FACEBOOK

Eurokupa, Népliget, 4. nap

Eurokupa, Népliget, 4. nap
hozzászólás, 2015.10.03.

A Fradi szoros, erősen döntetlenszagú meccsen 4 másodperccel a vége előtt lőtt Marko Csuk-góllal legyőzte a Szegedet és ezzel megnyerte a budapesti Eurokupa-selejtezőtornát.

AZ ELSŐ NAP TÖRTÉNÉSEI, EREDMÉNYEK, NYILATKOZATOK, FOTÓK, GÓLOK

A MÁSODIK NAP TÖRTÉNÉSEI, EREDMÉNYEK, NYILATKOZATOK, FOTÓK, GÓLOK

A HARMADIK NAP TÖRTÉNÉSEI, EREDMÉNYEK, NYILATKOZATOK, FOTÓK, GÓLOK

Eurokupa-selejtező, A csoport, 4. nap


Jadran Split-Acquachiara 5:11 (2:2, 1:2, 1:2, 1:5)
G.: Milardovics 3, Vranjes, Divkovics, ill. M. Luongo, Ferrone, Valentino 2-2, Milos Korolija, Marziali, Lanzoli, Gitto, Perez

FTC-Esslingen 22:10 (5:3, 3:3, 7:4, 7:0)
G.: Marko Csuk 5, Marnitz G., Nyéki 4-4, Tóth M. 3, Swift 2, Avramovics, Pohl, Roach, Vogel Simon, ill. Van der Bosch 3, Glaser 2, Hechler, Finkes, Michalko, Nossek, Syka


Varga Zsolt a DigiSportnak

- A Ferencvárosi együttes tehát végül gólarányt javított ezen a mérkőzésen, de ott az első, illetve második negyed után úgy láttam, hogy elég bosszús volt a ferencvárosi kispad vezetősége.


- Igen. Mindjárt erre is rátérek. De elüször szeretném megköszönni a klubvezetésének, illetve a kis csapatomnak ezt a munkát, hiszen azt gondolom, hogy végig nagyon profi körülmények között tudtunk játszani és ez mindenféleképpen segítette a felkészülésünket, illetve a játékunkat. A mérkőzés az első két negyedében, igen, szerintem a reggeli időpont miatt nem úgy alakult. Igaz, az ötödik mérkőzést játsszuk sorozatban, azt is láttam rajtuk és szerintem inkább az volt bennük, hogy nem tudták elhinni, hogy ezzel az Esslingennel mi küzdhetünk komolyabban.

- Komolyan vette a német csapat a meccset, ameddig erővel bírta.

- Igen, ez jellemző általánosabban is a németere, emlékszem hogy rengeteg ilyen nagyon kemény mérkőzést játszottam velük én is, amikor még játszottam, délelőttönként, mert délelőttönként valahogy ők jobban tudnak koncentrálni, jobban pörögnek, talán azért, mert sokat dolgoznak délelőtt. Nem tudom. De tényleg jobban ott vannak fejben.

- Nektek most jön a pihenő és a hangolódás a Szeged elleni csoportdöntőre, csoportrangadóra.

- Igen, közös ebéd, összetartunk egy kicsit, utána mindenki megy haza pihenni és délután meg készülünk ugye arra a rangadóra, ami nekünk nagyon fontos, hiszen mi már veszítettünk pontot, tehát nekünk ugye múlhat rajta a harmadik illetve az első-második hely.

- Gratulálok a győzelemhez és természetesen kíváncsian várjuk mi is a rangadót.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Szeged-Primorac Kotor 14:3 (4:0, 4:2, 1:0, 5:1)

G.: Seman 4, Manhercz Á. 3, Varga II. Zs., Kunac, Manhercz K. 2-2, Sedlmayer, ill. Krijestorac, Matkovics, Szavelics


Varga Péter a DigiSportnak

- Gratulálok a győzelemhez. Elég nyugodtan nézhetted, azt hiszem, a tegnapi meccshez hasonlóan ezt a mostani találkozót is.


- Igen, köszönjük szépen. Gondolom, hogy ez a fiatal kotori csapat is hasonló játékerőt képviselt, mint a németek. Talán még annyival voltak gyengébbek, hogy fizikálisan, ugye a korukból adódóan, nem voltak "nagy darabok". Azt kértem a fiúktól, hogy vegyük komolyan ezt a mérkőzést, és azt gondolom, hogy a kapott három gól mutatja, hogy mennyire komolyan vették a srácok. Nyilván elöl voltak pontatlanságok, de ez egy ilyen mérkőzés volt, én elégedett vagyok.

- Azon gondolkoztunk, hogy van-e olyan üzemmód a vízilabdában, hogy "energiatakarékos"?

- Megmondom őszintén, hogy nincs. A szárazföldi sportokkal ellentétben, itt, ha megáll az ember, akkor elsüllyed. De viccet félretéve, talán egy kicsit, amit mondtál, energiatakarékos üzemmódba váltottunk, amikor megvolt a magabiztos vezetés, talán eneak köszönhető, hogy rengeteg kapufát lőttünk, rengeteg helyzetet hagytunk ki. Nyilván ennél sokkal koncentráltabb befejezés kell majd délután.

- Következik tehát a rangadó, el lehet-e dönteni nagy valószínűséggel a tornagyőzelem sorsát.

- Azt gondolom, hogy a Ferencváros egy nagyon jó csapat. Igyekszünk az állapotunkhoz mérten maximálisan felkészülni belőlük, illetve pihenni amennyit lehet, ugye itt a két mérkőzés között is és meglátjuk mit hoz a meccs.

- Gratulálok a győzelemhez és nagyon várjuk az esti magyar rangadót.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Primorac Kotor-Esslingen 9:13 (3:1, 0:5, 1:4, 5:3)
G.: Szavelics 6, Radonics 2, Vukasovics, ill. Nossek 5, Van der Bosch, Syka, Glaser, Hechler, Hadar

FTC-Szeged 11:10 (3:4, 2:1, 2:2, 4:3)
G.: Marko Csuk 5, Dőry, Tóth M. 2-2, Roach, Marnitz G., ill. Chilkó, Kiss Cs., Manhercz Á. 2-2, Pellei, Varga II. Zs., Manhercz K., Kunac

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Tóth Márton első gólja

1:1 - Manhercz Krisztián gólja

1:2 - Chilkó első gólja

1:3 - Manhercz Ádám első gólja

2:3 - Marko Csuk első gólja

2:4 - Varga II. Zsolt gólja

3:4 - Dőry első gólja

4:4 - Marko Csuk második gólja

5:4 - Marko Csuk harmadik gólja

5:5 - Kiss Csaba első gólja

6:5 - Roach gólja

6:6 - Kiss Csaba második gólja

7:6 - Marko Csuk negyedik gólja

7:7 - Chilkó második gólja

8:7 - Tóth Márton második gólja

9:7 - Marnitz Gergő gólja

9:8 - Manhercz Ádám második gólja

10:8 - Dőry második gólja

10:9 - Kunac gólja

10:10 - Pellei gólja

11:10 - Marko Csuk ötödik gólja



Varga Péter a DigiSportnak


- Nagyon jól kezdett a Szeged, aztán elkezdett felzárkózni a Fradi és utána igazi idegőrlő harc volt ez, az utolsó pillanatig. Mi az ami döntött?

- Az utolsó gól...

- De összességében, ugye, azt láthattuk, hogy a Fradi nagyon jól kihasználta az emberelőnyeit. Talán ez az, ami döntő lehetett?

- Igen, mi egy picit pontatlanok voltunk emberelőnyben, talán több lehetőséget is elpuskáztunk, mint amit kellett volna egy ilyen mérkőzés megnyeréséhez. Nyilván ez a fáradtság számlájára írható abszolút. Igazából négy másodperccel a meccs vége előtt x volt, tehát nem tudok rosszat mondani a fiúkra se. Megemelem a kalapom előttük, hiszen az ötödik mérkőzést játszottuk, egy jó Fradi ellen, azt gondolom, hogy fáradtak voltak ők is, egy jó mérkőzést játszottunk, az utolsó szabaddobás-góllal nyertek, ennyi történt.

- Igen, mert ugye láthattuk a tüzet a Szeged játékosain, hiszen a vége előtt még előnyben volt a Fradi, aztán nagyon hamar sikerült felzárkóznia a Szegednek.

- Igen, én azt gondolom, hogy megmutatta a csapat az erejét, hogy nincsen elveszett  labda, nincsen elveszett támadás. A végén sikerült egy-két helyzetet értékesítenünk. És mondom a vége az bal szerencsésnek mondható vagy hát a Fradi részéről egy jól kivitelezett szabaddobás-lövéssel meg tudták nyerni a meccset.

- Holnapra több sikert kívánok, hiszen a Szegedre még vár egy nagy feladat a Jardan Split ellen. Varga Péternek köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Varga Zsolt a DigiSportnak


- Gratulálok a győzelemhez és  egyben a tornagyőzelemhez is . Ha azt mondom, hogy Marko Csuk akkor...?

- Tudtuk, hogy egy nagyon jó kvalitású játékost veszünk. Pontosan valami ilyesmire számítottunk, ugye azt gondoltuk, tudtuk, hogy egy ilyen játékosra van szükségünk, ebben a pillanatban pont azt láttuk tőle, az ő kvalitását.

- És az, hogy tényleg egy vezére tudott lenni a csapatnak és sikerült győzelemre vezetni ezzel a Ferencvárost. Varga Péterrel is beszéltük, hogy talán az emberelőnyös helyzetek kihasználása dönthetett, mert abban nagyon jó volt ma a Fradi.

- Igen, hál' istennek ez jól működött ma, bár azt hozzá kell tennem, hogy a mérkőzés előtt öt perccel tudtam meg, hogy Swift, a másik center nem tud játszani, mert reggelre neki is megfájdult a válla. Ugye pont erről beszéltünk, hogy hat mérkőzés, sajnos ebben benne van a fáradtság és esetleg a sérülés. Ilyenkor nincs cserelehetőség, tehát ma már csak tizenegyen voltunk.

- Így  a torna végén, legalábbis a Ferencváros számára véget ért a torna, veretlenül ráadásul, hogyan tudnád értékelni a tornát, főleg úgy hogy hazai rendezésű volt?

- Ha teljes egészében a játék képét  nézem, akkor ugye, - többször beszéltünk róla, - azért sokszor hullámzott a játék. Biztos voltam benne egyébként, hogy a hat mérkőzésen, főleg a délelőttieken, lesz ilyen hullámzás. Ahhoz képest - ennak nagyon örülök, - tulajdonképpen estére mindig össze tudtuk szedni magunkat koncentrációban, fejben és azért ezt nagyon jó volt látni, hogy a csapat ennyire tudott küzdeni. Tizenegyen tényleg végig küzdöttek csinált mindent mindenki, bekkeltek, hátramentek és ugye, a végén tudtuk hozni a mérkőzést, ez szerintem nagyon jó dolog.

- Gratulálok még egyszer.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


GÁRDONYI ANDRÁS (FTC) a vlv-nek:

- Úgy ment be az egész csapat – már az öltözőben is meg lett beszélve –, hogy ezt a meccset meg kell nyernünk. Egyrészt azért, mert itthon játszunk, hazai pályán, másrészt pedig szeretnénk csoportelsők lenni. A Szeged nagyon jó csapat, de mi is nagyon jó csapat vagyunk, és úgy érzem, hogy ezt a mai napon nagyon jól be tudtuk bizonyítani. De fogunk még velük játszani, például a Magyar Kupában, és még ki tudja, hogy hol, úgyhogy itt bármi lehet.

- Mit beszéltetek meg az öltözőben, mi volt a taktika?

- A taktika röviden annyi, hogy keményen menjünk nekik az egész mérkőzésen, emellett figyeljünk oda a zónavédekezésre, próbáljuk leredukálni a blokk mögötti lövéseket, az ilyen gólok számát. A szoros emberfogást is átbeszéltük, hogy azt egy kicsit hatékonyabban, intenzívebben csináljuk. A támadás pedig már a fiúk dolga volt, azt nagyon nem is figyeltem. A védekezéssel voltam elfoglalva. :-)

Szerintem mindenki nagyon boldog volt, nagyon jó meccset játszottunk – nem tudom, hogy a tévéből mi jött vissza ebből. Nagyon jó hangulat, egy ki-ki mérkőzés volt, és szerencsére mi tudtunk felülkerekedni.

- Most megvan a csoportgyőzelem. Gondolom, azt várjátok, hogy egy viszonylag könnyebb csoport jön.

- Igen, ezt szeretnénk, hogy könnyebb csoportba kerüljünk, de én azt mondom, hogy nekünk a célunk mindenféleképpen a final four, oda szeretnénk bekerülni, úgyhogy majdnem minden csapattal játszani kell majd. Persze, sokkal jobb, ha könnyebb ellenfeleket kapunk az elején, de a végén úgyis össze fogunk kerülni erősebb csapatokkal. Várjuk nagyon a sorsolást. Bízom benne, hogy a mi szempontunkból kedvező csapatokat fogunk kapni.

- Még annyit: nagyon jó százalékaid voltak, hogy vagy megelégedve a saját teljesítményeddel?

- Van még mit javítani, én azt mondom. Nekem tetszett ez a mai nap, én is úgy éreztem belülről, hogy jól ment a védés. Volt egy-két elkerülhető gól, amit az én számlámra írhatunk, de azt mondom, hogy erről szól a póló, vannak gólok. :-) Nagyon sokat számít, amikor esetleg egy olyan gólt kapok, ami az enyém, hogy onnan milyen gyorsan, milyen hamar tudok felállni és túllépni rajta. Szerintem ez a lényeg. Lehet kapni olyan gólokat, ami az enyém, csak az a lényeg, hogy minél hamarabb túllépjen rajta az ember. Úgy érzem, hogy ez az egész meccsen végülis sikerült.

- Kaptál már értékelést a vezetőktől?

- Még nem találkoztunk, mert ők lent maradtak nyilatkozatokat adni, mi fent voltunk az öltözőben. Nekünk csak jött egy hír, hogy holnap pihenő, és  hétfőn találkozunk, úgyhogy még nem beszéltük meg ezt a mérkőzést, szerintem majd hétfőn fogjuk. De én mindenféle szempontból pozitívnak érzem a mai napot.

- Gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


MEIXNER MARCELL (Szeged) a vlv-nek:

- Borzasztó érzés úgy kikapni, hogy az utolsó másodpercekben kapunk egy gólt – pedig végig fej-fej mellett haladt a két csapat. De mindegy, van ilyen, holnap a Splitet be kell darálni, és akkor második helyen van meg a továbbjutás, és nincs miről beszélni.

Az egész tornáról azt gondolom, hogy egyrészt nagyon jó a szervezés, a Fradi tényleg nagyon jól lebonyolította ezt az egészet, nagyon jó helyen lakunk és nagyon jók a körülmények. A csapat részéről pedig annyit mondhatok, hogy nagyon jól játszunk, egyre jobbak vagyunk. Azért az a mai napon talán már látszott is, hogy ez az ötödik meccs volt, így talán nem mindig voltunk annyira élesek. Ennek ellenére a csapat nagyon jó passzban van, és azért szerintem a bajnokságban és az Eurokupában később biztosan fogunk meglepetéseket okozni. Legalábbis nagyon remélem.

- Téged meglepett az olaszok elleni jó játék? Nem csak pusztán az eredmény, hanem a teljesítmény is. Vagy úgy érezted, hogy ez benne van a csapatban?

- Abszolút benne volt a csapatban, hiszen nagyon szervezetten működött a zónánk, nagyon jól védekeztünk, nagyon jó helyen álltak a blokkok. Támadásban is az látszódott, hogy a centereinkkel nem nagyon tudtak mit kezdeni, illetve megakadályoztuk a lefordulásaikat. Azt nem mondom, hogy számítottunk erre a számszerű eredményre, de a győzelemre igen.

- Holnap ki-ki meccs lesz, nagyon fontos nektek, mert nem mindegy, hogy hányadik helyen juttok tovább – az nagyon lényeges lehet a sorsolásnál. Hogy készültök erre lelkileg? Van-e csalódottság bennetek, hogy nem sikerült ma megnyerni a meccset?

- Persze, hiszen ahogy mondtam is, szörnyű érzés így kikapni. Most elmegyünk, megnézzük a Fradi-Honvéd focimeccset, talán még kibeszéljük magunkból a mait, aztán elfelejtjük, mert nem szabad ezen rágódnunk. Holnap új nap van, meg kell mutatnunk, hogy van különbség a két csapat között. Mentálisan mindenféleképpen egyben lesz mindenki.

- Köszönöm szépen, jó szórakozást kívánok neked mára! Holnapra pedig sok sikert!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Strasbourg-Jadran Split 9:13 (2:4, 3:5, 2:3, 2:1)
G.: Bratics 5, Sutics, Chion, Van Peperstraete, Babics, ill. Pavlovics 3, Vukics, Milardovics, Koljanin 2-2, Vranjes, Franicsevics, Divkovics, Santini

Október 4., vasárnap

09:00 Strasbourg-Primorac Kotor
10:40 Szeged-Jadran Split (DigiSport1 élő)
12:20 Acquachiara-Esslingen