FACEBOOK

Gergely István és Kiss Gergely a Reggeli Startban

Gergely István és Kiss Gergely a Reggeli Startban
hozzászólás, 2015.09.21.

Ésszel játszunk - hangzik a Racionet-Honvéd szlogenje. Kicsit erről is szólt a két olimpiai bajnokkal folytatott beszélgetés a hétfői Reggeli Startban.

- Már most látszik, hogy jó a csapatszellem, de csak ezzel azért nehéz lesz mérkőzéseket nyerni - mondta a szakosztály-igazgató, Gergely István a stúdióbeszélgetés elején. A szerdai bajnoki rajttal kapcsolatban így kerülte el a választ arra a konkrét kérdésre, hogy kötelező-e a győzelem az UVSE ellen. Mint mondta, nem nagyon tudtak eddig edzőmérkőzéseket játszani, így egyelőre a felmérés időszakánál tartanak.

Kiss Gergely kiemelte, hogy még fiatalabb lett a csapat, noha ők ketten, olimpiai bajnok társával, Steinmetz Barnabással ketten együtt lassan 80 évesek lesznek. Nagyon büszke arra, hogy vagy diplomás, vagy most tanul kivétel nélkül mindenki a csapatból.

Az új rendszerű bajnoksággal kapcsolatban Kiss Gergely egyelőre nem kíván állást foglalni, szeretné megvárni a tapasztalatokat. Azt azért megjegyezte, hogy 16 csapat még soha nem volt az OB1-ben, s szavaiból kiderült, elképzelhetőnek tartja, hogy ez egy kicsit a mezőny felhígulását eredményezi. Ugyanakkor határozottan kijelentette, hogy továbbra is itt rendezik a világ legerősebb bajnokságát, magyar olimpiai bajnokokkal , magyar és szerb világbajnokokkal és érdekességként megemlítette, hogy soha ennyi külföldi nem játszott még magyar klubokban, mint az idén.

Szombathy Pál műsorvezető sorolta a Honvéd új szerzeményeit: Kardos, Fejős, Kovács, Kalanovics és felidézte Fejős Róbert vlv-nek adott nyilatkozatát, amelyben a center azt mondta, hogy már ennek a bajnokságnak a végén bajnoki döntőt szeretne játszani...

Gergely István szerint ez jó kiindulási pont, "érdemes magasra tenni a mércét", de talán ebben az évben még váratlan lenne, csodaszámba menne, ha döntőt tudnának játszani. Mint mondta, ez a hozzáállás mindenképpen jó: minden meccsnek úgy kell nekiindulni, mintha bajnoki döntő lenne.

Az említett fiatalemberek egyébként ugyanabból a klubból, a KSI-ből igazoltak a Honvédba, s ez azt jelenti, hogy nem csak egyenként képviselnek erőt, hanem az összjátékuk is külön érték.

Kiss Gergely szerint a Honvéd számára az idén a 4-8. hely valamelyikének megszerzése lehet a realitás cél. Csoportjukban a harmadik-negyedik helyet szeretnék megszerezni, ami felsőházi folytatást jelentene. Az OSC megszorongatását tervezik, mint ahogy várhatóan nagy harcot vívnak majd a jobb anyagi lehetőségek miatt jelenleg előttük járó Ferencvárossal.

Debrecen, Kaposvár, BVSC - ezeket a neveket említette, amelyekkel nagyjából egy szinten lehet a most induló új bajnokságban a Racionet-Honvéd.

A háromszoros olimpiai bajnok nem állítja ugyan, hogy ez lesz az utolsó bajnoksága aktív játékosként, de azt sem, hogy mindenképpen folytatja egy év múlva. Egyelőre hatalmas akarással kezd minden edzést, bizonyítani szeretne a fiataloknak, a vízilabdát pedig imádja, legszívesebben élete végéig folytatná a játékot. Saját bevallása szerint a teljesítménye nyilván már kicsit kisebb a legjobb időszakához képest, de a lelkesedése töretlen, s mivel mindenképpen sportolna, miért ne tenné ezt kedvenc csapatában, szimpatikus fiatal társak között?

Gergely István elmondta, hogy a csapat működéséhez a legnagyobb támogatást a Honvéd Sportegyesület adja, de "a vadászterület nyitott", folyamatosan keresnek újabb és újabb szponzorokat.

A teljes beszélgetés: