FACEBOOK

Horkai György: ,,A foglalkozás elérte célját, jöhet a vb!,,

Horkai György: ,,A foglalkozás elérte célját, jöhet a vb!,,
hozzászólás, 2015.08.24.

U20-as válogatottunk nyári teljesítménye bizakodásra ad okot a szeptember 4-12-i korosztályos világbajnokság előtt. Az utánpótlás szövetségi kapitánytól a hétvégi szegedi tornagyőzelem után kértünk helyzetképet.

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Mindenféleképpen hasznosnak értékelem a tornát, azt mondhatom, hogy "a foglalkozás elérte célját". Komoly meccseket játszottunk, volt könnyebb része és nagyon nehéz is, lőttünk látványos gólokat, vezettünk szép akciókat. elkövettünk hibákat, amiket ki lehet és ki is kell javítani. A védekezésünk, azt gondolom, hogy a Montenegró elleni vasárnapi első két negyed kivételével jó volt. Elöl, a támadásoknál van javítani való, még az emberelőnyök megjátszása terén is, mert bár az egész torna során ez nem volt jellemző, de vasárnap ebben is többször hibáztunk.

Összességében elégedett vagyok a játékkal. Hála istennek, nem sérült meg senki, és jó torna volt, mindenféleképpen köszönet jár a szervezőknek, a  Szegedi Vízipóló Sulinak. Megint csak magas színvonalon rendezték meg, miként az első két Tiszavirág Kupát is, és azt hiszem a torna a játék szempontjából is magas színvonalú volt. Minden csapat jönni akar, akik itt vannak, mindig jól érzik magukat, ráadásul vasárnap délelőttre a jó idő is megérkezett.

- Az egyéni teljesítményekkel hogy voltál megelégedve?

- Ami a kapusokat illeti, eddig mindig két negyedenként cseréltünk, most kifejezetten az  volt a szándékom, hogy szokjanak hozzá a négy negyedes védésekhez. Pipi (Kardos Gergely - a szerk) jól védett a szerbek ellen, el is fáradt rendesen, de egyébként is eleve úgy terveztem, hogy az egész meccsen ő véd, Montenegró ellen pedig Vogel Soma, aki szintén jól teljesített. Manó (Manhercz Krisztián - a szerk.) jól játszott, gyors volt, dinamikus, a mellett, hogy hibázott is, kihagyott helyzeteket - de nem is mennék végig mindenkin, inkább azt emelném ki, ami a lényeg: mindinkább kezdik érezni egymást a játékosok, a csapat kezd egyre jobban összeszokni.

- Mi az, amit most, különösebb videoelemzés nélkül is meg tudsz állapítani, hogy abban javulni kell.

- Talán azt említeném első helyen, hogy többet kellene beszélni, kommunikálni egymással a vízben, valószínűleg még hatékonyabb lenne a játékunk.

- Szerencsére ezt meg lehet tanulni, jórészt szándék kérdése...

- Igen, igen. Szóval úgy látom, hogy jó állapotban vannak a fiúk, bizakodó vagyok a vb-vel kapcsolatban.

- Meg tudod ítélni, hogy körülbelül hol lehet a helyünk?

- Ami a legfontosabb: a felkészülési tornákon mutatott teljesítményből, az olaszokkal, szerbekkel végzett közös edzőtáborokból az látszik, hogy ott vagyunk a legjobbak között. Amit eddig az ellenfeleinktől láttam, annak alapján azt kell megállapítanom, hogy senki sem képes olyan kiemelkedő teljesítményre, aminek alapján ne lenne esélyünk ellene. A jó csapatok nagyjából egyformák, közéjük tartozunk mi is.

- Hogyan tovább?

- Kedd délutánig pihenhetnek a fiúk, szabadságot kaptak. Onnantól kezdve közösen készülünk az ausztrálokkal, akik pénteken mennek tovább. A hétvége a pihenésé, jövő hétfőn két edzésünk lesz, kedden pedig indulunk a vb-re.


A magyar válogatott:

Kardos Gergely, Vogel Soma (kapusok),
Kalanovics Balázs, Kolozsi Marcell, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás,  Vogel Simon,
Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


A szeptember 4-én kezdődő almati U20-as világbajnokság csoportjai:



A B csoport programja (időpontok magyar idő szerint, a helyi idő négy órával előrébb jár):

Szeptember 4., péntek

07.40 Magyarország-Görögország

Szeptember 5., szombat

06.00 Kína-Magyarország

Szeptember 6., vasárnap

13.00 Magyarország-Japán

Szeptember 7., hétfő

10.20 Hollandia-Magyarország

Szeptember 8., kedd

A magyar válogatott szabadnapos.

Csoportgyőzelem esetén a magyar csapat két teljes napot pihenhet, legközelebb szeptember 10-én, csütörtökön 14.20-kor játszik az elődöntőbe jutásért. Az ellenfél az A csoport második helyezettje-D csoport harmadik helyezettje párharc győztese lesz, tehát szinte biztosan vagy Horvátország vagy Montenegró.