FACEBOOK

Mozaikkockák Egerből

Mozaikkockák Egerből
hozzászólás, 2015.09.28.

Dabrowski Norbertnek rosszul esett, hogy leváltották a válogatott másodedzői posztjáról, Hosi állapota gyorsan javul, Angyal Dani szerződést hosszabbított a ZF-Egerrel, Szivósnak tetszik az új rendszerű OB1, Erdélyi tudja, hogyan kell lőnie csapattársának, "Bane" Mitrovicsnak jövő nyáron, a riói olimpia döntőjében, hogy biztosan gólt érjen el. Szurkolói ankétot tartottak Egerben, Kis Szabó Ervin tudósítását ismertetjük.

Nem kell bizonygatni, hogy mennyire szeretik Egerben a vízilabdát. Ennek újabb tanújelét adta az a tény, hogy újra kevés volt az ülőhely a Bitskey Aladár Uszoda klubtermében megtartott szurkolói ankéton. Ahol mindenek előtt az aggódó szurkolók Hosnyánszky Norbert hogylétéről érdeklődtek. Nos, Bárány Attila klubelnök elmondta, hogy szerencsére nincs komoly baja az olimpiai bajnok pólósnak. Már a nyakán lévő rögzítőkötést sem kell viselnie, s hét, nyolc napon belül vízbe mehet. Addig sem áll le teljesen a mozgással, óvatosan ugyan, de különböző, úgynevezett karbantartó edzéseket végezhet.

S ha már Bárány Attila, akkor a szurkolói ankétok visszatérő kérdését sem kerülhette meg, ami szerint a klub anyagi helyzete került terítékre. Mint elhangzott egy olyan támogatás, mint a minap érkezett a Szerencsejáték Zrt-től soha nem jön rosszkor, de most kifejezetten kellett a stabilitáshoz, a nyugodt háttér biztosította munkavégzéshez. A város és a ZF Hungária Kft. ugyan továbbra is a csapat mellett áll, s nagyon sokat segítenek, de a Bajnokok Ligája szereplés az eddigieknél nagyobb terheket ró a klubra.

A szurkolók az új szerb edző érkezésének jelentőségéről, és feladatairól érdeklődtek ezt követően, majd arról faggatták Dabrowski Norbert vezetőedzőt, hogy miként érintette a válogatott kispadján történt edzőcsere.

Miroszlav Bajint
egy rendkívül jól felkészült utánpótlás edzőként mutatták be, aki jól ért a szakmája mellett a fiatalok nyelvén. Elhangzott, hogy az egri klub már hagyományosan a legjobb utánpótlásműhely, ami az új szerb edzőérkezésével tovább erősödik. A  jövőben pedig annak a célnak kell megfelelni, hogy ugyanabban a rendszerben játszanak a fiatalok is mint a felnőttek, s az ifi csapatból felkerülőknek ne jelentsen újdonságot a felnőtteknél alkalmazott taktika. Mint minden téren, így itt is a megújulás, az előrelépés igénye diktálja a feladatot.

A válogatott edzőcseréjéről Dabrowski kendőzés nélkül elmondta, hogy nem esett neki jól a leváltása, pláne meg hogy az élet furcsa fintora szerint a jövőben Gerendás György tölti be a posztját. Az edzői sors márpedig ilyen, egy örökös keringő, de így több idő marad az egri csapattal való foglalkozásra. Ennek a lépésnek igazán a Dabrowski lányok örülhettek csak igazán, akiknek így több jut édesapjukból, ami viszont nem mellékes szempont a vezetőedző életében.

A játékosok közül Biros Péter csapatkapitány nem tudta megmondani, hogy hanyadik OB-I -es szezonját kezdi, de nem is foglalkoztatja. Egyelőre az idény végéig tervez, amíg a szerződése szól. A hogyan tovább-ról egyelőre nem döntött.

Szivós Márton arról beszélt, hogy neki személy szerint tetszik a bajnokság új lebonyolítási rendje, mégpedig azért mert minden meccsnek igazi tétje, minden pontnak jelentősége van. Ezért minden találkozóra nagyon oda kell figyelni, nem lehet félvállról venni egyik ellenfelet sem.

Hárai Balázs
szerint eldönthetetlen az a kérdés, hogy a sok mérkőzés, kevesebb edzés, vagy a több edzés kevesebb mérkőzés szolgálja jobban a fejlődést. Ez még úgy is csak a szezon végén derül majd ki a számára, ha közismert a centerek mérkőzésenkénti igénybevétele. A felvetés pedig abból ered, hogy ebben a szezonban nagyon sűrűn követik egymást az események, s nem lesz meccshiánya senkinek. Ezért is lehet jogos a kérdés, ami Csoma Kristófhoz érkezett, a második számú kapus speciális helyzetéről, miszerint soha nem tudhatja, mikor kerül sor a játékára. A válaszából kiderült, hogy azért nem mindig van ez így. Sokszor tudatja vele jó előre a vezetőedző, hogy mikor fog védeni. A váratlan feladatok csak olyankor adódnak, mint például a Miskolc ellen, amikor Báne betegséggel küszködött. Arra pedig már Mitrovics válaszolt, hogy Kristóf sokat dolgozik azért, hogy ne érjék váratlanul a feladatok. Mint mondta ezért is jó ez a közösség, mert képesek egymásért küzdeni, egymást kisegíteni, ha a szükség úgy hozza. S még egy kiemelendő Mitrovics mondat: a keret ugyan nem változott, de ő már most úgy látja, hogy jobb csapat lesz az Eger a tavalyinál, mert mindenkiben megvan az igény a továbblépésre.



Uros Csucskovics arról beszélt, hogy bár soha nem volt benne kétség, de egy szezon távlatából úgy látja: jó döntésnek bizonyult az Egerbe igazolása. Hamar elfogadták a szurkolók, a társak, s nagyon megszerette a várost, amiről már Montenegróban is egyre többet tudnak. Milos Csuk elárulta, hogy nagyon jó játékosnak tartja a testvérét, de abban, hogy immáron ő is Magyarországon vízilabdázik abban azért neki is volt szerepe. Erdélyi Balázs tudja, hogy hogyan kell gólt lőni Mitrovicsnak. Egy magyar-szerb olimpiai döntőben pedig ezt szívesen meg is mutatná Rióban, a jövő nyáron. Addig pedig nem szeretné elárulni ennek a receptjét. Angyal Dani túl az első vidéken töltött szezonján, újra aláírná az egri szerződését. Mint kiderült alá is írta, merthogy májusban az lejárt. Mint mondta elfogadta a közeg, s ő is nagyon szívesen él Egerben. A fejlődése szempontjából pedig a legjobb helyen van.

Bedő Krisztián
a centerek sanyarú sorsáról beszélt. Mint elmondta minden csapatban van egy mészáros, akiknek őket, centereket kell „legyilkolniuk”. Olyan azonban sem a hazai, sem pedig a nemzetközi mezőnyben nincs, akitől kifejezetten tartana. Ez a poszt nem az ijedős természetű, félős embereknek való.

Lőrincz Bálintnak nagyon jól esik az a fajta szeretet, ami felé árad. A bátyja minden mérkőzésre kitesz egy Bálint feliratú nemzeti színű zászlót. Meg egyébként is  nagy hatással van rá, hogy a szülő városát képviselheti. Majd megismételt egy korábbi nyilatkozatát, ami szerint igenis olimpiai bajnok akar lenni. Méghozzá nem majd egyszer, hanem most a következő nyáron Rióban. Arra készül, azért dolgozik teljes erőbedobással, hogy álma valóra válhasson.

Zalánki Gergő,
Dabrowski Norbert szerint már rég túllépett egy tehetséges fiatal kategóriáján. Csak rajta múlik, hogy mikor válik belőle igazán nagy játékos. A fiatal balkezes a remek nyári idényt maga mögött tudva, erre reagálva, annyit mondott: mindent elkövet ezért. Megérezte a siker ízét, amit klubcsapatában is egyre többször akar egy-egy remek teljesítmény után.

A szurkolói ankéton több megszólaló is nyíltszíni tapsot kapott. A legnagyobb ilyen megnyilvánulás azonban akkor volt, amikor zárásként, a klub újdonsült világbajnokait Milos Csukot, Braniszlav Mitrovicsot, valamint a két Universiade győztest, Lőrincz Bálintot és Zalánki Gergőt köszöntötték. Folytatatás a Magyar Kupában, a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában…

Kis Szabó Ervin / egrivizilabda.hu - Fotó: Fehér Kálmán