FACEBOOK

BL-sorsolás - Athénba megy az OSC, Hannoverbe a Szolnok

BL-sorsolás - Athénba megy az OSC, Hannoverbe a Szolnok
hozzászólás, 2015.09.08.

Az OSC ellenfelei a BL következő csoportselejtezőében: Brescia, Vouliagmeni, Montpellier. A Szolnok riválisai: Kragujevác, Hannover, Budva. Az első kettő között kell végezni.

A LEN lyoni irodájában kedden délben elkészítették a Bajnokok Ligája második selejtezőcsoportjának sorsolását. A versenysorozatba most kapcsolódik be a Szolnok.

D csoport (Athén)

Brescia (olasz)
Vouliagmeni (görög)
OSC
Montpellier (francia)

E csoport (Hannover)

Szolnok
Radnicski Kragujevác (szerb)
Hannover (német)
Budva (montenegrói)

F csoport (Rijeka)

Primorje Rijeka (horvát)
Duisburg (német)
Szpartak Volgográd (orosz)
Marseille (francia)

G csoport (Busto Arsizio)

Sabadell (spanyol)
Verona (olasz)
Nagyvárad (román)
Herceg Novi (montenegrói)

A tornák időpontja: szeptember 18-19-20. Csoportonként az első két helyezett jut tovább.

VINCZE BALÁZS vezetőedző (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Úgy érzem, rajtunk múlik... Az első selejtezőkör is megmutatta, hogy ha komplettek vagyunk és jobb állapotban szállunk vízbe, márpedig a hátralévő tíz napnak elegendőnek kell lennie arra, hogy jobb állapotban legyünk, akkor elérhetőnek tűnik az első két hely valamelyikének megszerzése. Nyilván törekszünk a legjobb helyezés elérésére vagyis a csoportelsőségre.

A Vouliagmenit egyelőre nem ismerjük. Azt tudjuk, hogy a görög válogatott nagy részét az Olympiakosz adja, valószínűleg azért a Vouliagmeninél is ott is van azért néhány válogatott. Ők az első körben nem játszottak (miként a Brescia sem), a következő napokban igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy információhoz jussunk róluk is és a többi csoportellenfélről is. De még egyszer mondom, leginkább saját magunkkal kell foglalkoznunk, mert elsősorban a mi állapotunkon múlik majd az athéni helyezés.

GÓR-NAGY MIKLÓS csapatkapitány (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- A csoportot kiegyensúlyozottnak tartom, úgy érzem, abszolút megvan az esélyünk arra, hogy csoportelsőként jussunk tovább, de sokat kell addig dolgoznunk "magunkon". Nyilván a "nyaraltaknak" formába kell jönniük, illetve össze kell csiszolódni azokkal is, akik már régebb óta edzenek.

Úgy érzem, hogy ebben a csoportban rajtunk múlik az elsőség, ami mindenféleképpen pozitív dolog. A tavaly történtekből kiindulva igazából elsősorban azért szorítok, hogy idén a Szolnok is szerezze meg az első helyet...

CSEH SÁNDOR vezetőedző (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Elég kiegyenlített mind a négy csoport, jó csapatok vannak szétosztva, még ha nem is Európa legjobbjai. Egyértelmű cél a továbbjutás, sőt, azt hiszem, jogos elvárás a Szolnoktól, hogy ezt első helyen érje el. Nyilván nem csak az számít, hogy az ellenfelek milyenek, hanem az is, hogy mi milyen állapotban vagyunk. Három és fél hét pihenő után, szeptember 4-én kezdett a csapat egy része edzeni, nem gondolom, hogy akár a tudásának a 80 százalékát képes lesz játszani a Szolnok a jövő hét végén, úgy kell odamanni, hogy - ismerve a torna fontosságát - bármilyen felkészülési szinten is vagyunk, megnyerjük a csoportot.

- Kicsit pikánssá teszi a helyzetet a Kragujevác jelenléte a csoportban... Tavaly a tőlük elszenvedett vereség miatt nem lettetek csoportelsők, emiatt került össze a két magyar csapat a főtábláért való ki-ki párharcban...

- Akkor a Kragujevác nagyon jó csapat volt, otthon játszhattak, s a torna első meccsén kaptunk ki, nem voltunk kellően felkészültek. Ez most nem történhet meg, még úgy sem, hogy a következő 10 napban a munkánk 60 százalékát a fizikai felkészülés teszi majd ki.

VARGA DÁNIEL csapatkapitány (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Örülök a csoportnak, örülök, hogy se nem túl erős, se nem túl gyenge a részvevők összetétele és örülök, hogy nem kell Volgográdba utazni... Néhány napja edzünk, többnyire fizikai, erőnléti gyakorlások szerepelnek a programban, ezért ezek a meccsek pont jók lesznek arra, hogy játékba lendüljünk, s emellett azért egyértelmű elvárás a csoportgyőzelem.


A következő fázisban egyenes kieséses párharc lesz a főtáblára jutásért, az eddigiek alapján csoportgyőztest csoportmásodikkal sorsolnak majd össze (a játéknapok: október 3. és 17.).

Fontos változás az eddigiekhez képest, hogy az új szezonban csak ezen a szinten lehet majd "átlépni" az Eurokupába, a BL-főtáblára kerülésért az utolsó fázisban kieső négy csapat folytathatja a másik, kisebb tornán. A LEN ezzel akarja elkerülni, hogy a BL-selejtezőtornákon egyes csapatok vereségre (vagyis az Eurokupába való átkerülésre) játsszanak, ahogyan az az elmúlt években több alkalommal is történt.

A BL-főtábla küzdelemsorozata október 28-án kezdődik és 2016. május 18-ig tart.

A már elvégzett sorsolás szerint a főtábla mezőnye így alakul majd:

A csoport: Barceloneta, EGER, Olympiakosz, Spandau 04 Berlin (további két csapat jön a selejtezőkből, ezek között lehet az OSC és a Szolnok is)

B csoport: Pro Recco, Partizan Belgrád, Jug Dubrovnik, Galatasaray (további két csapat jön a selejtezőkből, ezek között lehet az OSC és a Szolnok is)

Mint ismeretes, a BL hatos döntője 2016 tavaszán Budapesten lesz és annak - a csoportban elért eredményétől függetlenül - házigazdaként részvevője a ZF-Eger csapata.

(Érdekesség, hogy a főtáblán való részvétel jogát eredetileg a Brescia vásárolta meg, s a LEN hozzájárult ahhoz, hogy ezt a jogot "menet közben" átadja a Pro Reccónak...)


Címkék:
sorsolás BL