FACEBOOK

U20-as vb - Hollandia-Magyarország 8:18

U20-as vb - Hollandia-Magyarország 8:18
hozzászólás, 2015.09.07.

Csoportelső a magyar válogatott, ráadásul a játékunk alapján egyre többen tartanak minket a torna esélyesének. Most függöny le, két nap pihenő, aztán új felvonás kezdődik, már a legnehezebb ellenfelek jönnek. Horkai György, Sedlmayer Tamás, Kardos Gergő és Kovács Gergő nyilatkozata a vlv-nek.

Csoportkör, 4. nap

Hollandia-Magyarország 8:18 (3:5, 2:5, 2:6, 1:2)
Almati, v.: Spiegel (német), Teixido (spanyol) (kicsit meg voltunk sértődve, hogy katalán barátunk nem küldött néhány "közeli képet" meccs közben a vlv-nek... .-) )
Hollandia: Koff,
Veenhuis 1, van Yperen 1, Burg, Wolswinkel, Scherrenburg 1, Müller 1, Janssen 2, Gbadamassi, Hoepelman 2, Hofmeyer. Szövetségi kapitány: Jacob Spijker
Magyarország: Vogel Soma
, Kolozsi 1, Pohl, Sedlmayer 3, Nagy Á. 2, Kalanovics, Zalánki 4, Kovács G. 4, Manhercz K. 4, Vogel Simon, Kardos (kapus). Szövetségi kapitány: Horkai György
Gól - emberelőnyből: 4/11, ill. 6/10
Gól - ötméteresből: -, ill. -


Kapunkat az első három negyedben Vogel Soma védte, majd az utolsó játékrészre Kardos Gergő állt be, hogy ő is meccsben maradjon.

A magyar csapat ezzel befejezte a csoportkört, az utolsó fordulóban szabadnapos, de négy győzelemmel a B csoport első helyén végzett.

Legközelebb csütörtökön, magyar idő szerint 13.40-kor szállnak vízbe a fiúk, már az elődöntőbe jutásért, az ellenfél valószínűleg Montenegró lesz.

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Nagyon jó mérkőzés volt. Nehezen indult, az elején még próbálkoztak a hollandok, nagyon lelkesek voltak, meg kaptak ezért egy-két dologban támogatást, de aztán folyamatosan felőröltük üket és egyértelműen dominált a játékunk. le a kalappal a fiúk előtt, mert tényleg az utolsó pillanatig hajtottak, úsztak. Jól is játszottunk, egyszerűen semmivel nem tudtak minket kizökkenteni, szépen védekeztümk, emberhátrányban nagyon magasan voltunk, leszedtünk egy csomó labdát. Jól is támadtunk, próbáltak betömörülni, de szétlóbáltuk, széthúztuk őket, nem is tudom, hány gólt lőttünk messziről. Magabiztosak, határozottak voltunk.

- Most lesz két szabadnap, ezt mivel töltitek?

- Próbálok holnapra kirándulást szervezni a környékre, este pedig, ha össze tudjuk hozni, lemegyünk az uszodába és az utolsó meccs alatt egy laza fürdés lesz. Szerdán már gőzerővel készülünk Montenegróra. Szépen játszottunk eddig, bebizonyítottuk,hogy jók vagyunk, de ennek a résznek vége van, le kell zárni és jön a következő mérkőzés, az a bizonyos nagy választóvíz...

SEDLMAYER TAMÁS csapatkapitány a vlv-nek:

- Teljesen más meccs volt, mint a tegnapi, de felkészültünk a hollandokból és megtettünk mindent a csoportelsőségért. A kezdeti nehézségeket leküzdve, szépen lassan megtörtük őket és szétnyitottuk a mérkőzést.

Gratulálok a csapatnak!

Megküzdöttünk a két nap pihenőért, használjuk ki, szem előtt tartva a következő, nagyon fontos mérkőzésünket a legjobb négy közé jutásért!


KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- A csoportot ezzel a meccsel megnyertük, így kétnapos pihivel várjuk a negyedöntőt, ahol valószínűleg Montenegró ellen fogunk játszani, csakúgy, mint tavaly az Eb-n. A hollandok elleni mecs fontos volt, hogy meglegyen a kétnapos pihenőnk és persze a csoportgyőzelem. A mai mecsen jól játszottunk, az elején magunknak tettük szorossá a mecset, de a második negyedtől fokozatosan növeltük az előnyünket és végül nyertünk 18:8-ra. Jó játékkal, magabiztosan vagyunk bent a nyolcban. A hangulat nagyon jó.

- Az új szabályok kapusszemszögből milyenek az eddigi meccstapasztalatok alapján?

- Hát..., sokkal nehezebb, mint a rendes szabályokkal, de eddig meglepően jól védtünk a kis labda "ellen" :)

KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek:

- A kezdeti gólváltások után szépen átvettük a meccs irányítását és a félidőre már megnyugtató volt a két csapat közötti ötgólos különbség. A végére felőröltük őket és kijött a két csapat közötti különbség. A kétnapos pihenő jókor jön a négynapos etap után és ezt kihasználva tovább menetelünk - remélhetőleg a négy között.

Gratulálok a csapatnak!



Fotók: Russell McKinnon, a helyszínen lévő magyar szurkolók, hozzátartozók és vlv


A torna hétfői eredményei:

Üzbegisztán-Olaszország 6:17 (0:3, 1:4, 1:4, 4:6)

Horvátország-Egyiptom 19:3 (4:1, 5:0, 5:1, 5:1)

Japán-Görögország 15:17 (4:6, 4:5, 2:4, 5:2)


Irán-Ausztrália 5:15 (1:4, 1:5, 1:4, 2:2)