FACEBOOK

Szolnok-OSC és Primorje-Eger a BL-ben

Szolnok-OSC és Primorje-Eger a BL-ben
hozzászólás, 2015.11.10.

A BL-főtábla második fordulójában minden magyar csapatnak nehéz dolga lesz. Főleg, hogy kettő egymás ellen játszik. A szerdai BL-program, valamint előzetes: Cseh Sándor, Vincze Balázs, Dabrowski Norbert, Varga Dániel, Gór-Nagy Miklós és Szivós Márton a vlv-nek.

Bajnokok Ligája főtábla

2. forduló, november 11., szerda
(időpontok helyi idő szerint)

A csoport

19.15 CNA Barceloneta-Jadran Herceg Novi

19.30 Spandau 04-Olympiakosz

20.45 Primorje Rijeka-Eger (tévéközvetítés jelenleg nincs programban, a DigiSport még harcol)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Mind a két csapat hasonló erősségű pofont kapott, ennek hatása alatt megy be erre a meccsre. Ők ugye a Dubrovniktól kaptak ki, mi pedig a Szolnoktól kapott elég nagy pofont igyekszünk kiheverni. Egyértelmű, hogy mind a két csapat a nemzetközi porondon akarja a renoméját helyreállítani és ez a csoporton belüli pontgyűjtési feladaton túl is külön extra tétet ad a meccsnek.

- Milyennek tartod a mostani Rijekát, azért voltak ott is mozgások a szezon előtt.

- Nagy kérdés, hogy Radu játszik-e, ha igen, akkor szerintem ugyanolyan jók lesznek, mint eddig voltak. Úgy készültünk hogy játszik, de egyébként nélküle is ugyanúgy megkapják majd az ítéleteket, nem is emiatt fontos az ő szerepe, hanem azért, mert vele sokkal komplettebbek.

- Ti milyen állapotban vagytok?

- Kiderül majd szerdán... Egyébként éppen most vágom a Szolnok-meccset, közben hívtál. Mit mondjak..., nem vagyok elégedett!

- Lelkileg és fizikailag mennyire hagyott bennetek mély nyomokat az a meccs?

- Aki látta a mérkőzést, érzékelhette, hogy fizikailag mind a két csapat elfáradt, nem csak mi, a Szolnok is. Az első három negyedben kevés gól volt, ez azért nagyon megterhelő. Lelkileg meg úgy vagyunk, ahogy lehet egy csapat, amelynek tagjai úgy gondolték, hogy nyerni tudnak Szolnokon és aztán öt góllal kikapnak - az milyen állapotot jelenthet...?

SZIVÓS MÁRTON (ZF-Eger) a vlv-nek:

- A legerősebb horvát csapathoz megyünk, amely a csoportunk egyik legjobbja, ha nem a legjobbja. Rijekában nagyon nagy fegyvertény lenne a pontszerzés. Azt gondolom, akkor viszünk csak el pontot vagy pontokat a Kantrida uszodából, hogyha az a fegyelmezettség, ami a Szolnok elleni meccsen az elején jellemzett minket védekezésben, most végig meglesz.

- Milyen állapotban vagytok? Nagyon elfáradtatok a Szolnok-meccsen?

- Szombat-szerda távlatban ez nem jöhet szóba, szerintem nem leszünk fáradtak.

- Egy ponttal elégedett lennél?

- Nem. Mindig a győzelemmel lennék elégedett, de tedd fel ezt a kérdést meccs után is, ha döntetlent játszottunk...


NÉMET TONI: RÉSZLEGES ROTÁTORKÖPENY-SÉRÜLÉS

Német Toni, az OSC (Kayes távollétében) egyetlen centere múlt csütörtökön sérült meg. Vállfájása nem tette lehetővé, hogy vízbe szálljon a Fradi elleni hétvégi bajnokin.

A játékos vállát hétfőn és kedden többször is részletesen megvizsgálták. A diagnózis szerint az úgynevezett rotátorköpenye sérült meg, részlegesen. Ez kellemetlen, de nem súlyos sérülés, vélhetően nem fogja hosszabb időtávra pihenésre kényszeríteni a centert. Ezen a héten azonban csak olyan edzésmunkát végezhet, amely közben nem terheli a vállát.

Vincze Balázs vezetőedző a vlv-nek úgy reagált a hírre, hogy legalább annak lehet örülni: végre kiderült a vállfájás oka. Szerinte a jövőben e sérülési kockázat tudatában speciális gyakorlatokat kell majd végeznie Német Toninak, hogy elkerülje az ilyen jellegű probléma bekövetkeztét, mert arra nem lehet számítani, hogy centerként megkímélik majd őt az ellenfelek a birkózástól...

B csoport

19.15 Pro Recco-Partizan Belgrád

20.00 Galatasaray-Jug Dubrovnik

17.30 Szolnok-OSC
- Sport1 TV, vlv (szöveges élő)

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Ismert a problémánk, hogy az egyetlen klasszikus centerünk múlt hét csütörtökön, egy edzésen megsérült, úgyhogy számunkra ez a mérkőzés is a center nélküli játékról fog szólni, próbálunk olyan dolgokat csinálni, amikkel meglephetjük a Szolnokot. Friss fejleményről van szó, a Fradi-meccsre nem így készültünk, aztán e szerint kellett játszanunk, azóta egy pihenőnapunk volt, nyilván próbálunk gyakorolgatni.

Mindenhova azzal a szándékkal megyünk, hogy jó eredményt érjünk el. Az Eger komplett csapattal szerepelhetett Szolnokon és látható volt, hogy az ember abban az uszodában sok jóra nem számíthat, ennek ellenére nem a tisztes helytállás a célunk.

Olyan játékot kell produkálnunk ebben a helyzetünkben is, hogy ne szoruljunk "kegyelemre", mert arra egyébként sem számíthatunk. A nehézségeinktől függetlenül arra törekszünk, hogy a Dubrovnik ellen hazai pályán elvesztett pontok közül legalább egyet vissza tudjuk szerezni.

- A "fennmaradó" játékosaid milyen állapotban vannak?

- Jó állapotban vannak. Harcos, küzdelmes mérkőzést játszottunk a Fradival és most már nem az első eset, hogy ilyen szoros meccsen a végén valahogy sikerül a három pontot megszerezni. Az ilyen győzelmek tavaly elég komoly stabilitást adtak a csapatnak, sajnos most két olyan meccsünk is volt, amelynél ez a "kicsikart győzelem" nem sikerült, holott a Debrecen ellen és a Dubrovnik-meccsen is voltak olyan időszakok, amikor nagyobb koncentrációval meg lehetett volna szerezni a három pontot. Meglátjuk, szerdán este Szolnokon mire jutunk.

GÓR-NAGY MIKLÓS (A-Híd OSC Újbuda):

- Kétségtelen hogy nem vagyunk könnyű helyzetben, a Szolnok úgy is nehéz ellenfél lenne, ha két centerrel játszhatnánk, hát még így... Biztos, hogy nem nekünk áll a zászló, de ettől függetlenül koncentrálunk a saját feladatainkra, a részcéljainkra, ezek pedig részben függetlenek attól, hogy van-e klasszikus centerünk vagy nincs - aztán majd meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. Felszabadultan játszhatunk, nekünk semmilyen veszíteni valónk nincs ezen a mérkőzésen.

- Hány gólos győzelemnél jönnél ki jó szájízzel a medencéből?

- Háromgólossal sikerrel már elégedett lennék...


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Amikor aról beszéltem, hogy a Szolnok és az Eger a két legjobb csapat Magyarországon, ez annak szólt, hogy ezt a két csapatot tartom a legkomplettebbnek. Egyúttal elárulom: éppen ezért nagyon tisztelem az OSC-t, hiszen mégiscsak velük játszottuk tavaly a bajnoki döntőt. Egyébként az is ennek volt köszönhető, hogy tavaly mindkét meccsünket meg tudtuk nyerni az OSC ellen: a játékosok nagyon tisztelték azt a munkát, amit az OSC végez, azt, hogy ennek hatására milyen erősek tudnak lenni, velük minden egyes találkozónkra úgy készültünk fel, hogy az a legfontosabb meccsünk. Nyilván ez egy nagy kérdés a szerdai meccsel kapcsolatban, mármint hogy sikerül-e ismét.

- Az OSC center nélkülisége mennyire befolyásolhatja a meccset?

- Az ellenfelünknél azért több olyan játékos is van, aki közel azonos szinten tud centerezni, például Decker Ádám vagy Kovács Gábor. Természetesen azért ez nem teljesen ugyanaz. Én arra számítok, hogy az OSC egy furcsa játékstílussal áll elő szerdán, s nem vagyok biztos abban, hogy ez csak a "centerkérdést" érinti, lehet, hogy ki fog hatni védekezésre, emberhátrányra, más játékelemekre is. Néha az ilyesmit nehezebb is lereagálni, mint amikor pontosan tudjuk, hogy mit akar az ellenfél játszani. Ugyanakkor abban is bízom, hogy sikerül minden lehetséges variációra felkészülni és ha az, amit bevetnek, néhány percig esetleg sikeres is, azt gondolom, hogy ha nagyon koncentráltak vagyunk, azért négy negyeden keresztül nem lehet csinálni, nem is lehet bírni ellenünk.

- És ti hogy vagytok? Nálatok mindenki rendben van? Kit sújt holnap a rotáció?

- Mindenki rendben van, egészséges, jelen állás szerint Fülöp Bence nem lesz beírva.

VARGA DÁNIEL (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Mivel a csoportgyőzelmet tűztük ki célul, ez a hazai mérkőzés is a kötelező győzelmek közé tartozik. Azt gondolom, hogy jó formában vagyunk, magabiztosan készülünk és nagyon komolyan vesszük az OSC-t.

- Az ellenfeleteknél nyilvánvalóan meglévő "szerkezeti probléma", a centerek hiánya bármilyen módon befolyásol-e titeket, tehát építetek-e erre taktikát vagy harcolnotok kell-e az ellen, hogy emiatt lezserek legyetek?

- Nekem az a véleményem, hogy sokkal jobb, ha "megvan" az ellenfélnél a center, akkor ugyanis tudjuk, hogy ki megy be, így az OSC játéka kiszámíthatatlanabbá válik, igaz, hogy sokkal fárasztóbb is lesz nekik. Egyébként is azt gondolom, hogy az egyik döntő tényező az lehet, hogy fel tudjuk-e őrölni őket, így pedig még inkább előtérbe kerül, hogy a lehető legjobban kifárasszuk az OSC játékosait. Ennyiben építhetünk talán erre a helyzetre taktikát.

A FŐTÁBLA TELJES IDŐRENDJE