FACEBOOK

Eurokupa - nehéz helyzetben a Fradi

Eurokupa - nehéz helyzetben a Fradi
hozzászólás, 2015.10.15.

Péntektől vasárnapig Nápolyban és Splitben próbálja megszerezni a csoportselejtező első két helyének valamelyikét, vagyis a negyeddöntőbe jutást két Eurokupa-csapatunk, az FTC és a Szeged.

Eurokupa-selejtezők, 2. forduló, október 16-17-18. (Az időzóna mindkét városban azonos a miénkkel, így a meccsek kezdési időpontját nem kellett "átszámolni".) Az első két hely ér továbbjutást.

Nápoly (Olaszország), Scandone uszoda

FTC-PQS Waterpolo
Sintez Kazany (orosz)
Kirishi (orosz)
Acquachiara (olasz)

Október 16., péntek

18.30 Sintez Kazany-FTC
20.15 Acquachiara-Kirishi

Október 17., szombat

18.30 Kirishi-Sintez Kazany
20.15 FTC-Acquachiara

Október 18., vasárnap

09.30 FTC-Kirishi
11.15 Acquachiara-Sintez Kazany

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Az elvárásom az, hogy túljussunk ezen a csoporton, bár a feladat most egy kicsit nehezebbé vált azáltal, hogy Katonás és Swift el sem utazott velünk Nápolyba, Pohl Zoli fog tudni játszani, bár még mindig fáj a bokája, Marnitz Gergőnek pedig maszkban kell vízbe szállnia, neki az orrcsontja tört el még a Honvéd elleni bajnoki meccsen. Nagyon bízom abban, hogy így is sikerül a továbbjutás, de nehezebb lesz, mint azt a csoportbeosztás megismerésekor gondoltuk, hiszen két stabil, állandó játékosunk hiányozni fog, kettőnél pedig sérülés nehezíti a megfelelő teljesítmény

- Az ellenfelekből tudtatok készülni?

- Igen, kaptunk róluk videót és ezek alapján megállapíthatjunk, hogy ezek jó csapatok. Az Acquachiarát ismertük, velük játszottunk is, most meg tudtuk nézni a két orosz csapatot, a Kazanyt és a Kirishit is - jó csapatokat ismertem meg bennük.

- A második hellyel elégedett lennél?

- Igen, a továbbjutással mindenféleképpen elégedett lennék. Ez a cél.


Split (Horvátország)

Mornar Split (horvát)
Tiszavirág Szeged Diapolo
Canottieri Napoli (olasz)
Jadran Split (horvát)

Október 16., péntek

19.00 Mornar-Szeged
20.30 Jadran Split-Canottieri Napoli

Október 17., szombat

19.00 Mornar-Canottieri Napoli
20.30 Jadran Split-Szeged

Október 18., vasárnap

10.30 Szeged-Canottieri Napoli
12.00 Mornar-Jadran Split

VARGA PÉTER (Tiszavirág Szeged Diapolo) a vlv-nek:

- Szerdán megérkeztünk Splitbe, 12 órás buszút után. Az időjárás nem kegyes hozzánk, borongós az idő és esik az eső. Ettől függetlenül a fiúk már szétnéztek kicsit a városban, este nyolckor lesz egy edzésünk, pénteken délelőtt egy átmozgató jellegű, este pedig a Mornarral kezdjük a tornát.

Szerencsére van videónk a Mornarról, köszönet érte Dabrowski Norbinak, ők játszottak velük egy felkészülési tornán. Úgy gondolom, hogy éppen ez a Mornar a legnehezebb ellenfél ebben a csoportban, nem is baj, hogy velük kezdünk. Péntek este nagyon kemény mérkőzésre számítok, de bízom magunkban, szerintem, meg tudjuk nyerni ezt a meccset.  Az eddigi eredmények alapján ez a találkozó a csoportelsőséget is eldöntheti, erre persze nincs semmilyen garancia, de azért erősen bízom abban, hogy továbbjutunk ebből a négyesből.

- Hogy álltok egészségileg?

- Mindenki jól van, a legjobb erőkkel és várhatóan a legjobb formában szállunk holnap vízbe. Ahogy a Népligetben, itt is alkalmazkodni fogunk a bíráskodás támasztotta "aktuális elvárásokhoz", miként ahhoz is, hogy a helyi közönség milyen hangulatot teremt az uszodában, sőt, ez utóbbi "külső körülményt" igyekszünk majd a magunk javára fordítani.


Az Eurokupa további időrendje:

Negyeddöntők: november 11. és december 16.

Elődöntők: 2016. február 3. és február 10.

Döntő: április 16. és április 30.