FACEBOOK

Elkészült a kiemelés a januári Eb sorsolásához

Elkészült a kiemelés a januári Eb sorsolásához
hozzászólás, 2015.09.16.

Magyarország az első kalapban, ami el is várható, hiszen csapatunk legutóbb döntőt játszott a kontinensbajnokságon.

A belgrádi Eb (január 10-23.) mezőnye szeptember utolsó hetében alakul ki, ekkor fejeződik be a kvalifikációs versenysorozat.

A tornán 16 csapat vesz részt. Nyolc válogatott, a budapesti Eb első nyolc helyezettje (Szerbia, Magyarország, Olaszország, Montenegró, Horvátország, Spanyolország, Görögország és Románia) már biztosította helyét.

A magyar szövetség honlapja szerdán tette közzé, hogy kijelölték a belgrádi csoportok sorsolásának időpontját és nyilvánosságra  hozták a kiemeléseket is.

E szerint az egyes kalapok:

A férfiak kalapjai:

1. kalap: Szerbia, Magyarország, Olaszország, Montenegró
2. kalap: Horvátország, Görögország, Spanyolország, Románia
3. kalap: a kvalifikációs csoportok első helyezettjei
4. kalap: a kvalifikációs csoportok második helyezettjei

A szerbeket, az olaszokat és Montenegrót tehát a csoportkörben biztosan elkerüljük. (A kvalifikációs sorozatból az erősebb csapatok közül megkaphatjuk Oroszországot vagy Németországot.)

Az Eb a következő (utolsó előtti) olyan verseny, amelyről részvételi jogot lehet kiharcolni a 2016-os riói olimpiára. Ismert, hogy ez nekünk még nincs meg. A kvótához aranyérmet kell szerezni vagy csak olyan csapatok előzhetnek meg minket, amelyek már biztosították riói részvételüket a kazanyi világbajnokságon (Szerbia, Horvátország és Görögország.) Ha ez nem sikerül, tavasszal Firenzében kvalifikációs tornán kell részt vennünk.

Az Eb sorsolását október 4-én rendezik meg Belgrádban.