FACEBOOK

Elstartolt az OB1 - eredmények, gólok

Elstartolt az OB1 - eredmények, gólok
hozzászólás, 2015.09.23.

Gólgazdag meccsek, papírforma győzelmek - jelentésünk az új bajnoki szezon első játéknapjáról. Fotók, gólok folyamatosan.

OB1 alapszakasz, 1. forduló

A csoport

Szeged-Szentes 16:8 (3:1, 5:0, 4:4, 4:3)

G.: Varga II. Zs., Seman 3-3, Kiss Cs., Manhercz K., Manhercz Á., Kunac 2-2, Sedlmayer, Pellei F., ill. Weszelovszky 3, Szekulics 2, Maklári, Hegedűs B., Somogyi B.

Szolnok-Tatabánya 19:4 (3:2, 3:0, 6:1, 7:1)
G.: Varga Dénes, Mezei, Younger, S. Mitrovics 4-4, Jansik D., Fülöp B., Varga Dániel, ill. Práczky 2, Tatár R., Francsics

Eger-Miskolc 13:7 (3:1, 3:0, 3:5, 4:1)
G.: Vapenszki 3, Erdélyi, Hárai, Milos Csuk 2-2, Szivós, Lőrincz, Zalánki, Angyal, ill. Nyegovan 4, Hegedűs I., Somlai, Petrovics

VLV-VIDEÓK (M4):

1:0 - Erdélyi első gólja

2:0 - Vapenszki első gólja

3:0 - Milos Csuk első gólja

3:1 - Nyegovan első gólja

4:1 - Hárai csavargólja

5:1 - Erdélyi második gólja

6:1 - Hárai második gólja

6:2 - Petkovics gólja

6:3 - Nyegovan második gólja

6:4 - Nyegovan harmadik gólja

6:5 - Somlai gólja

7:5 - Milos Csuk második gólja

8:5 - Vapenszki második gólja

8:6 - Nyegovan negyedik gólja

9:6 - Vapenszki harmadik gólja

10:6 - Szivós ötméteresgólja

11:6 - Zalánki gólja

12:6 - Angyal Dániel gólja

13:6 - Lőrincz Bálint gólja

13:7 - Hegedűs gólja


Sike József az M4-nek


- Sike József, a miskolciak mestere érkezik. A csapata a nagy különbségű vereség ellenére is produkált egy remek időszakot, a harmadik negyedben. Ebben a mérkőzésben most ennyi volt, vagy maradt önben hiányérzet?

- Igazából hiányérzet nem maradt. A mérkőzés előtt azt mondtam Norbinak, ha mi jó edzőpartnerek tudunk lenni, akkor az már nekünk, egy feljutó csapatnak nagy szó. Úgy gondolom, hogy ezt a célt elértük, jó edzőpartnerei voltunk az egrieknek.

El ne felejtsem, hogy Hosinak jobbulást kívánok!

- Ha előre tekintünk, elhangzott, hogy nagyon sok új játékos érkezett a miskolci csapathoz, per pillanat építkezés van. Mi az, amiben a legrövidebb időn belül előrébb kell lépni?

- Mi még nem szoktuk meg az OB1-es ritmusnak ezt a „ketrecharc” jellegét, tehát a test a test elleniben gyengébbek vagyunk, jól visszalépegetünk, zónázunk, de mi még fizikailag nem érjük el az OB1-nek a felső részét. Ezen kell javítani. Jövőre már érdekesebb lesz a csapat.

- Még néhány szóban az ön személyes élményéről, hiszen a közvetítésünk során elhangzott, hogy nagyon szép időszakot töltött itt Egerben. Milyen érzés volt most visszatérni az uszodába és tétmeccset játszani?

- Nagyon jó érzés volt, annál is inkább, mert mi most egy történelmi meccset játszottunk. Miskolc történetének első OB1-es meccsét játszottuk Egerben, a „vízilabda szentélyben”. Hat játékosom egri nevelésű, plusz az edző is. Ennél nagyobbat nem lehetett volna kívánni.

- Köszönöm szépen és további sok sikert kívánok!

(Lejegyezte: Enikő)



Dabrowski Norbert az M4-nek


- Dabrowski Norbert, az egriek mestere érkezik. Hárai Balázzsal egy pillanatra már említettük, a mérkőzés egri szempontból legkritikusabb időszakát, a harmadik negyedet. Mennyire lepte meg önt ez a rövidzárlat?

- Nem lepett meg, mert azt gondolom, hogy ott nem csak a mi hibáink látszódtak, hanem a Miskolc erényei is, és ahol most tartanunk kell az abszolút benne van. Annak örülök, hogy ezt utána nagyon profin megoldottuk.

- A csapat nem sokkal a mérkőzés előtt kapott egy rossz hírt, Hosnyánszky Norbert autóbalesetére gondolok. Mennyire kellett ilyenkor, a mérkőzés előtt pszichológusnak is lenni? Hiszen nem sokkal előtte tudta meg a csapat is.

- Nem szeretnék erről most beszélni.

- Értem. Egyébként mi is jobbulást kívánunk Hosnyánszky Norbertnek.

Akkor tekintsünk előre, hiszen az egri csapatnak is jön egy újabb újonc. Mivel lenne elégedett? A bajnokság kezdete előtt elsősorban még a védekezésben hiányolt dolgokat. E tekintetben sikerült-e ezen a mérkőzésen előrébb lépni?

- Azt gondolom, hogy a mai vízilabdában hét gólt kapni úgy, hogy az utolsó másodpercben kapunk egy gólt, az nem rossz dolog. Örülök, hogy Kristóf jól védett, illetve tizenhármat úgy lőttünk, hogy az ellenfél kapusa parádésan védett. Nem lehetek ma elégedetlen. Szerintem ott tartunk, ahol kell.

- Ahogy láttam, az is bíztató lehet, hogy különösebben nem kellett felrázni a csapatot, amikor felzárkóztak a miskolciak. Mintha ők is érezték volna belül, hogy most több kell.

- Így van. Aminek nem örülök, hogy inkább egyéni megoldásokból sikerült ezt megoldani, viszont ez azt bizonyítja, hogy azok a játékosok, akik itt vannak, bizonyítják, hogy miért vannak itt, Egerben.

- Köszönöm szépen. További sok sikert kívánok.

(Lejegyezte: Enikő)



Hárai Balázs az M4-nek


- Kívülről, a ti szempontotokból nem tűnt ez a mérkőzés annyira döcögősnek, talán egy negyeded kivéve. Te hogyan érezted?

- Igazából a harmadik negyed volt az, ami nem sikerült. Ott talán egy kicsit leblokkoltunk, fel is jöttek és kaptak egy megfelelő önbizalmat. Nekünk ezt semmiképpen sem szabad megengedni. Ennek ellenére nagyon jól kezdtük a mérkőzést, azt kellett volna tovább folytatnunk, ott talán egy picit kiengedtünk.

- Azért gondolom ez tanulság a jövőre nézve.

- Igen, mindenféleképpen.

- Beszéljünk még a mérkőzés egyik nagy jelenetéről. Volt egy nagyon különleges gólod. Olyan csavargólokat már láttunk tőled, amikor a vízről kapod fel a labdát, de itt a levegőben kaptad el és úgy tetted be a kapuba. Azt mondta a kommentátor, hogy ezt kapus szempontból nehéz védeni. Mennyire nehéz kivitelezni center szempontból?

- Sokkal nehezebb, mint a vízről felvett labdát, viszont elég sokat gyakoroljuk. Azt hiszem Szivós Marci adta a passzt. Edzésen már egészen jól érezzük ezeket a különleges megoldásokat, de sokat is gyakoroljuk.

- Azt láttam, hogy a miskolciak egri nevelésű kapusa Valics Bence egyszer-kétszer rajtad is és a társakon is kifogott. Mennyire volt ez bosszantó? Láttam, hogy néha az arcodra volt írva, hogy ezt egy-egy bravúrnál még te sem hiszed el.

- Igen, régen elég sokat játszottunk együtt, és ismeri az egrieket is. Ő most jött haza Amerikából és szeretne egyre jobb teljesítményt nyújtani, megmutatni magát itthon is a sok kihagyott év után.

- Ha a ti szempontotokat és a folytatást nézzük, akkor következik a másik újonc, a Tatabánya, tehát úgymond lesz idő a bajnokságba belelendülni. Hogy érzed, most nagyjából hány százalékon van a csapat?

- Szerintem most 65-70 százalékon vagyunk, de azon dolgozunk, hogy folyamatosan, meccsről-meccsre menjünk feljebb és a végén, amikor szükség lesz rá elérjük a maximum-teljesítményt.

- Köszönöm szépen. További sok sikert kívánok az egri csapatnak.

(Lejegyezte: Enikő) 


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


Szeptember 19-én játszották:
Kaposvár-BVSC 7:7 (2:2, 1:2, 4:2, 0:1)
G.: Berta, Nikolov 2-2, Vindisch, Sántavy, Parezanovics, ill. Pásztor 3, Ambrus F. 2, Szabó B., Czigány

B csoport

A Vasas-Debrecen mérkőzést a piros-kékek kérésére október 6-ra halasztották.

KSI-FTC 6:16 (3:6, 0:5, 1:2, 2:3)
G.: Marnitz M., Baj 2-2, Boros T., Balla V., ill. Nyéki 4, Dőry, Kolozsi, Marnitz G., Tóth M., Marko Csuk 2-2, Pohl, Swift

Pécs-OSC 7:13 (1:3, 2:4, 3:3, 1:3)
G.: Basara 2, Csaba, De Blasio, Krizsán, Surányi, Rakonjac, ill. Bátori 4, Brguljan 3, Decker Á., Német T. 2-2, Juhász Zs., Gór-Nagy

Honvéd-UVSE 12:10 (2:2, 2:3, 4:3, 4:2)
G.: Kiss G. 4, Fazekas T. 3, Kovács G. 2, Simon R., Kalanovics, Fejős, ill. Dávid, Korényi 3-3, Benczur, Tiba, Szentesi Á., Kovács Csatlós

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Korényi első gólja

1:1 - Fazekas első gólja

1:2 - Korényi második gólja

2:2 - Fejős csavargólja

3:2 - Kovács Gergő első gólja

3:3 - Dávid Zoltán első gólja

3:4 - Szentesi gólja

4:4 - Kiss Gergely első gólja

4:5 - Korényi harmadik gólja, ötméteres

5:5 - Kiss Gergely második gólja

6:5 - Fazekas második gólja

Kardos véd

6:6 - Dávid Zoltán második gólja

7:6 - Kiss Gergely harmadik gólja

7:7 - Dávid Zoltán harmadik gólja

8:7 - Simon Roland gólja

8:8 - Kovács Csatlós gólja

9:8 - Kalanovics gólja

10:8 - Kiss Gergely negyedik gólja, ötméteres

10:9 - Benczur Márton gólja

11:9 - Kovács Gergő második gólja

12:9 - Fazekas harmadik gólja

12:10 - Tiba gólja



NÉMETH ZSOLT nyilatkozata:

- Gratulálok, Zsolt! Azt hiszem, hogy ha azt mondom, hogy nagyon jól helytálltatok, akkor nem is túlzok. Benne volt ebben a meccsben talán még több is, nem?

- Bőven benne volt. Úgy érzem, hogy egyértelműen volt két-három olyan buta hiba, amiből gólt kaptunk – ezt mindenképpen el kellett volna kerülnünk. Ha ezeket a gólokat nem kapjuk, akkor egy sokkal kiegyensúlyozottabb meccs lett volna. Általában visszakapaszkodtunk döntetlenre, és fontos szituációkban nagyon egyszerű, nagyon ostoba gólokat kaptunk, ami miatt végül is kikaptunk.

- Ez mitől volt, rutinhiány?

- Azt nem mondhatom, mert volt, amikor rutinos játékosunk hibázott. Nem tudom, lehet, hogy fáradtság, figyelemhiány, koncentrációhiány.

- Milyen lesz a csapatotok ebben az évben, hova kalibrálod?

- Nehéz kérdés. Azt gondolom, hogy az OSC és a Ferencváros magasan a legjobb ebben a csoportban, és utána van három-négy olyan csapat, amely bekerülhet a felsőházba. Egy picivel jobb játékkal, nagyobb összpontosítással szerintem oda is be lehet kerülni – ez lenne valamilyen szinten az elsődleges célunk. Ha nem sikerül, akkor az alsóházban minél magasabb helyen végezni.

- Köszönöm szépen, és gratulálok a mai teljesítményhez!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



VAD LAJOS nyilatkozata:

- Lajos, ez a pite egy kicsit meleg volt! Itt a végén kellett az a néhány perces őrület, hogy megnyerjétek, hogy volt ez?

- Nézd, ez úgy volt, hogy nyolc napja készülünk együtt. Úgy érzem, hogy kihoztuk a maximumot, nekünk ez nagyon fontos győzelem volt a végjáték tekintetében – nem a mai mérkőzésen, hanem majd a végén, amikor kiderül, hogy ki megy be a legjobb nyolcba. Nagyon kemény nyolc napon vagyunk túl, főleg mentálisan, de ahogy a nézők láthatták, ez a csapat megint egyben van – morálisan mindenféleképpen. Nagyon sok a javítani való, természetesen megint új csapatot kellett építenünk, de ez a mi keresztünk, ezt cipeljük.

Azért egyet el szeretnék mondani: nagyon örülök a győzelemnek, de Hosinak minél előbbi felépülést szeretnék kívánni, mert ez a lényeg, nem az, hogy mi nyerünk-e, vagy sem. Az a lényeg, hogy ő gyógyuljon fel! Ezt az egész csapat nevében kívánom neki.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



A brit királyi légierő vízilabda-válogatottja szerdán megnézte a Kőérben a Honvéd-UVSE bajnokit. A közös fotó meccs után készült