FACEBOOK

Varga Zsolt és Nyéki Balázs a Reggeli Startban

Varga Zsolt és Nyéki Balázs a Reggeli Startban
hozzászólás, 2015.09.22.

Fontos és kiemelt sportág lett a Ferencvároson belül a vízilabda. A néhány éve még a kiesés ellen küzdő, tavaly már bajnoki negyedik csapat új szponzor érkezésével tovább erősítette anyagi hátterét, biztonságát, néhány nagyon jó játékost is igazolt és hosszú idő után ismét európai klubtornán indul.

Diapolo

A Reggeli Start keddi élő műsorában is megerősítették a klub korábbi sajtótájékoztatóján elhangzott információt: hivatalos céljuk a tavaly elért negyedik hely megtartása. Varga Zsolt vezetőedző úgy fogalmazott, hogy a mögöttük álló csapatokkal szemben magabiztos játékot kell produkálni, ezt követően lehet esetleg megnehezíteni a náluk egyelőre jobbak dolgát. Ami a játékot illeti: több taktikai variációt és kreatívabb megoldásokat szeretne ebben a szezonban a vezetőedző.

Nyéki Balázs csapatkapitány szerint a Fradi riválisai közül elsősorban a Szeged erősödött, de mint mondta, a Honvédot sem szabad soha sem lebecsülni, ők is jól igazoltak, lendületes, fiatal csapatuk lesz. Ami saját magukat illeti, Nyéki kiemelte: már az hatalmas előny, hogy idén nem kellett új csapatot építeni, hiszen a tavaly kialakított FTC gerince együtt maradt, három új játékos (Tóth Márton, Dőry Farkas és a szerb Marko Csuk) beilleszkedésére kell csak koncentrálni, ami egyébként nagyon jól halad.

Hogy nem várnak könnyű hétköznapok a fradista pólósokra, az Varga Zsolt szavaiból kikövetkeztethető:

- Én abban hiszek, hogy a játékosoknak edzésről edzésre mentálisan és fizikailag is túl kell jutniuk azon a határon, amiről ők sem gondolták volna, hogy képesek teljesíteni. Pontosan azért, hogy utána, a nehéz helyzetekben megfelelő önbizalmuk legyen a vízben.

A csapatnak jelenleg négy saját nevelésű játékosa van, Vogel Soma, Vogel Simon, Pohl Zoltán és Kolozsi Marcell, s továbbra is nagy súlyt helyeznek az utánpótlásnevelésre, ebben sokat jelenthet Gerendás György "becsatlakozása".

A bajnoki negyedik helyezésnek és a biztos anyagi háttérnek köszönhetően a "nemzetközi vizekre" is visszatér a Fradi: a jövő héten (október 30. és november 4. között) az Eurokupa egyik selejtezőcsoportjának küzdelmeit rendezik meg a Népligetben, ráadásul a legnagyobb létszámú, hét csapatos torna lesz itt. A Fradi ellenfelei: Szeged, Strasbourg, Jadran Split, Kotor, Eslingen, Acquachiara.

Az első négy helyezett jut tovább a következő selejtezőkörbe, természetesen a Fradi ennek elérését tűzi ki célul. A budapesti torna mérkőzéseit a DigiSport közvetíti majd.

A teljes beszélgetés: