FACEBOOK

Tiszavirág Kupa - tornagyőzelem, önbizalom a vb-re

Tiszavirág Kupa - tornagyőzelem, önbizalom a vb-re
hozzászólás, 2015.08.23.

Montenegrót is legyőzte U20-asválogatottunk és megnyerte a 3. Tiszavirág Kupát. Nyilatkozatok folyamatosan.

3. Tiszavirág Kupa, Szeged, 3. nap

Ausztrália-Szerbia 9:18

Magyarország-Montenegró 18:13 (4:2, 3:4, 4:5, 7:2)
G.: Manhercz K. 4, Nagy Á. 3, Vogel Simon, Kovács G., Sedlmayer, Kolozsi 2-2, Zalánki, Kalanovics, Pohl, ill. Bulatovics, Gardasevics, Adzics, Vukasovics, Brguljan 2-2, Szaveljics, Krivokapics

A torna legértékesebb játékosa a magyar csapatkapitány, Sedlmayer Tamás lett. A gólkirály 15 találattal Manhercz Krisztián. A legjobb kapus az ausztrál Anthony Hrysanthos.

A magyar válogatott:

Kardos Gergely, Vogel Soma (kapusok),
Kalanovics Balázs, Kolozsi Marcell, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás,  Vogel Simon,
Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- A végeredmény alapján simának tűnik a győzelem, de közben volt egygólos különbség is. Montenegró valahogy "belealudt", fejben már szerintem kicsit otthon jártak. Simán indult, de aztán elég szoros lett. Ők sokáig nem nagyon akartak játszani, elsősorban arra törekedtek, hogy az elmozduló centernek beadják a labdát, hátha kapnak egy ítéletet, mi pedig belementünk ebbe az álló játékba.

A negyedik negyedre megpróbáltam kicsit felrázni a csapatot, hiszen látható volt, hogy saját magunkkal szúrunk ki. Ráadásul öt olyan gólt kaptunk, amit nem lett volna szabad, volt olyan is, hogy a kapusunkról kipattanó labdát a center vette észre először és belőtte - egy másodperccel a negyed vége előtt.

A végére összeszedtük magunkat, gyorsabbak voltunk, lefordultuk őket, szép gólokat lőttünk és tényleg sima lett.

SEDLMAYER TAMÁS csapatkapitány a vlv-nek:

- Elég fáradt csapatként játszottunk, elsősorban ezért volt viszonylag szoros a mérkőzés. A harmadik negyedben egyenlítettek, az utolsó játékrészt úgy kezdtük meg, hogy erre az egyetlen negyedre most már nagyon odafigyelünk. Ez be is jött, így sikerült a végére nagy gólkülönbséget elérni.

Nagyon hasznos torna volt ez számunkra a vb előtt, örülök, hogy ez a három csapat jött el. Az ausztrálokkal valószínűleg nem találkozunk Almatiban, Montenegróval viszont "összefuthatunk" és a legjobb négy között a szerbekkel is. Éppen ezért volt ez nagyon jó erőfelmérő.

- Bizakodóbb vagy most a vb-t illetően, mint a szegedi torna előtt voltál?

- Igen. Rendes, hivatalos mérkőzéseket játszhattunk, nézők előtt, bírókkal, játékidővel. Igazi meccsszituációk segítették a csapat fejlődését, s mivel két héttel vagyunk a vb előtt bizakodó vagyok, mert mi is fejlődtünk és az ellenfeleket is fel tudtuk térképezni.

- Az MVP-cím mindig szép egy nemzetközi tornán, gratulálok...

- Köszönöm szépen, de azt tudom mondani, amit ilyenkor szoktak mások is: ez csapatsport, az egyéni díj is a csapat érdeme, közös sikere.


NAGY ÁDÁM a vlv-nek:

- Igazából jól kezdtünk de sajnos nem tudtunk ellépni, mert elkerülhető gólokat kaptunk. Ha ezek nem lettek volna, akkor simább lett volna az eleje, így viszont a harmadik negyed végén még x volt, aztán az utolsó negyedben bedaráltuk őket.

Ami a tornát illeti, azért bőven van hova fejlődni, mert ugyan nem játszottunk rosszul, de az összhangban még sokat kell javulni.

Szerintem ez menni fog, mert ahogy az első meccsen, az ausztrálok ellen még nem igazán játszottunk egységesen, a szerbek és Montenegró ellen már azért nyertünk, mert nagyon csapatként játszottunk. Nagyon várom már a vb-t és mindent meg fogunk tenni, hogy minél jobb helyezést érjünk el.


KOLOZSI MARCELL a vlv-nek:

- Először innen is szeretnénk megköszönni a szegedieknek a szurkolást és a nagyon jó hangulatot!

Nagyon hasznos volt ez a torna, hiszen ez volt az egyetlen felkészülési torna, amin részt tudtunk venni. Most kaptunk egy képet arról, hogy jó úton haladunk.

Nyilván azért lehet még mit fejlődni, de hát van még tíz napunk a finomhangolásra
.

Ami a mai meccset illeti, úgy gondolom, hogy kicsit fáradtak voltunk, talán ennek volt köszönhető, hogy a harmadik negyed végén még döntetlen volt az eredmény, de az utolsó negyedben megráztuk magunkat és kialakult a reális különbség.


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Az utolsó mérkőzést is sikerült megnyerni, sokat hibáztunk, de ezt betudhatjuk annak, hogy eléggé elfáradt a csapat a torna végére... Egyebet nem nagyon szeretnék mondani, mert azért ez csak felkészülési torna volt...

Az viszont biztos, hogy a világbajnokságon vagy a horvátokkal vagy Montenegróval találkozunk a négybe kerülésért, szóval hasznos volt, hogy kicsit megismertük őket!


- Az egyéni teljesítményeddel hogy vagy megelégedve? Tizenöt gól három meccsen...

- Jól jött ki a lépés, de a három meccsen összesen körülbelül 7 ziccert hagytam ki és egy büntetőt... Az ilyesmit nem fogadom el magamtól, mert nem szabad elszórakozni ilyen helyzeteket...


KALANOVICS BALÁZS a vlv-nek:

- A mai meccset is meg akartuk nyerni, mint az előzőeket és sokkal kevesebb hibával játszottunk már, mint az ausztrálok ellen. Végig mi irányítottuk a mérkőzést és ők szaladtak az eredmény után. A harmadik negyedben sikerült kiegyenliteniük, de aztán mozgósítottuk energiáinkat és a végén megvertük őket, magabiztosan!

Meccsről meccsre javult a csapat, úgy érzem, kezdünk egyre jobban csapattá érni, de még sokkal több van bennünk! A torna képe alapján kiderült, hogy bárki megverhet bárkit ebben a fajta vízilabdában.

A torna nagyon jól meg volt szervezve es ezúton is szeretnénk megköszönni a szegedieknek mindent, bár a torna nagy részében egy kis dolog hiányzott..., a napsütés (innen a napfény városából), de ma délelőttre az is megérkezett :-).


Úton hazafelé, jókedvűen...