FACEBOOK

Eurokupa, Népliget, 2. nap

Eurokupa, Népliget, 2. nap
hozzászólás, 2015.10.01.

Két nap után mindkét csapatunk jól áll a budapesti Eurokupa-selejtezőtornán. A Szeged eddig csak nyert, a Fradi este döntetlent játszott az olaszokkal. Eredmények, nyilatkozatok, fotók, gólok.

AZ ELSŐ NAP TÖRTÉNÉSEI, EREDMÉNYEK, NYILATKOZATOK, FOTÓK, GÓLOK

Eurokupa-selejtező, A csoport, 2. nap

Esslingen-Jadran Split 9:15 (3:5, 2:1, 3:5, 1:4)

G.: Nossek 3, Rothfuss, Van der Bosch, Michalko, Syka, Hadarr, Glaser, ill. Vukics, Milardovics 4-4, Franicsevics 3, Vranjes, Tonkovics, Divkovics, Pavlovics

FTC-Strasbourg 14:12 (3:2, 1:1, 4:4, 6:5)
G.: Roach 5, Swift 3, Avramovics 2, Dőry, Nyéki, Marko Csuk, Marnitz G., ill. Babics 5., Bratics 3, Peperstraete 2, Szutics, Racunica


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

0:1 - Babics első gólja

1:1 - Roach első gólja

1:2 - Bratics első gólja

2:2 - Nyéki gólja

3:2 - Roach második gólja

Gárdonyi ötméterest véd

4:2 - Avramovics első gólja

4:3 - Peperstraete első gólja

4:4 - Bratics második gólja

5:4 - Marko Csuk gólja

5:5 - Babics második gólja

6:5 - Swift első gólja

6:6 - Babics harmadik gólja

7:6 - Dőry Farkas gólja

7:7 - Peperstaete második gólja

8:7 - Marnitz Gergő gólja

8:8 - Bratics harmadik gólja

9:8 - Swift második gólja

10:8 - Roach harmadik gólja

10:9 - Szutics gólja

10:10 - Babics negyedik gólja

11:10 - Swift harmadik gólja

12:10 - Avramovics második gólja

12:11 - Racunica gólja

13:11 - Roach negyedik gólja

13:12 - Babics ötödik gólja

14:12 - Roach ötödik gólja



Varga Zsolt a DigiSportnak


- Máris itt van mellettem Varga Zsolt, akitől kérnék szépen egy rövid értékelést! Ennyire izgalmas meccsre számítottál te is?

- Megmondom őszintén, hogy benne volt a pakliban, hiszen láttuk tegnap is, hogy egy pillanatra nem adták fel a Szeged elleni meccset. Láttuk, hogy egy jó csapatról van szó, és tudjuk, hogy van négy horvát játékosuk, talán még egy másik külföldi is, és vannak benne francia válogatottak is. Gondoltam arra, és ezt is mondtam a fiúknak, hogy maximálisan olyan komolyan vegyék a mérkőzést, mint a tegnap estit, vagy akár a ma estit. Nagyon könnyű belecsúszni egy olyanba, hogy azt gondoljuk, hogy a Strasbourg esetében a vízilabdában egy kicsit „no name” csapatról van szó, amit senki nem ismer. Nagyon sok ilyen mérkőzést játszottam egyébként én is játékosként délelőttönként, és lássuk be, délelőtt nehéz vízilabdázni. Nekik is annak kellene lennie, de nekünk talán most egy picit nehezebb volt.

- Fáradtnak tűnt a csapat, pedig még nagyon-nagyon sok van ebből a tornából.

- Igen, ahogy elmondtuk, ennek a tornának az a nehézsége, hogy normál esetben a játékosok egy meccsen is nagyon el tudnak fáradni, itt viszont ebből most hat van. Én is azt láttam, hogy fejben is, fizikálisan is már fáradtak vagyunk, de bízzunk benne, hogy a többi csapat is fárad, és ebből a kölcsönös fáradtságból jól tudunk kijönni.

- Akkor bízhatunk abban, hogy most a Szeged kifárasztja az olaszokat?

- Nagyon bízom benne, igen, mert nekik is ez lesz a második mérkőzés, este a harmadik – ráadásul reggel játszanak a Szegeddel, akik egy erős csapat. Nagyon bízom benne, hogy azért ők is fáradnak, igen.

- Varga Zsoltnak köszönöm szépen, és jó munkát, sok sikert a torna további részéhez!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Nyéki Balázs a vlv-nek


- Gratulálok ehhez a győzelemhez! Ha valaki ránéz az eredményre, akkor meg sem fordul a fejében, hogy itt bármi gond lett volna. De azért volt...

- Köszönjük szépen! Nem volt semmi gond. :-) Két-három perccel a vége előtt még iksz volt, fölkészültünk erre is... Nem tudom, nagyon rosszul játszottunk, de nézzük a pozitív oldalát, megvan a három pont és ez a lényeg. A továbbjutás nagyjából megvan, innen már csak az a lényeg, hogy minél jobb helyen végezzünk.

- Kicsit azért lehet, hogy felül kell vizsgálni, a franciákról alkotott értékítéletünket, mert ez már a második meccs, ahol elég kemény csatát csinálnak magyar csapattal. Jók a franciák?

Nem hogy jók, hanem én azt vártam, hogy ilyen erősségűek lesznek, hisz már a tegnapi Szeged mérkőzés előtt láttam, hogy milyen összeállításuk van. Azért van négy horvát játékosuk, van egy kiváló francia centerük, tudom, hogy franciák..., mondtuk mi már a japánokra is, hogy "japánok", aztán nagyon jó játékosok jönnek ide. Mindenki megtanul vízilabdázni előbb-utóbb és aztán jó fizikummal érkeznek meg.

- Két meccs két győzelem, egy kicsit beljebb vagytok már. Hogy látod a kilátásokat a következő napokra? Főleg az olaszok elleni mérkőzésekre gondolok...

- Igen ezekből a mérkőzésekből nekünk azért nehéz kiindulni, mert nyilván ennél mi még jobban tudunk játszani. Az első meccsre talán rányomta egy kicsit a hangulatát, hogy hosszú idő után játszott sok játékos nemzetközi porondon és ez egy kicsit stresszesebb helyzetet okozott a játékosok fejében. A mai mérkőzés..., ne keressünk kifogásokat, mert azt más sportban szokták mondani, hogy reggel volt, hideg a víz... Minden meccs más, ebből indulunk ki és az olaszokat és a Szegedet is meg kéne verni.

- Az nagyjából akkor csoportelsőséget jelent...

- A cél ez volt idáig is, de mindenképp az első két hely valamelyikén kell végezni. 

- Köszönöm szépen!

(Lejgyezte: Kerbi)


Szeged-Acquachiara 10:5 (4:2, 2:1, 2:1, 2:1)
G.: Kunac, Varga II. Zsolt 2-2, Sedlmayer, Chilkó, Sánta, Manhercz K., Seman, Kiss Cs., ill. Lanzoni 3, Valentino, Milos Korolija


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

1:0 - Seman gólja

2:0 - Kunac első gólja

3:0 - Sánta gólja

3:1 - Lanzoni első gólja

3:2 - Lanzoni második gólja

4:2 - Chilkó gólja

4:3 - Valentino gólja

5:3 - Sedlmayer gólja

6:3 - Kunac második gólja

7:3 - Varga II. Zsolt első gólja

7:4 - Lanzoni harmadik gólja

8:4 - Manhercz Krisztián ötméteresgólja

9:4 - Kiss Csaba gólja

9:5 - Korolija gólja

10:5 - Varga II. Zsolt második gólja



Varga Péter a DigiSportnak


- Mellettem már Varga Péter, akinek szívből gratulálok, hiszen ez egy nagyszerű győzelem volt! Nem tudom, hogy milyen mérkőzésre számítottatok, de tegnap egy picit megleptetek bennünket a Strasbourg elleni teljesítménnyel, és ma is sikerült meglepni bennünket – talán kicsit ellenkező előjellel.

-  Köszönjük szépen! Én azt gondolom, hogy fantasztikusan teljesített ma a csapatom, Meixner Marci vezérletével, aki nagyon jól védett. Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, talán nem is számítottam ekkora különbségre. Bíztam benne, hogy közel tudunk maradni, de az, hogy ennyit közé tudtunk tenni, nagyon jó volt, megnyugtatott minket, és tudtuk a saját játékunkat játszani. Le a kalappal minden játékosom előtt!

- Faragó Tonó azt mondta itt a közvetítés során, hogy annyiból szerencséje van a csapatodnak, hogy az olaszok a reggeli edzést is délben szokták tartani, tehát ilyenkor nem nagyon ébrednek még fel.

- Igen, viszont a mérkőzés délben volt, úgyhogy lehet, hogy ez nekik pont edzésidőpont volt – mi ilyenkor már kifele jövünk a vízből. Azt gondolom, hogy a körülményekhez alkalmazkodtunk, jól alkalmazkodtunk, és tényleg nagyon pontosan, precízen játszottunk.

- Molnár Tamás azt említette ma reggel a Reggeli Startban, hogy akár a döntőig is eljuthat ez a szegedi csapat. Most ezt igazoltátok.

- Köszönjük szépen neki is a bizalmat – bízom én is a jó szereplésben. Nyilván, nagyon hosszú még ez a sorozat, ez a hét, még nagyon az elején járunk, még négy mérkőzés hátra van. Holnap este lesz a következő mérkőzésünk, igyekszünk regenerálódni, pihenni, frissíteni a játékosokat, hogy ugyanilyen jó játékkal tudjunk tovább menni.

- És van még egy Fradi elleni rangadó is itt a tornán.

- Az még nagyon messze van, azelőtt még két mérkőzést le kell játszanunk. Majd térjünk vissza erre akkor.

- Rendben, szavadon fogunk. Péter, gratulálunk a győzelemhez, és gratulálunk a csapatnak!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kiss Csaba a vlv-nek


- Gratulálok Csaba, ez egy nagyon magabiztos győzelem volt, sokkal magabiztosabb, mint a tegnapi. Nagyon felszívtátok magatokat?

- Igen, azt gondolom, hogy a mai mérkőzésen érződött a tegnapi találkozónak az utóhatása is. Nem voltunk elég koncentráltak tegnap és ennek majdnem megittuk a levét. Nyilván más volt az ellenfél, az Aquachiara ellen úgy készültünk, hogy tudtuk, európai szinten is jegyzett csapat, úgyhogy már az első pillanattól kezdve próbáltunk olyan iramot diktálni, és olyan erődemonstrációt tartani, amivel jelezzük nekik is, hogy ezt a mérkőzést meg szeretnénk nyerni.

- Elhúztatok, 3:0 után volt egy kis megingás, de tulajdonképpen az egész meccsen magabiztosak voltatok. Meglepett titeket valamivel az Aquachiara, gyengébbek voltak esetleg, mint számítottál rá?

- Nem, én mondtam is a fiúknak a mérkőzés előtt, hogy ők nyilván nem szeretik a birkózást, nem szeretik azt az agresszív szorosat, amit mi szerettünk volna, vagy szeretnénk játszani. Ők szeretnek könnyű gólt lőni, emberelőnyből, lefordulásból és szeretik, ha úgy telik el a mérkőzés, hogy nem kell sokat verekedni, nem kell sokat birkózni, nem kell megszenvedni a gólokért. Ezt próbáltuk elkerülni, hogy ne forduljanak le, és ne szerezzenek könnyű kiállításokat. Azt gondolom, hogy ez maximálisan sikerült is, de hozzáteszem, hogy volt egy fantasztikus kapusteljesítményünk is, Meixner Marci részéről, ami nagyon-nagyon kellett ehhez a győzelemhez.

- Nagyon sokat színészkedtek megint az olaszok, ez nem zavart meg titeket?

- Erre is készültünk, ezt is elmondtam mindenkinek, hogy készüljünk rá. Az olaszokat ismerjük eleve, ráadásul ők még nápolyiak is, amiről azt gondolom, hogy egy fokkal még rá is tesz erre a "színészi pályára", úgyhogy mindenre fel voltunk készülve. Tényleg, mondom, ma nem tudtak minket meglepni, tudtuk játszani a saját játékunkat, és azt nagyon jól játszottuk, ami, megmondom őszintén, még engem is meglepett. Remélem, hogy ezen az úton tudunk tovább menni.

- Gratulálok neked, és további jó meccseket kívánok!

- Köszönjük szépen

(Lejegyezte: Kerbi)


A torna további programja:

Strasbourg-Esslingen 15:6 (3:0, 4:1, 3:2, 5:3)
G.: Blary 4, Peperstraete, Babics 3-3, Szutics 2, Lanau, Denux, Bratics, ill. Nossek, Glaser 2-2, Rothfuss, Michalko

Acquachiara-FTC 9:9 (3:3, 2:2, 1:2, 3:2) - (DigiSport2 felvételről, 23.10-től)
G.: S. Luongo 3, Milos Korolija, Marziali, M. Luongo 2-2, ill. Roach, Marko Csuk, Marnitz G. 2-2, Avramovics, Tóth M., Swift

0:1 - Roach első gólja

1:1 - Marziali első gólja

1:2 - Swift gólja

1:3 - Marko Csuk első gólja

2:3 - Korolija első gólja

3:3 - Michele Luongo első gólja

4:3 - Stefano Luongo első gólja

5:3 - Stefano Luongo második gólja

5:4 - Marnitz Gergő ötméteresgólja

5:5 - Marnitz Gergő második gólja

5:6 - Avramovics gólja

5:7 - Tóth Márton gólja

6:7 - Stefano Luongo harmadik gólja

7:7 - Michele Luongo második gólja

7:8 - Roach második gólja

7:9 - Marko Csuk második gólja

8:9 - Korolija második gólja

9:9 - Marziali második gólja



Gerendás György a DigiSportnak


Várható: a meccs góljai.

Primorac Kotor-Jadran Split 6:9 (2:1, 0:4, 2:1, 2:3)
G.: Szavelics 4, Bualtovics, Vukasovics, ill. Milardovics 4, Pavlovics 2, Bustovacsics, Vukics, Koljanin


Október 2., péntek

17:00 Szeged-Esslingen (DigiSport2 élő)
18:40 FTC-Primorac Kotor (DigiSport2 élő)
20:20 Acquachiara-Strasbourg

Október 3., szombat
 
09:00 Jadran Split-Acquachiara
10:40 FTC-Esslingen (DigiSport1 élő)
12:20 Szeged-Primorac Kotor (DigiSport1 élő)
 
17:00 Primorac Kotor-Esslingen
18:40 FTC-Szeged (DigiSport2 élő, vlv - szöveges élő)
20:20 Strasbourg-Jadran Split

Október 4., vasárnap

09:00 Strasbourg-Primorac Kotor
10:40 Szeged-Jadran Split (DigiSport1 élő)
12:20 Acquachiara-Esslingen