FACEBOOK

Tiszavirág Kupa - legyőztük a szerbeket!

Tiszavirág Kupa - legyőztük a szerbeket!
hozzászólás, 2015.08.22.

Horkai György rendkívül mértéktartó, de azért Szerbiát legyőzni bármilyen korosztályban, bárhol, bármikor - megsüvegelendő teljesítmény. A szövetségi kapitány és három kulcsjátékos a vlv-nek a szombati győzelemről.

3. Tiszavirág Kupa, Szeged, 2. nap

Ausztrália-Montenegró 11:9

Magyarország-Szerbia 15:13 (4:3, 4:4, 4:3, 3:3)
G.: Manhercz K. 4, Sedlmayer, Vogel Simon, Nagy Á., Zalánki, Kovács G. 2-2, Kolozsi, ill. Szubotics 3, Aszahovics, Radojevics, Gogov, Repanovics 2-2, Mahojlovics,  Gvozsdanovics

A magyar csapat végig vezetett, már három góllal is. A szerbek az utolsó negyedben egy gólra feljöttek, de ezután ismét sikerült visszaállítani a kétgólos vezetést, ami már meg is maradt a végéig.

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Nem szabad messzemenő következtetést levonni a győzelemből, de azért egy szerb csapatot bármilyen tornán legyőzni - nagy dolog. Nagyon jó csapatot győztünk le, jó játékkal. Kemény, néha a durvaság határát súroló mérkőzés volt. Senki nem reagálta túl, tehát verekedés nem alakult ki, de kemény, férfias csata volt.

Részletes értékelést majd a videó megnézése után tudok majd mondani, de az látható volt, hogy a védekezésünk elég jól összeállt, támadásban pedig rengeteg lefordulásunk volt, azokat sikeresen is fejeztük be és ma az emberelőnyök terén is hatékony teljesítményt produkáltunk. Küzdöttünk, hajtottunk, jó nagy csata volt, úgy gondolom, hogy csaknem három hónapos felkészülés után, amikor már egy kicsit mindenki fáradt fizikailag is és lelkileg is, egy ilyen győzelem ad egy "löketet". Mindenki látja, hogy van eredménye az elvégzett munkának és ez jó dolog.

Ma még örülünk, de holnap Montenegró következik. Azt várom, hogy ugyanilyen akarással, ugyanilyen iramban játsszunk és, hogy nyerjünk. Fontos meccs lesz, nem csak a tornagyőzelem miatt, hanem azért is, mert ha a világbajnokságon csoportelsők leszünk, akkor vagy a horvát vagy a montenegrói válogatottal kerülünk szembe. Meg kell mutatnunk, hogy ki az úr a háznál, hogy jobbak vagyunk!


SEDLMAYER TAMÁS csapatkapitány a vlv-nek:

- Kemény, brusztos mérkőzésre készültünk és így is lett, amiben a két bírónak is szerepe volt, mert elég kevés kiállítást adtak. A meccs első felében elég sok akciógólt kaptunk, mi viszont fórokból voltunk eredményesek, sikerült tartanunk velük a lépést, sőt, ha jól emlékszem, végig mi vezettünk. Folyamatosan tudtunk válaszolni az akciógóljaikra, megfelelő volt a csapatösszhang, jól védekeztünk, jól védett Kardos Geri, neki külön is és a csapatnak "összességében" gratulálok! Örülök, hogy győztünk.

- A holnapi meccstől mit vársz?

- Montenegró a szerbekhez hasonló mentalitású csapat, ugyanolyan brusztos mérkőzés lesz, mint a mai, de szerintem be fogjuk húzni, nyerünk és ezzel meglesz a tornagyőzelem!


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Jól játszottunk, majdnem végig, az egész meccsen. Persze voltak hibák, de mikor nincsenek? Egyetlen dolgot lehet felróni a csapatnak, azt, hogy sok akciógólt kaptunk, ezen még mindig lehet javítani. Végig uraltuk a mérkőzést, volt, hogy hárommal is vezettünk, talán hamarabb is lezárhattuk volna, végül így jött össze.

- Montenegró?

- Tegnap megverték a szerbeket, ma kikaptak az ausztráloktól. Semmiképpen nem lesz könnyű mérkőzés, de a tornagyőzelemért játszunk velük, úgyhogy meg kell nyernünk ezt a meccset is.


KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- Nehéz meccs volt, a csapat jól játszott és nagyon örülünk, hogy sikerült nyerni. Nagyon jól védekeztünk és elöl is egyre jobban bejöttek a helyzetek, amiket kialakítottunk.

- Mennyire voltak erősek a szerbek?

- Sokkal erősebbek voltak, mint az ausztrálok, szerintem ebben a korosztályban ők képviselik a legmagasabb színvonalat - mellettünk, természetesen. Fel kellett pörögnünk, ami jól is sikerült, ennek köszönhető, hogy meg tudtuk fogni őket már az elején.

- Jó teljesítményt nyújtottál, amihez külön is gratulálok. Milyen lövéseket kellett hárítanod?

- Köszönöm szépen! Sok akciólövés volt a meccsen, ezek egy részét sikerült hárítani, mint ahogy néhány ziccert is és emberhátrányban is voltak védéseim.

- Mit vársz a holnapi meccstől?

- Montenegró ellen Vogel Soma fog védeni, de mindenképpen azt várom, hogy győzni fogunk, szerintem ez a mai meccs nagy lendületet fog adni a csapatnak. Egyben van a csapat, minden rendben lesz!


A torna utolsó napjának programja:

Augusztus 23., vasárnap

9.30  Ausztrália-Szerbia
10.30 Magyarország-Montenegró

A magyar válogatott:

Kardos Gergely, Vogel Soma (kapusok),
Kalanovics Balázs, Kolozsi Marcell, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás,  Vogel Simon,
Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).