FACEBOOK

U20-as vb - Magyarország-Japán 16:9

U20-as vb - Magyarország-Japán 16:9
hozzászólás, 2015.09.06.

Újabb győzelem Almatiban, a csoportelsőséget hétfőn lehet megszerezni, Hollandia ellen. A negyeddöntőben Montenegró jöhet. Horkai György, Sedlmayer Tamás, Nagy Ádám és Kalanovics  Balázs nyilatkozata. És a fájó kérdés: miért katalán játékvezető küld képet a helyszínről a vlv-nek?

U20-as világbajnokság, Almati (Kazahsztán)

Csoportkör, 2. nap



Fotó: Jaume Teixido

Magyarország-Japán 16:9 (3:2, 2:0, 5:3, 6:4)
Almati, v.: Szalnicsenko (kazah), Bianco (olasz)
Magyarország: Kardos,  Kolozsi 3, Pohl 2, Sedlmayer 2, Nagy Á. 1, Kalanovics 3, Zalánki, Kovács G., Manhercz K. 3, Vogel Simon 2. Szövetségi kapitány: Horkai György
Japán:
Hasimoto, Araki 1, Takata, Kawamoto, Yamada 1, Nagano 1, Hamada 1, Adacsi 4, Szato 1, Inaba, Osima. Szövetségi kapitány: Yosinori Siota.
Gól - emberelőnyből: 4/7, ill. 3/13
Gól - ötméteresből: -, ill. -

ARCKÉPCSARNOK

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Nagyon kellemetlen ellenfél volt, nem is játszottunk még ilyen játékstílus ellen. Fizikailag erősek a japánok, de kicsik, összevissza pattognak, fognak, a játékvezetés pedig ezt engedte. Furcsa volt, hogy sokkal több kiállítást, fórt kaptak, mint mi. Közben szerencsére mi lőttük a gólokat, magabiztosan játszottunk. Az eleje volt kicsit nehéz, mert rá kellett érezni a játékstílusukra. Nagyon jól fordulnak, kihasználnak minden lehetőséget, ahogy megkapják az ítéletet, fordul az egész csapat. Kellett egy kis idő, amíg ehhez alkalmazkodtunk, de sikerült, magabiztosan, jól játszottunk, nagyon jó felkészülési mérkőzés volt ez számunkra.

- Holnap az utolsó csoportmeccsetek jön, Hollandia...

- A hollandok "nagy darabok", de talán lassabbak, mint mi. A dolog nehézségét az adja, hogy a csoportelsőségért megy a meccs. A hollandok eddig még nem kaptak ki, ők holnapután, amikor mi már szabadnaposak vagyunk, a görögökkel játszanak, de nem szeretnénk azzal foglalkozni, hogy mi lesz azon a mérkőzésen, ha holnap megnyerjük, akkor csoportelsők vagyunk, szeretnénk lezárni ezt a kérdést a hollandok elleni meccsen. Ha sikerül, akkor utána két nap pihenő következik.

- Mit szólsz a montenegrói-horvát meccshez? Gondolom, fél szemmel figyelted, hiszen onnan jön az ellenfél a negyeddöntőben, a mai vereségük után várhatóan Montenegró.

- Én a csapattal voltam, Norbiék természetesen felvették, Kálmán is megnézte a mérkőzést. Az előzetes információk alapján várható volt a horvát győzelem, azt mondják, a horvátok sokkal magabiztosabbak voltak. Igazából mi magunkkal foglalkozunk, azzal, hogy holnap nyerjünk, s aztán várjuk a következő ellenfelet.

- Van-e bármi még a csapat körül, ami hírértékű?

- Sajnos Zalánkinak tegnap megfájdult a válla, ő ma csak epizódszereplő volt, hagytuk, hogy inkább pihenjen, reméljük, hogy holnapra javul az állapota. Ebben az 5-5 mezőnyjátékossal zajló játékban nagyon nem lenne jó, ha akár csak egy ember is kiesne...

SEDLMAYER TAMÁS csapatkapitány a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Az első negyed álmoskás játéka után tempót tudtunk váltani és szépen bedaráltuk a japánokat. Nemcsak megakadályoztuk a lefordulásaikat, hanem néha még mi fordultuk le őket, úgyhogy jól felkészültünk belőlük, nem tudtak meglepni minket. Holnap a fizikálisan erősebb, de pont ezért kicsit lomhább hollandok jönnek. Velük brusztosabb meccsre számítok, de róluk is vannak videóink, amik alapján fel fogunk tudni készülni belőlük.

- A másik ágat figyeled fél szemmel? Montenegró...

-
Persze, nézem és meg is kérdeztük Székely Balázst, aki vezette a Montenegró-Horvátország meccset, hogy mit gondol. Azt mondta, hogy gyengébbek valamivel, mint az eddigi években. De ettől függetlenul, ha összekerülünk velük, nagyon komolyan vesszük őket, hiszen mégiscsak Montenegróról beszélünk.

NAGY ÁDÁM a vlv-nek:

- Nagyon nehezen kezdtünk, valószínűleg ebben az időjárás is benne lehetett, mindenki álmoskás volt, ők meg rengeteget mozogtak, ami így nagyon nem feküdt nekünk. Ráadásul mindenre ítéletet is kaptak, ennek ellenére a védekezéssel nem volt nagy gond, ezt a két kapott gól nagyon jól mutatja. Elöl pedig amit csak ki lehetett hagyni, azt kihagytunk, öt gólt sikerült lőni két negyed alatt, de ma már szerintem látványosan többet mozogtunk, mint az elmúlt meccseken. Szerencsére sérülés nélkül megúsztuk, ugye Zalesznak a válla fáj, úgyhogy ő nem is nagyon játszott. Kolo is (Kolozsi Marcell fogfájása - a szerk.) rendbe jött már.

KALNOVICS BALÁZS a vlv-nek:

- Nehezen indult a mérkőzés, hideg volt, így mindenki lassabban pörgött fel, a kis termetű japánok sokmozgásos játéka hatásos volt, 13 fórt kaptak, míg mi hetet. Úgy érzem, hogy jól egyben van a csapat, holnap Hollandiával játszunk, a győzelem csoportelsőséget ér, és nekünk ez a célunk.

- A hollandok milyenek?


- Jól játszottak az eddigi meccseiken, van egy ügyes kapusuk, és mezőnyben is pár jó játékosuk. Nem szabad senkit sem lebecsulni, őket sem, ugyanúgy kell hozzáállni ahhoz a meccshez is, mint az összes többihez.


K Ö S Z Ö N E T - J A U M E  T E I X I D Ó N A K

Olvasóink talán furcsállják, hogy tudósításunk illusztrációjául a neves katalán játékvezető, Jaume Teixido nekünk küldött képei szolgálnak.

A magyarázat egyszerű - és szomorú.

A vlv az elmúlt évek utánpótlás világversenyeiről a csapatokat videósként kísérő Katona Norberttől kapott egy-egy képet, meccs közbeni részeredményt.

Norbi most is ott van a helyszínen, de ezúttal külön térítés ellenében készít és küld fotókat és videóanyagokat - kizárólag a szövetség lapjának, mert az MVLSZ nem küldte ki saját újságíróit az eseményre.

A vlv segítését kifejezetten megtiltották Katona Norbertnek, ezért nem is kapunk tőle semmit. (Ez egyébként csak a csapat kiutazása után derült ki, előtte ilyen tiltásról nem volt szó.)

Ez a gyakorlat azért is furcsa, mert az MVLSZ és a vlv-t működtető kiadói cég között keretjellegű szerződés van érvényben, amely egymás munkájának segítéséről szól.

Kár ezért. Sajnáljuk.

Jaume Teixidónak pedig köszönjük a sportág és a magyar vízilabda népszerűsítése érdekében végzett kis "maszek munkát"!

A nap további eredményei:

Ausztrália-Mexikó 20:5 (5:0, 3:0, 6:1, 6:4)

Szerbia-Irán 18:6 (4:2, 4:1, 5:3, 5:0)

Olaszország-Kanada 16:11 (4:1, 6:3, 3:5, 3:2)

Egyiptom-Dél-Afrika 24:8 (5:0, 8:2, 6:2, 5:4)

Montenegró-Horvátország 7:14 (2:4, 2:4, 0:4, 3:2) (Az egyik játékvezető Székely Balázs volt.)


A csoportkör további magyar vonatkozású programja (időpontok magyar idő szerint):

Szeptember 7., hétfő

11.40 Hollandia-Magyarország

Szeptember 8., kedd

A magyar válogatott szabadnapos.

A nagyon remélt csoportgyőzelem esetén a magyar csapat két teljes napot pihenhet, legközelebb szeptember 10-én, csütörtökön 13.40-kor játszik az elődöntőbe jutásért. Az ellenfél az A csoport második helyezettje-D csoport harmadik helyezettje párharc győztese lesz, tehát szinte biztosan Montenegró.