FACEBOOK

OSC: indulás Tbiliszibe, neki a következő szezonnak

OSC: indulás Tbiliszibe, neki a következő szezonnak
hozzászólás, 2015.09.02.

Pénteken Tbilisziben megkezdi a BL-szezont az A-Híd OSC Újbuda. Az OSC-sek szerdai szezonnyitó sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a csapat játékosai Gór-Nagy Miklóst választották maguk közül csapatkapitánynak. Vincze Balázs és Gór-Nagy Miklós a vlv-nek, a pénteken kezdődő BL-csoportselejtező teljes programja.

Az OSC 2015-16-ban:

Bisztritsányi Dávid, Barabás Botond, Szentesi Máté (kapusok),
Bátori Bence, Bundschuh Erik, Decker Ádám, Drasko Brguljan, Gór-Nagy Miklós, Hegedüs Gábor, Joseph Kayes, Juhász Zsolt, Kevin Graham, Kovács Gábor, Nagy Ádám, Német Toni, Salamon Ferenc (mezőnyjátékosok).
Vezetőedző: Vincze Balázs
Csapatvezető: Becsey Péter


VINCZE BALÁZS a vlv-nek:

- A célkitűzés az, hogy legalább olyan eredményesek legyünk, mint az előző szezonban. Azokra a posztokra, amelyek esetében némi "hiányt szenvedtünk" tavaly, igazoltunk olyan játékosokat, akik a vízben képesek hatékonyabb teljesítményt nyújtani, de jobbak csak akkor leszünk, ha a parton, az emberi viszonyok terén, a közösséget tekintve is legalább ugyanazt a szintet tudjuk hozni, mint az előző évben.

- Konkrétan ez akkor bajnoki döntőt jelent?

- Igen. Erős csapatok vannak, lényeges dolog és szerintem a tavalyi évünk egyik meghatározó momentuma volt, hogy az alapszakaszban olyan csapatok ellen, amelyek tavaly a 4. helyen vagy annál lejjebb végeztek, szeretném, hogyha sikerülne ugyanúgy száz százalékos teljesítményt nyújtani, függetlenül attól, hogy tavaly is voltak olyan mérkőzéseink, amelyeken megszenvedtünk és biztos, hogy idén is lesznek ilyenek, szeretném, ha ezeket mond győzelemmel tudnánk befejezni. Ezt egyébként a legutóbbi bajnokságban csak a Szolnok és az OSC tudta megcsinálni. Ha tudunk olyan csapategységet teremteni, mint tavaly, akkor a vízben biztos, hogy jobbak leszünk, mert a két-három ember jobb, mint akik korábban a posztjukon voltak, nyilván ezért is döntöttünk a változtatás mellett.

- És mi a helyzet a BL-lel?

- A BL-ben szeretném, ha a két csoportkör után olyan helyzetben lennénk, mint voltunk tavaly. Ez borzasztó nehéz lesz, ugyanis a második körben olyan csapatok kapcsolódnak be a versenybe - a Szolnok és a Rijeka mellett -, amelyek, ha a hazai pálya előnyeit élvezhetik, akkor nagyon nehéz ellenük játszani és győzni. Brescia, Vouliagmani, Sabadell, Kragujevác - ezekről a csapatokról beszélek és még a csoportküzdelmekben is szerepelnek olyan csapatok, mint a Volgográd vagy a Zágráb, amelyek szintúgy nagyon nehéz feladatot jelenthetnek, ha tornát rendezhetnek. Szeretnék a két csoportkör után olyan sorsolás elé nézni, amelynél 66 százalék esélyünk van arra, hogy verhető ellenfelet kapunk. Tovább egyelőre nem nézek...

- Tbiliszitől mit vársz?

- Szeretném, ha egészségesen térnénk haza, nem lennének ott sem ilyen jellegű problémáink és a lehető legjobb teljesítményt tudnánk nyújtani. Brguljan és Kayes nem jön, Miki pénteken kezdett, Kevin ma reggel érkezett, így nyilván lesznek tartalékaink, amiket főleg a második körben tudunk majd hasznosítani, de ezt a kört túl kell élnünk egészségileg is és az eredményeket tekintve is. A játékosoktól és magamtól is eredményes szereplést várok, azt, hogy a nehézségek ellenére csoportgyőzelmet érjünk el.


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Gratulálok csapatkapitánnyá választásodhoz!

- Köszönöm szépen. Tavaly nem volt kapitányválasztás, idén a csapatra bízták a döntést, s nagy többséggel engem választottak meg a többiek, aminek nagyon örülök, jólesett.

- Mit jelent ez a megbízatás?

- Tavaly is elég sok ilyen jellegű munkát végeztünk Ádámmal megosztva, most hivatalos titulust kaptam, felelnem kell a parton és a vízben is a csapatért és természetesen bizonyos teendők emiatt mostantól kizárólag rám hárulnak. Erős legitimitást ad, és egyfajta visszajelzés is számomra, hogy a csapattársak bizalmából tölthetem be ezt a tisztet.

- Gondolom, ez olyan 50 százalékos fizetésemelést jelent...

- Öööööö, nekem még senki nem szólt erről...

- Jó, ez természetesen vicc volt, ne menj reklamálni! Mit vársz a most induló szezontól?

- Tavaly nem voltak nagyon egzakt módon megfogalmazott célok, ennek ellenére egészen magasra tettük a mércét. Legalább ott kell lennünk, ahol tavaly, tehát döntőbe várnak minket, illetve a nemzetközi kupaszereplés terén is az a cél, hogy "minél tovább jussunk", lefordítva: ez a BL-főtáblát jelenti...

- Ezek reális célok szerinted?

- Az OSC nagyon-nagyon jó csapat lett, ezt tavaly szerintem bizonyítottuk, nem túlzás azt állítani, hogy a "legmagasabb célokért" küzdhetünk, abszolút reális, igen. Bízom a csapatban.

- Grúzia?

- Nagyon szép ország. A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy a tbiliszi állatkertből kiszabadultak az állatok. Remélem, azóta sikerült mindegyiket visszaterelni, s abban is bízom, hogy nem hozunk haza olyan baktériumokat, mint amilyeneket legutóbbi ottjártunkkor hazahoztunk.

- Jó utat, sikeres szezont!


Az OSC új és régi csapatkapitánya - fotók: Balogh Máté


Bajnokok Ligája, 2015-16, 1. selejtezőkör, szeptember 4-6.

C csoport, Tbiliszi (időpontok helyi idő szerint, ott két órával előbbre jár a mutató):

Szeptember 4., péntek


18.00 OSC-Waspo Hannover (német)

19.30 Lokomotív Tbiliszi (grúz)-Marseille (francia)

Szeptember 5., szombat

18.00 Marseille-OSC

19.30 Tbiliszi-Hannover

Szeptember 6., vasárnap

10.00 Hannover-Marseille

11.30 Tbiliszi-OSC


A másik két selejtezőcsoportban ugyanazon a hétvégén folynak majd a küzdelmek:

A csoport (Herceg Novi, Montenegró):

Mladost Zágráb (horvát)
Jadran Herceg Novi (montenegrói)
Szpartak Volgográd (orosz)
Montpellier (francia)

B csoport (Málta):

Sport Management Verona (olasz)
Nagyvárad (román)
Budva (montenegrói)
Valletta (máltai)

A második selejtezőkörben még szintén tornarendszerű lesz a lebonyolítás, az időpont szeptember 18-19-20.

Ekkor a következő csapatok is játékba lépnek:

Primorje Rijeka (horvát), Duisburg (német), Vouliagmeni (görög), Szolnoki Dózsa-Közgép, Sabadell (spanyol), Brescia (olasz), Radnicski Kragujevác (szerb).

A következő fázisban egyenes kieséses párharc lesz a főtáblára jutásért (a játéknapok: október 3. és 17.).

A főtábla küzdelemsorozata október 28-án kezdődik és 2016 május 18-ig tart.

A főtáblás részvétel jogát megvásárolt csapatok
 
Jug Dubrovnik (horvát),
ZF-Eger,
Spandau 04 Berlin (német),
Olympiakosz Pireusz (görög),
Pro Recco (olasz),
Partizan Belgrád (szerb),
Galatasaray (török),
CNA Barceloneta (spanyol).

A FŐTÁBLA BESOROLÁSA