FACEBOOK

U20-as vb - Montenegró legyőzve, elődöntő!

U20-as vb - Montenegró legyőzve, elődöntő!
hozzászólás, 2015.09.10.

Még egy gyengébb utolsó negyed is belefért, magabiztos játékkal jutott a legjobb négy közé U20 as válogatottunk az almati junior világbajnokságon. Pénteken 17-kor az olaszokkal elődöntőzünk. Horkai György, Manhercz Krisztián, Kardos Gergely és Zalánki Gergő a vlv-nek:

Junior világbajnokság, Almati (Kazahsztán)

Negyeddöntő


Magyarország-Montenegró 15:12 (2:3, 8:3, 3:2, 2:4)
Almati, v.: Bianco (olasz), Dykman (kanadai)
Magyarország: Kardos, Kolozsi 2, Pohl 1, Sedlmayer 2, Nagy Á. 2, Kalanovics, Zalánki 4, Kovács G. 1, Manhercz K. 3, Vogel Simon. Szövetségi kapitány: Horkai György
Montenegró:
Sztanovics, Vukasovics, Bulatovics, Matkovics, Brguljan 2, Szavejics 4, Adzics 1, Porobics 1, Gardasevics 4, Krivokapics, M. Mandics. Szövetségi kapitány: Zoran Maslovar.
Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 8/12
Gól - ötméteresből: -, ill. -



Bevonul a magyar csapat a Montenegró ellen sikerrel megvívott negyeddöntőre.Almati, U20-as vb

Posted by VLV - A magyar férfi vízilabda-válogatott hivatalos oldala on 2015. szeptember 10.


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Jól elmentünk az elején, jól is játszottunk, a harmadik negyed vége felé már öttel is vezettünk. Ami nem tetszett: a negyedik negyedben kiengedtünk és feljöttek két gólra. A meccs egésze alapján egyértelműen jobbak voltunk, de nem szabad így kiengedni a végére. Kifejezetten azt kértem a fiúktól az utolsó szünetben, hogy a záró negyedet egy góllal nyerjük meg. Valaki megszólalt, hogy "Gyuri bá', jó lesz a döntetlen is..., az nem elég...?" Na most nekem lett igazam, mert  szétesett a koncentráció, nem volt türelem, emberfórt is elhibáztunk. Mindez persze annak volt köszönhető, hogy mindenki érezte, kézben van a meccs, de akkor is bosszantó volt, fontos tanulság. Hatalmas gólok voltak, "időnél", félpályán túlról, jól játszott a csapat, összeszedetten, egyértelmű győzelem volt.

- De gondolom, ennek ellenére megmostad a fejüket az utolsó negyed miatt...

- Majd most fogom, mert most kezdődik a megbeszélésünk. Nem azért, mert 4:2-re elvesztettük az utolsó negyedet, hanem egyszerűen nem szabad ennyire kiengedni ebben a mostani gyors játékban. Felhozhatod az ellenfelet. Rengeteg kiállítás van, az pedig szinte biztosan gól, nagyon nehéz kivédekezni. Ezeket a végén mi elszórakoztuk, hiába kiabáltam a partról, hogy játsszuk ki türelemmel. Mert abban az esetben szinte biztos a gól.

- Az olaszok következnek...

- Gyakorlatilag megismétlődik a tavalyi Eb, ott is Montenegróval játszottunk a negyeddöntőben, majd a legjobb négy között az olaszok következtek. Ott volt az az ominózus eset, hogy a végére feljöttünk döntetlenre és Manónak azzal a fantasztikus ejtésével nyertünk, három másodperccel a vége előtt, mindenki lövést várt és nyolc méterről beejtette...

- Manót most fogják majd, gondolom, másnak kell ejtenie...

- Hát igen. Nézd, nagyon jó csapat az olasz, ez a negyeddöntőben nem is tudott kiderülni, mert az ausztrálok sokkal gyengébbek, őket simán verték. Minden akcióban úsztak, lefordulták, bedarálták őket, jól játszottak. Tőlünk is körülbelül ezt láthatták az egész tornán, kivéve a mai utolsó negyedet, hát, majd meglátjuk, mi lesz... Felvettük a meccsüket, éjszaka kicsit dolgozunk rajta, aztán pénteken videózunk a fiúkkal is, megpróbálunk felkészülni. Muszáj, nincs mese, bent vagyunk a négyben, ami nagyon jó, örülönk neki, de ez most még negyedórán át tart, azttén a holnapi nappal kell foglalkozni. Szeretnénk továbblépni.

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Az első negyedbeli gyenge játék után remek gólokat szerezve fordítottuk meg az eredményt. Szerintem ezen a mérkőzésen volt eddig a legtöbb hibánk, holnap több kell majd az elődöntőben. Többet nem nagyon tudok mondani erről a meccsről...

-
Nagyon nagy fejmosást kaptatok a megbeszélésen Gyuritól az utolsó negyedért?

-
Elmondta, hogy egy fontosabb meccsen ez nem fog beleférni, hogy így kieresszünk a végén, ebben teljesen igaza van, mi is tudjuk. Holnap teljesen másképp fogunk állni a meccshez.

-
Az olaszokat jól ismerhetitek, hiszen együtt is edzőtáboroztatok. Mik az esélyeink holnapra?

-
Nehéz mérkőzés lesz, ez egyértelmű, de ahogy mondtad, már játszottunk ellenük. Nem hoztak centert a világbajnokságra, ezért inkább egy sok mozgásos, néhol alkalmi centeres játékot játszanak. Személy szerint én jobbnak gondolom a mi csapatunkat, de ezt be is kell bizonyítanunk.

-
Az utolsó kérdés neked személyesen: ha holnap 3 másodperccel a vége előtt, döntetlennél nálad a labda, ejtesz vagy lősz???

- Gólt dobok :-).


KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- Az elején eléggé lassan kezdünk, kicsit belealudva a meccsbe, de ez betudható annak, hogy az előttünk lévő találkozó negyed óráig állt, mivel nagy verekedés tört ki és így már jó húsz perce nem voltunk vízben.

A második negyedre sikerült felpörögnünk, így 10:6-tal fordultunk a nagyszünetre. A harmadik negyedben tartottuk az 5-6-gólos vezetésünket, de rengeteg kiállítást kaptunk mezőnyből, amiben nagyon elfáradtunk, ez látszott az utolsó negyeden, amikor feljöttek két gólra, majd el tudtunk lépni kétszer is 3 gólra így magabiztosan megtartva az előnyünket. A csapat rendesen elfáradt ezen a "gennyes" meccsen, de mindenki jó hangulatban készül az olaszok elleni holnapi elüdöntőre.

- Amitől mit várhatunk?

- Egyértelműen győzelmet! Hajrá magyarok!


ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Az eleje most nem volt a legjobb, kicsit bealudtunk. Sokat kellett várni és állni a parton az előttünk lejátszott meccs elhúzódott. Holnap erre is oda kell majd figyelnünk. A második és a harmadik negyedben viszont azt hoztuk, amit tudunk, el is húztunk és sikerült 5 gólos előnnyel kezdeni az utolsó negyedet. Ahol aztán megint kicsit rosszul kezdtünk, Montenegró pedig belövöldözte a helyzeteit. Erre is oda kell majd figyelni holnap az olaszok ellen. Nem lesz könnyű, de ha fejben helyén kezeljük a dolgokat, akkor nyerni fogunk.

-
Gyorsan elhíresült egy bizonyos félpályás gól..., mit lehet tudni róla?

-
Idő volt, rálőttem, hátha bemegy, és bement. Jó helyen pattant meg.  :-)

- Szerény... A vállad már teljesen rendben van?

- Köszönöm, jól van már, kapott mindenféle tapaszt, gyulladásgátló gyógyszereket, szerencsére gyorsan helyrejött.

- Mit vársz az olasz meccstől?

- Biztos vagyok benne, hogy nagyon idegesítő mérkőzés lesz. Az olaszok szeretnek színészkedni, lefordulni és még sok egyéb olyan dolgot művelnek, amit, ha ellened csinálnak, akkor nem örülsz neki. Szerintem meg tudjuk majd őket verni.

-
Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!


A nap további eredményei

Üzbegisztán-Japán 6:20 (0:5, 2:5, 2:5, 2:5) (a 13-16. helyért)

Kanada-Kína 14:13 (4:6, 6:1, 2:2, 2:4) (a 13-16. helyért)

Kazahsztán-Mexikó 18:11 (3:5, 4:0, 5:3, 6:3) (a 9-12. helyért)

Egyiptom-Hollandia 15:11 (7:4, 1:3, 3:3, 4:1) (a 9-12. helyért) - azért már látszik Lukács Dénes keze nyoma az egyiptomi csapaton...

Negyeddöntők:

Horvátország-Görögország 12:13 (3:5, 4:3, 3:3, 2:2)

Szerbia-Spanyolország 15:11 (4:2, 3:3, 4:3, 4:3)

Olaszország-Ausztrália 20:9 (6:3, 6:3, 5:2, 3:1)


A pénteki program (magyar idő szerint):

06.00 Dél-Afrika-Irán (a 17-18. helyért)

07.20 Üzbegisztán-Kína (a 15-16. helyért)

08.40 Japán-Kanada (a 13-14. helyért)

10.00 Mexikó-Hollandia (a 11-12. helyért)

11.40 Kazahsztán-Egyiptom (a 9-10. helyért)

13.00 Horvátország-Spanyolország (az 5-8. helyért)

14.20 Montenegró-Ausztrália (az 5-8. helyért)

15.40 Görögország-Szerbia (elődöntő)

17.00 Magyarország-Olaszország (elődöntő)