FACEBOOK

Három főtáblás csapat lenne a magyar igazság

Három főtáblás csapat lenne a magyar igazság
hozzászólás, 2015.10.16.

Az Eger, ugye már ott van, szombaton csatlakozhat a főtábla mezőnyéhez a Szolnok és az OSC. Egész konkrétan: nagy csalódás lenne, ha ez nem sikerülne, nem is gondolunk ilyen verzióra. Előzetesünkben Cseh Sándor, Vámos Márton, Vincze Balázs és Decker Ádám nyilatkozata a vlv-nek:

Selejtező visszavágók a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülésért.

Hannover-Primorje Rijeka (a Rijeka az első meccsen, otthon 19:6-ra nyert)

Brescia-Jadran Herceg Novi (a Jadran Herceg Novi az első fordulóban, otthon 14:6-os előnyt szerzett)

18.00 Szolnok-Marseille (a szolnokiak Marseille-ben 7:6-ra nyertek) - Sport2, vlv (szöveges élő)

19.00 OSC-Nagyvárad (az OSC Nagyváradon 9:7-re győzött) - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

A vesztesek az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatják a nemzetközi szereplést.

A BL FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Fel lehetne sorolni, hogy a Marseille milyen eredményeket ért el az elmúlt hetekben a Volgográd vagy az OSC ellen és ellenünk is, mert bár nincs jelentősége annak, hogy milyen eredmények születtek a közelmúltban, azért az egyértelmű, hogy a Marseille egy jó csapat. Keményen dolgoznak és az elmúlt években nagyon sokat fejlődtek. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a Szolnok jobb csapat. Klassziscsapat és mindenképpen meg kell nyernie ezt a találkozót. Nem egy góllal vagyunk jobbak a franciáknál, de ezt holnap be is kell bizonyítani.

Számomra igazából két kérdést vet fel ez a szombati találkozó. Az egyik az, hogy vajon a Szolnok oldalán lévő erőfölény meghatározza-e a mérkőzést vagyis magabiztos győzelmet tudunk-e aratni. A másik: ha ez a találkozó bármilyen okból kifolyólag szorosan alakul, ha lesznek olyan fázisai a meccsnek, amikor nekünk nem megy a játék, a Marseille dolgai pedig jól sikerülnek, akkor semmiképpen nem lehet sem pánik, de még zavar sem a szolnoki csapatban. Egy olyan kapu előtt állunk, amelyen be kell lépnünk és teljesen mindegy, hogy ezt hogyan teszük meg. Még azt is hozzáteszem: "nem le kell tudni" ezt a feladatot, hanem át kell élni, meg kell élni, mint egy olyan, sikeresen teljesítendő feladatot, amely minden csapat előtt jelentkezik időről időre, ahogy halad előre.

- Milyenek ehhez a "fizikai adottságok"? Mindenki rendben van?

- Igen. Az utolsó "főpróbák" jól sikerültek, a BVSC, s még inkább a Szeged elleni meccs azt mutatta, hogy jó formában vagyunk. A védekezésünk kemény volt, a támadásunk gyors, de mindez csak legfeljebb kedvező előjel, a lényeg az, hogy a szombat esti mérkőzés a mi javunkra dőljön el.

VÁMOS MÁRTON (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Sokat készültünk, természetesen győzelmet várok, s ha nem lesz magabiztos ez a siker, akkor legyen csak egy "sima" győzelem, azzal is elégedett leszek. A lényeg az, hogy továbbjussunk, ebből a szempontól ez a mérkőzés az egész évünket meghatározza. Tavaly hasonló helyzetben voltunk, akkor az OSC elleni visszavágón kivívtuk a továbbjutást, remélem, idén is sikerül venni ezt a főtábla előtti utolsó akadályt.

A Marseille jó csapat, láttuk már a videókon is, hogy jó csapatok is alaposan megszenvedtek ellenük. Most, hogy már játszottunk velük egy meccset, szerintem kicsit jobb helyzetben vagyunk, valamennyire testközelből megismertük őket, a saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy a fizikai állapotuk nagyon rendben van, tudjuk, hogy nagyjából mire számíthatunk tőlük, s ez egyben azt is jelenti, hogy egyikünk sem becsüli le a szombati ellenfelet. Egyértelmű, hogy csak teljes erőbedobással tudjuk őket megverni.

Mindenki egészséges, várjuk nagyon a meccset. Tovább kell jutnunk, még akkor is, ha esetleg nem megy a játék. Nincs más lehetőség.


VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Minden rendben van. Igaz, általában ezt érzi egy edző a mérkőzés előtt, de úgy gondolom, tettünk azért, hogy megalapozott legyen ez az érzésem. Felpaprikáztuk saját magunkat a debreceni vereséggel és a héten két erős edzőmeccset játszottunk az Egerrel, illetve a Miskolccal, úgyhogy volt minden a felkészülés során. A sok közhely helyett azt mondanám: itt a lehetőség, be kell ugrani a vízbe és megoldani ezt a helyzetet, hogy a BL-főtáblára kerüljünk.

- Milyen a fiúk lelkiállapota? Gondolom, leginkább ez határozhatja meg a szombati meccs alakulását.

- Erre utaltam, amikor megállapítottam, hogy a debreceni bajnoki meccsünk kellően felpaprikázott mindenkit. Az a csapat, amelyik úgy játszik, mint ahogy a Debrecen elleni, nyilván nem a főtáblára való. Másként kell játszanunk, ahogy egyébként tettük is már sokszor tavaly és idén is. Nem szabad foglalkozni az előnnyel, hiszen, ha vágyaink, álmaink vannak esetleg a főtáblán túlra vonatkozóan is, az a minimum, hogy ebben a hazai medencében nagyjából mindenkivel szemben győztes meccs végén kell kiszállnunk a medencéből.

- Mekkora a várakozás, sok néző lesz?

- Ha abból indulok ki, hogy milyen közönségünk volt az előző szezon hajrájában, akkor úgy gondolom, sok ember lesz kíváncsi arra, hogy képesek leszünk-e kiharcolni a főtáblára jutást, ami ugye azt jelentené, hogy a Kondorosiba tudnánk hozni öt komoly nemzetközi mérkőzést, ami önmagában kiemelkedő jelentőségű lenne.

DECKER ÁDÁM (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- A legfontosabb az, hogy tanultunk a Debrecen elleni fiaskóból. Ez már a hétközi, Eger elleni edzőmeccsen érezhető volt. Szeretnénk kettős győzelemmel továbbjutni, nem gondolunk az előnyünkre, hanem magabiztos, eredményes játékkal akarunk bizonyítani hazai közönség előtt.

- Hogy vagytok egészségileg?

- Hege, Toni (Hegedüs Gábor és Német Toni - a szerk.) meggyógyult, Draskó (Drasko Brguljan - a szerk.) izomhúzódása is rendbe jött, így mindenki egészségesen várja a mérkőzést!

-
Mennyire dob fel titeket, hogy jelen pillanatban az OSC-ben játszik a "fél válogatott"?

-
Érezhető egyfajta plusz lelkesedés, ez természetes, de tisztában vagyunk azzal, hogy a klubban nyújtott folyamatos jó teljesítmény válthatja át a meghívót "tagságivá". :-)