FACEBOOK

Varga Zsolt és Nyéki Balázs a Reggeli Startban

Varga Zsolt és Nyéki Balázs a Reggeli Startban
hozzászólás, 2015.09.22.

Fontos és kiemelt sportág lett a Ferencvároson belül a vízilabda. A néhány éve még a kiesés ellen küzdő, tavaly már bajnoki negyedik csapat új szponzor érkezésével tovább erősítette anyagi hátterét, biztonságát, néhány nagyon jó játékost is igazolt és hosszú idő után ismét európai klubtornán indul.

A Reggeli Start keddi élő műsorában is megerősítették a klub korábbi sajtótájékoztatóján elhangzott információt: hivatalos céljuk a tavaly elért negyedik hely megtartása. Varga Zsolt vezetőedző úgy fogalmazott, hogy a mögöttük álló csapatokkal szemben magabiztos játékot kell produkálni, ezt követően lehet esetleg megnehezíteni a náluk egyelőre jobbak dolgát. Ami a játékot illeti: több taktikai variációt és kreatívabb megoldásokat szeretne ebben a szezonban a vezetőedző.

Nyéki Balázs csapatkapitány szerint a Fradi riválisai közül elsősorban a Szeged erősödött, de mint mondta, a Honvédot sem szabad soha sem lebecsülni, ők is jól igazoltak, lendületes, fiatal csapatuk lesz. Ami saját magukat illeti, Nyéki kiemelte: már az hatalmas előny, hogy idén nem kellett új csapatot építeni, hiszen a tavaly kialakított FTC gerince együtt maradt, három új játékos (Tóth Márton, Dőry Farkas és a szerb Marko Csuk) beilleszkedésére kell csak koncentrálni, ami egyébként nagyon jól halad.

Hogy nem várnak könnyű hétköznapok a fradista pólósokra, az Varga Zsolt szavaiból kikövetkeztethető:

- Én abban hiszek, hogy a játékosoknak edzésről edzésre mentálisan és fizikailag is túl kell jutniuk azon a határon, amiről ők sem gondolták volna, hogy képesek teljesíteni. Pontosan azért, hogy utána, a nehéz helyzetekben megfelelő önbizalmuk legyen a vízben.

A csapatnak jelenleg négy saját nevelésű játékosa van, Vogel Soma, Vogel Simon, Pohl Zoltán és Kolozsi Marcell, s továbbra is nagy súlyt helyeznek az utánpótlásnevelésre, ebben sokat jelenthet Gerendás György "becsatlakozása".

A bajnoki negyedik helyezésnek és a biztos anyagi háttérnek köszönhetően a "nemzetközi vizekre" is visszatér a Fradi: a jövő héten (október 30. és november 4. között) az Eurokupa egyik selejtezőcsoportjának küzdelmeit rendezik meg a Népligetben, ráadásul a legnagyobb létszámú, hét csapatos torna lesz itt. A Fradi ellenfelei: Szeged, Strasbourg, Jadran Split, Kotor, Eslingen, Acquachiara.

Az első négy helyezett jut tovább a következő selejtezőkörbe, természetesen a Fradi ennek elérését tűzi ki célul. A budapesti torna mérkőzéseit a DigiSport közvetíti majd.

A teljes beszélgetés: