FACEBOOK

BL-selejtezők, Tbilisziben az OSC

BL-selejtezők, Tbilisziben az OSC
hozzászólás, 2015.09.04.

Veretlenül, de így is csak csoportmásodikként jutott tovább Tbilisziben az OSC. Következik a BL második csoportselejtező-köre, ott már a továbbjutás mellett nagyon fontos lesz a helyezés is. Vincze Balázs és Kovács Gábor a vlv-nek.

BL-selejtező, C csoport, Tbiliszi (Grúzia)

3. nap


Hannover-Marseille 10:8 (1:0, 3:3, 5:2, 1:3)

Tbiliszi-OSC 3:15 (1:4, 0:3, 0:6, 2:2)
G.: Kovács G. 4, Bundschuh 3, Salamon, Decker Á. 2-2, Bátori, Német T. Juhász Zs., Hegedüs

VINCZE BALÁZS a vlv-nek:

- Szerencsére sima volt, ennek okát részben abban látom, hogy a hazaiak szombaton szoros meccset játszottak, csak 11:9-re kaptak ki a Hannovertől, továbbá maga az a tény is fölpaprikázott minket, hogy az eddigi két meccsünkből egyiket sem tudtuk megnyerni. Rendbe tettük a fejeket és nyilvánvaló volt, hogy a játékunk sokkal hatékonyabb lesz. Magas szintű védekezést produkáltunk, de nagyon elszállni nem szabad ettől, hiszen mégiscsak egy grúz csapattal szemben történt mindez, ráadásul a francia és a német csapat ellen is lehetett volna ugyanilyen jó játék és győzelem. Nyilván az elmúlt két napban történteken már nem tudtunk változtatni, annak örültem, hogy bár a csoportgyőzelem lehetősége már a meccsünk kezdetére elúszott, olyan mérkőzést játszottunk, amire szükségünk volt ahhoz, hogy önbizalommal tudjunk innen hazautazni - függetlenül attól, hogy az első két mérkőzés eredménye hogy alakult.

Ezzel együtt két hét múlva sokkal előrébb kell tartanunk, ha olyan pozícióban szeretnénk lenni a második csoportkört követően, mint egy évvel ezelőtt!

KOVÁCS GÁBOR a vlv-nek:

- Tudtuk, hogy az életünkért küzdünk, hiszen egy esetleges vereség a kiesésünket jelentette volna, ugyanakkor tisztában voltunk azzal is, hogy ezt a mérkőzést simán abszolválnunk kell. Nem forgott veszélyben egy percig sem a továbbjutás, az elejétől a végéig sima volt a meccs. Inkább az előző két napi két döntetlen jelentett gondot számunkra. Hasonló játékkal, mint amit ma nyújtottunk, azt a két meccset is hozni lehetett volna, ha nem is ekkora fölénnyel, de egy-két góllal biztosan. Azon a két találkozón kicsit összeszedetlenek voltunk, fáradtak, lassúak fejben és mozgásban egyaránt. Nyilván sokat számított, hogy hiányzott három játékosunk, másik három pedig most kezdte el az edzéseket, lassúak voltunk és ezt kihasználták a lelkes németek és franciák.

Összességében a továbbjutás miatt elégedett vagyok, de az látszik, hogy kell még dolgoznunk, méghozzá elég sokat, hogy az ilyen szintű csapatokat simán verjük. Két hét múlva lesz az újabb próbatétel, a következő csoportkörben meg kell szereznünk az első két hely valamelyikét.

A torna végeredménye:

1. Hannover 7,
2. OSC 5,
3. Marseille 4

4. Tbiliszi 0 pont

Az első három csapat továbbjutott a BL következő selejtezőkörébe.


2. nap

Marseille-OSC 10:10 (3:3, 3:1, 3:4, 1:2)
G.: Hegedüs 3, Bátori 2, Decker Á., Juhász, Kovács G., Graham, Salamon

VINCZE BALÁZS a vlv-nek:

- Nehéz bármit mondani, gyakorlatilag örülhetünk a döntetlennek, legalábbis a mérkőzés képét tekintve, elég fáradtan mozgott a csapat, nehezen tudtunk belelendülni a játékba. Azt hittem, hogy a harmadik negyed elején ez megváltozik, ott mínusz kettőről feljöttünk, 6:4-ről 6:6 lett, de ott sem tudtuk átvenni a vezetést és ez így maradt a mérkőzés végéig. Hiányoznak játékosaink, nyilván mindenki megtesz mindent, de ez kevésnek tűnik. Jóval nehezebbnek tűnik a csoport, mint ahogy korábban gondoltam.

A holnapi napunk sem lesz könnyű, remélem, hogy a délelőtti meccsidőpont ellenére meg tudjuk oldani.

BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Bíztunk abban, hogy a tegnapinál jobb játékot tudunk hozni, de szinte semmi nem változott, tegnap is és ma is hullámzó volt a teljesítményünk. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez meglepett - mindenki nagyon akar, de azért azt be kell látnunk, hogy kemény edzésekből jövünk, többen csak most kezdték el a szezont, Joe és Drasko pedig itt sincs. Ez nem kifogás, hanem tény. Mondom, az akarásban nem volt hiba, az utolsó másodpercig küzdöttünk, sajnos nem sikerült megszerezni a vezetést a végén tegnap sem és ma sem. Azt kell mondanom, hogy "döntetlenes" meccs volt a mai is.

Holnap reggel 11-kor meg kell verni a grúzokat, s még csoportelsők is lehetünk, attól függően, hogy mit játszik előttünk a másik két csapat..

A nap másik meccsén:

Tbiliszi-Hannover 9:11 (2:2, 2:4, 2:4, 3:1) (A németeknél Balatoni Máté, Tóth Bence és Sági Márton is játszott, nem volt magyar góllövő)


1. nap

OSC-Hannover 7:7 (0:0, 4:1, 0:2, 3:4)
G.: Bátori, Német T. 2-2, Decker Á., Juhász Zs., Gór-Nagy, ill. Schlotterbeck, Radovics, Bukowski 2-2, Tóth Bence (a németeknél játszott Balatoni Máté és Sági Márton is)

VINCZE BALÁZS a vlv-nek:

- Győzelemre számítottam, különösen a második negyed játéka után, de végül örülök a döntetlennek, mert a végjátékban kétszer is az ellenfél vezetett és a vége előtt egy-másfél perccel higgadtan tudtunk befejezni két helyzetet, ami meghozta a pontszerzést. Abszolút nyitott a csoportgyőzelem kérdése, nyilván az utolsó két meccsen már a gólkülönbség is számít.

- A játékkal hogy vagy megelégedve?

- Hat játékos hiányzott a csapatból, néhányan egy-két napja csatlakoztak, leginkább ez látszott meg az utolsó két negyedbeli teljesítményen. Elsősorban a védekezésben nem tudtuk hozni azt, amit a meccs első szakaszában.

GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Nehezen indult a meccs, aztán elkaptuk a fonalat és sikerült elhúzni 4:1-re. Sajnos ezután nem tudtuk lezárni a meccset, kihagytunk emberelőnyüket, egy ziccert is elhibáztunk, s erre ők visszakapaszkodtak, sőt, a vezetést is átvették. Viszont az nagyon pozitív, hogy tudtunk újítani, kiegyenlítettünk, sőt, még a győzelemért is támadhattunk, de a döntetlen végül is igazságos. Emlékeztetnék, hogy a tavalyi évünk is egy döntetlennel kezdődött a BL-ben...

A másik mérkőzésen:

Tbiliszi-Marseille 9:17 (4:5, 0:5, 3.2, 2:5)


BL-selejtező, A csoport Herceg Novi (Montenegró)

Mladost Zágráb (horvát)
Jadran Herceg Novi (montenegrói)
Szpartak Volgográd (orosz)
Montpellier (francia)

Szpartak Volgográd-Montpellier 18:12 (4:3, 3:3, 5:1, 6:5) (a franciák kapuját Jászberényi Gábor védte, a szintén "francia" Heinrich Dávid két gólt lőtt.)

Jadran Herceg Novi-Mladost Zágráb 7:5 (1:0, 0:1, 4:2, 2:2)

Szeptember 5., szombat

Szpartak Volgográd-Mladost Zágráb 15:7 (3:1, 3:1, 6:3, 3:2)

Jadran Herceg Novi-Montpllier 11:7 (2:2, 4:3, 2:1, 3:1) (A franciáknál Jászberényi védett, Heinrich Dudu egy gólt lőtt)

Szeptember 6., vasárnap

Montpellier-Mladost Zágráb 8:6 (2:2, 4:0, 1:2, 1.2) (a franciáknál Jászberényi védett, Heinrich Dávid két gólt lőtt, a második a Montpellier utolsó találata volt, amivel végleg bebiztosították a győzelmet)

Jadran Herceg Novi-Szpartak Volgográd 11:13 (2:4, 3:2, 2:5, 4:2)

A csoport végeredménye:


1. Szartak Volgográd 9,
2. Jadran Herceg Novi 6,
3. Montpellier 3,

4. Mladost Zágráb 0 pont


B csoport (Málta):

Sport Management Verona (olasz)
Nagyvárad (román)
Budva (montenegrói)
Valletta (máltai)

Valetta-Budva 5:9 (1:2, 2:0, 0:4, 2:3)

Verona-Nagyvárad 11:11 (2:2, 3:4, 3:1, 3:4)

Szeptember 5., szombat

Budva-Nagyvárad 7:7 (3:2, 1:2, 2:1, 1:2)

Valetta-Verona 5:19 (2:6, 2:5, 0:2, 1:6)

Szeptember 6., vasárnap

Verona-Budva 11:6 (3:2, 2:3, 4:0, 2:1)

Nagyvárad-Valetta 18:11 (9:3, 3:2, 4:3, 2:3)

A csoport végeredménye:

1. Verona 7,
2. Nagyvárad 5,
3. Budva 4,

4. Valetta 0 pont