FACEBOOK

Gyurika a stúdióban

Gyurika a stúdióban
hozzászólás, 2015.11.09.

Két fiatal, junior korú kapussal kezdte meg a Honvéd ezt a bajnoki évet. Egyikük, a csapatban mostanában hétről hétre kiválóan teljesítő György Dávid volt a Reggeli Start hétfői vendége.

- Szerkezetileg ez az elmúlt három év legjobb Honvédja, minden poszton vannak jó játékosaink, a cserepad is "meghosszabbodott" a tavalyihoz képest, úgy érzem, az a Honvéd nagyon ütős lehet - mondta a fiatal kapus.

Újdonság, hogy hosszú idő óta először van igazi, klasszikus értelemben vett centerük Fejős Róbert személyében, tudnak cserélni is, nem 7-8 embernek kell végigjátszania a meccsnek, hanem akár 14-nek.

A vízben a vezér továbbra is Kiss Gergely és Steinmetz Barnabás, de a legnagyobb erejük a csapategység. A bajnokságban eddig egy nagy skalpjuk volt, a Fradi legyőzése, de számukra minden meccs fontos. Ha az alapszakasz második részét is úgy teljesítik, mint a elsőt, akkor György Dávid szerint reális cél lehet a 4-6. helyek valamelyikének megszerzése a végén.

A kapus személyes teljesítményének jellemzéseként a műsorvezető elmondta, hogy György Dávid 80 lövésből 51-et fogott meg eddig ebben a szezonban.

A "főhős" szerint jó teljesítményének alapját két dolog adta meg. Egyrészt a nyáron nagyon sok munkát tett bele a felkészülésbe, másrészt pedig  Gergely Pista évek óta vele végzett munkája is kezdi meghozni eredményét.

A kapus bevallotta: nem esett jól neki, hogy mellé igazolták az utánpótlás válogatott hálóőrét, Kardos Gergőt. Ugyanakkor szavaiból kiderült, megbékélt a helyzettel, elfogadta, hogy mivel két húszéves kapusa van most a Honvédnak, s egy ilyen szintű csapatban nagyon fontos a kapusteljesítmény, nehéz egy teljes szezont végig védeni ilyen fiatalon, kellő tapasztalat nélkül.

"Gyurika" a junior válogatott nyári felkészülésében még részt vett, de a vb-re utazó csapatból kimaradt. Akkor klubedzője, Vad Lajos folytatott vele hosszú beszélgetést, meggyőzve őt arról, hogy zárja le ezt a korszakot, s induljon neki az új, nagy feladatoknak.

A teljes beszélgetés: