FACEBOOK

A vlv segítséget kér

A vlv segítséget kér
hozzászólás, 2015.09.10.

Hát eljött az idő... Közvetlenül olvasóinkhoz fordulunk, hogy az immár nyolc és fél éve működő vlv fennmaradhasson. Szomorú, de szükséges lépés ez, nagyjából az utolsó szalmaszál.

Azóta, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség vezetése 2013 elején úgy döntött, hogy saját honlapját fejleszti, s nem támogatja a szerkesztő tulajdonában álló vlv-t, honlapunk rendkívül nehéz körülmények között végzi munkáját, amiről időről időre olvasóinkat is tájékoztattuk. A helyszíni tudósítások költségei, a műszaki, technikai, technológiai kiadások és hát ugye a napi munkával járó számlák felemésztették a személyes, családi tartalékokat is.

A szövetség tavaly, az Eb évében kezdeményezte az újbóli együttműködést, az meg is valósult, jelenleg is szerződés van érvényben a két partner között -  de csak a korábbi támogatásnál nagyságrendel kisebb mértékben jutunk így forráshoz. Cserében egyébként szerkesztőségünknek meghatározott tartalomszolgáltatást kell végeznie a szövetség honlapja számára, így a korábbinál jóval kisebb értékű támogatást nem pusztán azért kapjuk, mert a vízilabda érdekeit szolgáló internetes portált működtetünk.

A legfájóbb a vízilabda világához valamilyen szinten kötődő cégek érdektelensége. Nem tudtunk a működés költségeihez legalább részben hozzájáruló tartós, megbízható partnert találni, sőt az utóbbi időben egyedi, egy-egy világversenyre szóló szponzorációnk, támogatónk sem volt, miközben a költségek egyre nőttek. (Egyszer majdnem sikerült révbe érni, de ezt az utolsó utáni pillanatban valamilyen rejtélyes erő meghiúsította.)

Hosszú haldoklásunk alatt végig éreztük-érezzük az olvasók, az "egyszerű vízilabdabarátok" szeretetét, szimpátiáját. Sokan fordultak hozzánk azzal, hogy adjunk számlaszámot és adományokkal segítenek. Ezt sajnos az adóügyi jogszabályok nem teszik lehetővé.

Most teszünk egy kísérletet. Szinte az utolsó pénzünkből vlv-logós pólókat nyomattunk, s azokat (mintha támogatói téglajegyek lennének) felkínáljuk olvasóinknak.

A póló ára darabonként 5.000.- forint, megvásárolni a szombati budaörsi expó vlv-standjánál lehet majd.

Ugyanitt jelentős kedvezménnyel értékesítjük a vlv kiadásában két éve megjelent Barcelona kulisszatitkai ...az ezüstéremre te emlékszel, meg a nagymamád... című könyvet. (Úgy gondoljuk, hogy az idő előrehaladtával a kötet tartalmának értéke nem le-, hanem inkább felértékelődött.)

Tudjuk, hogy ez egy meglehetősen kétségbeesett kísérlet, azt is, hogy 5 ezer forint sok pénz egy olyan rendezvényen, amelyre a felnőtt belépőjegy is csak 600 forint, meg persze azzal is tisztában vagyunk, hogy tartósan nem fog tudni minket "eltartani" a vlv-t szerető közönség. De meg kell próbálnunk, hogy tiszta maradhasson a saját lelkiismeretünk, hogy elmondhassuk, mindent megtettünk a fennmaradásért.

SZERETETTEL VÁRJUK OLVASÓINKAT SZOMBATON, A BUDAÖRSI VÍZILABDA EXPÓN A VLV STANDJÁNÁL!



Címkék:
vlv