FACEBOOK

OSC-FTC 8:7

OSC-FTC 8:7
hozzászólás, 2015.11.08.

Az OSC rangadóhoz méltó meccsen legyőzte az FTC-t a Kondosorin, vasárnap este. Nyilatkozatok, gólok.

OSC-FTC 8:7 (2:3, 4:1, 1:2, 1:1)
G.: Bátori 3, Decker Á., Hegedüs, Juhász, Nagy Á., Gór-Nagy, ill. Nyéki, Roach 2-2, Kolozsi, Katonás, Marko Csuk

A végig szoros találkozón a Fradi kezdett jobban, de az OSC fordított és a zöld-fehérek ezt követően végig futottak az eredmény után.

Meccs közben derült ki, hogy a találkozóra nevezett Német Toni vállsérülése miatt nem játszik, így a hazaiak center nélkül, végig "pótmegoldásokat" alkalmazva szerepeltek.

A meccs utolsó szakaszában Bátori Bence szemsérülést szenvedett. Mint a vlv este megtudta a játékostól, az első ijedtség után kiderült, hogy a sérülés nem súlyos.

VLV-VIDEÓK (M4):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.


Varga Zsolt az M4-nek

- Mellettem pedig Varga Zsolt a vendégek mestere. Egy góllal veszített a csapatod, de azért itt a mérkőzés végén lett volna lehetőség pontot menteni, miért nem sikerült?


- Én úgy éreztem, hogy a végére elfáradtunk és nem volt meg az a plusz, ami egy ilyen mérkőzésnek a megfordításához, illetve a gól hozásához kellett volna.

- Az volt az érdekes, hogy a mérkőzés előtt néhány ferencvárosi játékos azt mondta, úgy érzi, hosszabb a kispad a Fradinál, mint az OSC-nél.

- Ebben nem vagyok teljesen biztos, hogy így van, hiszen nálunk azért sok olyan fiatal játékos van, akit hogyha jól megnézzük ezt a mérkőzést, bizony kaptunk gólokat, voltak olyan hibák a védekezésben, úgyhogy azért ebben nem vagyok teljesen biztos, hogy ez így igaz.

- A fórok kihasználása jól ment a Ferencvárosnak, igazából az akciógólok hiányoztak, ez minek lehet a következménye?

- A meccs elején azt éreztem, hogy nem úgy mentek be a fórjaink, aztán közben változtattunk, így utána a végére kicsit hatékonyabbá vált ez. Tény és való, hogy ki kellett hagynom egy külföldit most a csapatból, Joel Swift-et hagytam ki, aki ugye center, a legerősebb centerünk a csapatban. Azt gondolom, hogy azért ő nagyon hiányzott a támadásban.

- Köszönöm szépen és sok sikert kívánok a folytatásra a Ferencvárosnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Vincze Balázs az M4-nek


- Érkezik Vincze Balázs, az OSC mestere, akinek elsőként gratulálok a győzelemhez! Kemény mérkőzést vártunk, kemény mérkőzés lett, és sikerült egy góllal megnyerni – de azért korábban is eldönthette volna a csapat ezt a találkozót. Ideges volt, kapkodott a végén az OSC. Miért nem sikerült korábban lezárni?

- Azért, mert azokat a lehetőségeinket, amik akár emberelőnyben, akár ziccerhelyzetben adódtak, ezen a napon nem tudtuk igazából kihasználni. Szerencsére a védekezésünk egész jól működött, egy akciógólt lőtt az ellenfél. De azt gondolom, hogy nem kéne az OSC-t úgy beállítani, mintha egy sintértelep lenne, hogy akik idejönnek, azoknak szétverjük a fejét. Próbálunk játszani. Azokat a szerkezeti problémáinkat, amik vannak, azokat most még megfejeltük azzal, hogy gyakorlatilag nulla, vagy nulla kimondottan centerrel játszottunk. Ez nyilván még nagyobb terheket ró olyan játékosokra, akik életidegen, vagy posztidegen környezetben töltenek el perceket, negyedeket a vízben. És amikor aztán oda kerülnek, ahol ők normál esetben teljesíteni szoktak, akkor nem biztos, hogy olyan teljesítményt tudnak nyújtani támadásban, védekezésben, ami eredményes is. Különösen, hogy ez a mai mérkőzés egy kicsit más volt ahhoz képest a játékvezetői felfogáshoz képest, amit az előző időszakban tapasztaltunk. Már az első negyedben 10-11 kiállítás volt a két csapat részéről, holott a korábbi meccseken általában az egész meccs alatt volt ennyi. Megpróbáltunk ehhez alkalmazkodni, és ha csak egy góllal nyerve, de hoztuk azt a meccset, amit ebben a mostani helyzetben, amiben vagyunk – amit nyilván nem köt az ember mindenkinek az orrára –, hozni tudtunk. Van, amikor minden rendben van, van, amikor nincs minden rendben, de ez pont senkit nem érdekel, az eredményt ugyanúgy meg kell próbálni hozni. És ezen a mai meccsen a legfontosabb az volt, hogy győzelemmel tudjunk zárni – ez megtörtént. Nagy küzdelem volt, mind a két csapat beletett mindent.

- Még csak egy mondat: azt el lehet árulni, hogy Német Toni mikor épülhet fel? Azt említetted, hogy a vállával van probléma.

- Ugyanaz a probléma adódott a csütörtök esti mérkőzésen, ami miatt a nyári, olaszországi válogatott felkészülési tornáról hazautazott. Hétfőn lesz egy MR vizsgálata, amiből bízom benne, hogy ugyanazt az eredményt látjuk majd, mint amit nyáron, hogy nincsen semmi baja – maximum egy hétig pihentetni kell. Ezt a meccset ugye letudtuk már, de az biztos, hogy ebben a szerkezetben a Szolnok ellen képtelenség jó eredményt elérni.

- Én azért sok sikert kívánok a Szolnok elleni BL-mérkőzéshez Vincze Balázsnak!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Gárdonyi András az M4-nek


- Érkezik Gárdonyi András, a Ferencváros kapusa, akinek a teljesítményéhez tudok gratulálni – ha már a győzelem, a pontszerzés nem sikerült. Mennyire volt ez bosszantó? A végén tényleg nagy ziccereket fogtál, mégis veszített a csapat.

- Köszönöm szépen, üdvözlöm a kedves nézőket! Igen, egy teljesítményhez a csapat is kell. Nagyon jól védekeztek előttem a fiúk, ennek is köszönhető ez a jó védekezés. Csalódottak vagyunk, megmondom őszintén, egy pontot azért szívesen elvittünk volna innen. Sajnos nem jött össze így a végére, de ez van, megyünk tovább.

- De, ha azt nézzük, hogy legutóbb a bajnokságban, és most is sikerült itt, ebben az uszodában megszorítani az OSC-t, akkor azért azt mondhatjuk, hogy fejlődik a csapat? Hogy érzed?

- Persze, így érzem, folyamatosan fejlődik a csapat. Örülök, hogy Katonás Gergő visszatért, ismét a sorainkban tudhatjuk – nagyon jól játszott. Egyre jobban össze fogunk állni, most már szerencsére a többi játékos is kiheverte a sérüléseket. Egyre jobbak leszünk, így érzem.

- Köszönöm, további jó munkát és sok sikert kívánok a Ferencvárosnak!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Bisztritsányi Dávid az M4-nek


- Bisztritsányi Dávid érkezik, az OSC kapusa, aki remekül védett a mérkőzésen és gratulálok a győzelemhez is. Egyetlen akciógólt tudott szerezni a Ferencváros ellenetek, mi volt a titok?

- Az, hogy jól megszerveztük a védekezésünket. Illetve ezt nem mondanám, mert nagyon sok hátrányt kaptunk, de az, hogy hat a hat ellen nem találtak be, az nyilván pozitívum. Viszont az negatívum, hogy nagyon sok emberhátrányt kaptunk. Nyilván ez a mi hibánk, illetve a Ferencváros jól játszott, és kihasználta az, hogy vannak olyan posztok, ahol most lyukasabbak voltunk.

- Vincze Balázs már utalt rá, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés jön a Bajnokok Ligájában a Szolnok ellen, beszéltünk Német Toni sérüléséről is, most hogy látod az esélyeket?

- Nyilvánvalóan azt mindenki tudja, hogy a Szolnok egy jó csapat, mi is tudjuk, jó játékosok vannak benne, de nem verhetetlenek, és úgy megyünk le, hogy győzni szeretnénk, győzni akarunk, úgy fogunk beugrani a vízbe, hogy mindent megteszünk azért, hogy győztesen hagyjuk el a medencét. Nyilván föl kell rá készülni taktikálisan, fizikálisan, mást nem tudunk tenni.

- Köszönöm szépen és jó felkészülést kívánok arra a mérkőzésre is.

(Lejegyezte: Kerbi)

A FORDULÓ TOVÁBBI TÖRTÉNÉSEI