FACEBOOK

A BL-főtábláért: Nagyvárad-OSC, Marseille-Szolnok

A BL-főtábláért: Nagyvárad-OSC, Marseille-Szolnok
hozzászólás, 2015.09.22.

Nagyvárad-OSC és Marseille-Szolnok párharc következik a BL főtáblájára jutásért. Vincze Balázs, Gór-Nagy Miklós, Cseh Sándor és Varga Dániel nyilatkozata.

A BL-selejtezők második csoportkörének továbbjutói voltak:

Csoportelsőként: OSC, Szolnok, Primorje Rijeka, Jadran Herceg Novi

Csoportmásodikként: Brescia, Hannover, Marseille, Nagyvárad.

Az utolsó selejtezőkörben ki-ki meccsek következnek a főtáblára jutásért. Csoportelső csoportmásodikot kapott. A páros mérkőzések időpontja: október 3. és 17. A négy vesztes az Eurokupa mezőnyében folytathatja.

A párosítások (forrás: waterpoloworld.com)

Primorje Rijeka-Hannover
Nagyvárad-OSC
Marseille-Szolnok
Jadran Herceg Novi-Brescia

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Az utazás szempontjából ez a legegyszerűbb, ami azért nyilván önmagában is sokat jelent. Én előtte is úgy gondoltam, hogy a három csapat  nagyjából azonos játékerőt képvisel. A Nagyváraddal idén még nem játszottunk, de ahogy egy francia és egy német csapat ellen is lett volna, úgy gondolom, hogy az esélyesek mi vagyunk. Ennek megfelelően kell dolgoznunk, készülnünk és meg kell mutatnunk, hogy jobbak vagyunk a román csapatnál.

GÓR-NAGY MIKLÓS (A-Híd OSC Újbuda) csapatkapitány a vlv-nek:

- Közel van, könnyű lesz eljutni oda. Nem tudom, hogy állnak fel, mennyit változott a tavalyi keretük. Jó csapat, nyilván alaposan készülni kell ellenük, de ahogy az athéni továbbjutás után is mondtam, elsősorban saját magunkkal kell foglalkoznunk. Ha sikerül tovább javulnunk az elmúlt hétvégén nyújtott teljesítményhez képest, akkor mi vagyunk az esélyesek a továbbjutásra.

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa Közgép) vezetőedző a vlv-nek:

- Van egy adott szituáció, selejtezni kell a főtáblára jutásért. Nyilván az elmúlt évek tapasztalatai alapján itt már mindig erős ellenfelek vannak, de egy ilyen csapatnak, mint a miénk, amelynek komoly tervei vannak, egyértelmű, hogy ezt a feladatot meg kell oldania. A Hannover-Marseille-Nagyvárad hármas nagyjából egyforma erősségű, a Brescia szerintem jobb náluk, de az ő esetükben nem lehet tudni, hogy mekkora a motivációjuk a BL-főtáblára jutást illetően. Szóval a sorsolás eredményét se negatív, se pozitív irányba nem tudom értékelni, a két meccs alapján tovább kell jutnunk.

VARGA DÁNIEL (Szolnoki Dózsa Közgép) csapatkapitány a vlv-nek:

- Közel azonos erőt képvisel mindhárom csapat, akit kaphattunk. A legfontosabb az, hogy jövő szombatra olyan állapotban legyünk, hogy Marseille-ből előnnyel tudjunk hazajönni. Ha nem így lenne, akkor Szolnokon kell kivívnunk a továbbjutást. Azt hiszem, egyértelműen elvárható tőlünk, hogy bejussunk a főtáblára. Tudomásul vesszük, hogy a Marseille az ellenfél, mostantól így készülünk.


A BL-főtábla küzdelemsorozata október 28-án kezdődik és 2016. május 18-ig tart.

A már elvégzett sorsolás szerint a főtábla mezőnye így alakul majd:

A csoport: Barceloneta, EGER, Olympiakosz, Spandau 04 Berlin, a Primorje Rijeka-Hannover győztese, a Jadran Herceg Novi-Brescia győztese

B csoport: Pro Recco, Partizan Belgrád, Jug Dubrovnik, Galatasaray, a Nagyvárad-OSC győztese, a Marseille-Szolnok győztese

Mint ismeretes, a BL hatos döntője 2016 tavaszán Budapesten lesz és annak - a csoportban elért eredményétől függetlenül - házigazdaként részvevője a ZF-Eger csapata.

(Érdekesség, hogy a főtáblán való részvétel jogát eredetileg a Brescia vásárolta meg, s a LEN hozzájárult ahhoz, hogy ezt a jogot "menet közben" átadja a Pro Reccónak...)

A FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE


Címkék:
sorsolás BL