok ellen is, és ami miatt engem a szövetségi kapitány oda tett.

- Gondolom a románokat azért megverjük.

- Természetesen.

- Oda meg vissza.

- Igen. Így van.

- Mit szóltál a magyar válogatott, a focisták sikeréhez?

- Őszintén megmondom, hogy nagyon örültem, és aki ismer engem, az tudja, hogy a magyar bajnoki mérkőzéseket is ugyanúgy követem, mint a válogatott mérkőzéseket. Tényleg minden elismerés a labdarúgócsapaté. Az egész ország már nagyon régóta várt egy ilyen sikerre, úgyhogy baromi jó dolog lesz majd nyáron, nyár elején a franciaországi Európa-bajnokság magyar vonatkozású mérkőzései alatt ugyanilyen hangosan szurkolni, mint ahogy tegnap tettük a csapattal a tévé előtt.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


vlv-képek


Az európai csoportselejtezők további szerdai programja (időpontok helyi idő szerint):

19.00 Görögország-Grúzia
20.00 Horvátország-Oroszország
20.00 Szerbia-Spanyolország
20.15 Magyarország-Románia - M4, vlv (szöveges élő)
20.30 Olaszország-Törökország

A Franciaország-Montenegró mérkőzést az ismert okok miatt későbbre halasztották.