FACEBOOK

Szentes-Kaposvár 8:7

Szentes-Kaposvár 8:7
hozzászólás, 2015.11.09.

Az élmezőny alatt is kemény, izgalmas meccsek láthatók. A Szentes legyőzte a Kaposvárt. Szécsi Zoltán nem nyilatkozta azt, hogy Németh játékvezető elcsalta a mérkőzést.

A 7. forduló utolsó mérkőzésén:

Szentes-Kaposvár 8:7 (4:2, 1:2, 1:2, 2:1)

G.: Weszelovszky 2, Hegedűs, Nagy M., Somogyi, Vörös, Lukács D.A., Latinovics, ill. Vindisch, Berta 2-2, Dobos, Kovács O., Nikolov

VLV-VIDEÓK (M4):

1:0 - Weszelovszky első gólja, ötméteres

1:1 - Vindisch első gólja

2:1 - Somogyi gólja

3:1 - Hegedűs gólja

4:1 - Lukács Dénes Dorián gólja

4:2 - Nikolov gólja

Szécsi ötméterest véd

4:3 - Berta első gólja

5:3 - Latinovics ejtésgólja

5:4 - Kovács Olivér gólja

6:4 - Vörös Viktor gólja

6:5 - Dobos Dávid gólja

6:6 - Vindisch második gólja

7:6 - Weszelovszky második gólja, ötmétres

8:6 - Nagy Márton gólja

8:7 - Berta második gólja, ötméteres



Lukács Dénes az M4-nek


- Egyetlen egy gól döntött itt a végén, eszméletlen szoros volt végig ez a mérkőzés. Nem tudom, hogy meg tudod-e fogalmazni, hogy mi volt az, ami most mégis a szentesiek felé billentette a mérleg nyelvét?

- Először is azt mondanám, hogy erre számítottunk, tehát két nagyjából azonos szintű csapat játszott. Én azt gondolom, helyre tettük a Magyar Kupa-fiaskót, az döntött a javunkra, hogy jobb volt a védekezésünk talán egy picivel, tehát tényleg nüanszokkal, valamint, hogy az első negyedben mögé tudtunk kerülni a Kaposvár zónájának.

- Ugye van egy nagyon fontos kettős emberelőny, amit belőtt a Szentes és azután húzott el két góllal, amit már nem tudott megfordítani a Kaposvár, de így is láttam, hogy néha remegtek a kezek, főleg emberelőnyben és pontatlan volt elöl a játék. Volt egy kis idegesség is?

- Hát..., először is: két kulcsjátékosunkat, két lövőnket vesztettük el nagyon korán, az egyiket nem értem, hogy miért, mert a játékostársával beszélt, de ez van. Aztán elvesztettük a Somogyi Balázst, úgyhogy a fiatal játékosokat egyre többet kellett játszatnom, valamint tehát a fáradtság kijön, tehát mi  nem vagyunk olyan "hosszú csapat" a padon. Most ettől függetlenül azt gondolom, hogy mindenki játszott, hogy mindenki hozzátett, de vélhetően a fáradtság és a sérülések volt ennek az oka.

- Azért jár majd a gratuláció a srácoknak az öltözőben?

- Nagyon boldogok vagyunk ezzel a győzelemmel, mert volt a bajnokságban egy célunk, elsődlegesen tudtuk, hogy kik lesznek az ellenfeleink, ezekkel a csapatokkal szeretnénk jó mérkőzéseket játszani, tudtuk, hogy nincs nagy különbség, hoztuk a győzelmet, én azt hiszem, hogy minden a helyén van.

- Gratulálok  ehhez a győzelemhez. Köszönöm szépen az értékelést.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Szécsi Zoltán az M4-nek


- Szécsi Zoltánt várjuk ide, a kaposváriak játékosedzőjét. Nem tudom, hogy belülről milyen, legalább te mindig meg tudod mondani edzőként is, hogy belülről milyen egy ilyen mérkőzés, ahol azt lehetett tudni, hogy két hasonló képességű csapat mérkőzik meg, de hát aztán végül alulmaradt a Kaposvár. Elfogyott talán a támadójáték, itt a második felére a meccsnek?

- Nem, én gratulálok a csapatomnak, fantasztikusan játszott az elejétől a végiéig. Mivel nem nyilatkozhatom azt, hogy Németh András elcsalta ezt a mérkőzést, és azt se nyilatkozhatom, hogy már a Tatabánya-mérkőzésünket is megpróbálta elcsalni, ezért nem szeretnék ezzel a meccsel többet foglalkozni.

- De azért az emberelőnyöket nézzük, 8/2-es kihasználása volt az emberelőnyöknek, ezt csak azért kérdezem, mert neked onnan hátulról kell nagyon irányítanod. Ez nem nehézség pont az emberelőnyöknél? Mintha egy kis biztatásra lett volna szüksége a srácoknak, elöl.

- Én úgy gondolom, hogy az ellenfél is jól játszott, sokkal jobban játszott, mint vasárnap. Mi is jól játszottunk, nagyon feljavult a kapusteljesítmény, szerintem viszonylag jó helyzetek voltak. Volt elöl egy-egy butaság, de mindent összevéve úgy gondolom, hogy nagyon jók voltunk.

- Akkor ez után is jár a gratuláció akár egy ilyen verség után is a csapatodnak, és saját magadnak is?

- A csapatomnak tőlem biztos. Magamat nem szoktam annyira dicsérgetni.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok továbbra is Szécsi Zoltánnak és a kaposváriaknak.

(Lejegyezte: Kerbi)



Weszelovszky László az M4-nek


- Weszelovszky László, a győztes csapat kapitánya áll itt mellettem. Egy nagyon-nagyon szoros mérkőzésen nagyjából olyasmire számítottatok, ami lett is belőle, hogy nüanszok döntöttek? És mi volt az a nüansz?

- Jó estét! Igen, erre számítottunk, erre készültünk, hogy itt egygólos mérkőzés lehet. Úgy gondolom, hogy a támadójátékunk hagyott némi kívánni valót maga után, de mivel egy góllal kevesebbet kaptunk, ezért a védekezésünk jó volt.

- Ilyen egyszerű?

- Nem egészen ilyen egyszerű, csak sokáig állnánk itt, ha elemeznénk ezt.

- Azért lehet elemezni: talán néha az emberelőnyben lehetett látni a legnagyobb bizonytalanságot.

- Igen-igen, azt jól láttad. Hamar kipontozódott a balkezesünk, aki elég meghatározó – már nem emlékszem, hogy miért állították ki. De akkor ugye oda jobbkezes játékost kell állítani, és akkor már teljesen máshogy védekezik az ellenfél is.

- Elég fiatal csapatban vagy te az egyik rutinos játékos. Neked mennyire kell ilyenkor, egy ilyen nagyon fontos mérkőzésen belül a vízben egy picit a srácokat tüzelni?

- Kellene, csak ennek az uszodának van egy olyan sajátossága, hogy nem nagyon halljuk egymást – az edzőt se nagyon, de gyakorlatilag egymást sem a vízben. A hét arra van, hogy felkészüljünk, aztán annyit próbálok segíteni, amennyit tudok.

- Mi van még, szerinted, ebben a Szentesben erre a szezonra?

- Megpróbálunk a 8 közé bejutni, de nagyon nehéz lesz. Meglátjuk!

- Ehhez kívánok jó munkát nektek és gratulálok a győzelemhez!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vindisch Ferenc az M4-nek


- Érkezik ide a Kaposvár csapatkapitánya, Vindisch Ferenc, aki hozzátette, amit ő tudott. Nagyon picin múlt a mérkőzés, de ez az összecsapás most a Szentes javára billent. Mintha a támadásban a végére elfáradtatok volna. Vagy mi volt az, ami benne maradt a Kaposvárban?

- Azt meg kell néznünk majd a videón, hogy szakmailag mit lehetett volna jobban csinálni. Amit talán első reakcióként el lehet mondani, azt szerintem előttem már elmondta a főnök.

- Ez ennyire rányomta a bélyegét a játékotokra, azt gondolod? A túloldalon is volt egy végleg cserés kiállítás, ráadásul a balkezes.

- Erről nem is szeretnék többet mondani, úgy gondolom, hogy ha csak én pár dolgot ügyesebben csinálok, akkor lehet, hogy nem ez az eredmény. Én inkább először ezzel foglalkoznék. Azt semmiképpen sem mondanám, hogy fáradtságon múlt, a végén is megtettünk mindent.

Talán azzal kellett volna kezdenem, hogy gratulálok a Szentesnek, mert ők is megtettek mindent, és az ő érdemükből a körülmények egy cseppet sem vesznek el. Azt tudnám mondani, hogy csinálhattuk volna még jobban. A jövőben valószínűleg még jobbaknak kell lennünk ahhoz, hogy határozottan meg tudjunk verni egy csapatot még nehéz körülmények között is.

- Benne volt az, hogy a kupameccset annyira simán nyertétek, és ezután úgy álltatok ehhez a meccshez?

- Lehetne ennek fürkészni a pszichés hátterét. Mi úgy jöttünk ide, hogy nagyon komolyan vesszük, tudtuk, hogy az az eredmény nem teljesen reális, úgy éreztük, hogy jobbak vagyunk, nyerni tudunk – persze semmiképpen sem annyival, mint a kupameccsen. Viszont abban is biztos vagyok ezután a meccs után, hogy ez az eredmény sem reális, tehát én ma is úgy gondolom, hogy jobbak vagyunk pár góllal, még ha nem is tudtuk megmutatni.

- Akkor további jó munkát kívánok ahhoz, hogy ez egyszer kijöjjön! Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


A FORDULÓ TOVÁBBI TÖRTÉNÉSEI